Jaké plavky pro plnoštíhlé tvarují a lichotí ženským křivkám?

moletka-v-plavkach

Nejhezčí dámské plavky nejsou dané svou velikostí. Jaké plavky jsou ty pravé pro plnoštíhlé? Přinášíme výběr plavek, ve kterých se můžeš cítit krásně a žensky.

Léto voní jako moře, osvěžující drinky a jako ty nejbarevnější květiny. Je to čas oddechu, sportovní aktivity, cestování, nových zážitků, zábavy s přáteli a také hry s dětma. Připravili jsme pro tebe kategorii Letní slevy, ve kterých najdeš spoustu zlevněných produktů. I díky nim si můžeš krásné slunečné období užít naplno.

V tomto článku pro tebe budeme hledat nejlepší plavky, ve kterých se budeš cítit skvěle a užiješ si slunce i vodu. Co všechno se v článku dočteš?

__check

Kde koupit plavky i ve větších velikostech

__check

Jaké plavky pro baculky najdeš v e-shopech

__check

Že nej plavky nemusí mít jenom černou barvu

Pokud má tvá postava křivky a nosíš větší velikosti, asi tě napadá otázka, jak vybrat plavky podle tvé postavy a které ze střihů vybrat. Otázka „jaké plavky pro baculky?“ není tak záludná, jak by se možná zdálo. Existuje spousta střihů a provedení, ve kterých se můžeš cítit hezky a komfortně. Jak tedy vybrat plavky pro plnoštíhlé?
 

zena-v-cernych-plavkachZdroj: Canva.com

Jaké plavky zvolit na postavu s křivkami?

 

Ať už se chystáš plavat v soukromém bazénu nebo cestuješ daleko a těšíš se k moři, důležité je cítit se příjemně a hezky ve všech letních outfitech. Výběr plavek se na první pohled zdá být celkem složitý. Ale nemusí to tak být. Stačí myslet na pár základních věcí. Kromě osobního módního vkusu jsou tu i praktičtější faktory.

Základním parametrem je správná velikost. Jennifer Lopez, Beyoncé, ani Demi Lovato by si nevybraly bikiny ve velikostech XS či S. Přitom patří bezpochyby mezi nejkrásnější celebrity a jako ikony svým módním stylem ovlivňují spousty žen. Herečka Christina Hendricks má ženské křivky a působí neskutečně elegantně. Její přirozená velikost prsou si ovšem vyžaduje velikou oporu ve střihu plavek.

Žena s výběrem plavek v plussize oddělení skutečně může vypadat krásně a svůdně jako Ashley Graham. Stačí vybrat střih plavek, který ti sedne, hezké doplňky a doplnit svou vizáž příjemným make-upem a účesem. Pak už zbývá jenom úsměv. Určitě svým lookem oslníš okolí.

Jak vybrat správný make-up? Podívej se na naše tipy a dopřej si i v létě péči o pleť.

 

zena-v-plavkach-na-lehatkuZdroj: Canva.com

 

Na plavkách si všímej tyto prvky

 

Že je potřeba dát si pozor na výběr plavek kvůli většímu poprsí, jsme zmínili. Jsou tři základní prvky, které ti s tím pomůžou. Základem jsou kostice, ty poskytují lepší podporu a zdokonalují tvar. Hezký tvar prsou doladí i vložky či vycpávky. Takovýto detail může velmi pomoci s tvarováním. Vložky jde vyndávat a nabízí možnost rozhodnutí, jestli jsou potřeba nebo jenom příležitostně.

Pro rozkládání váhy jsou vhodnější široká ramínka. Jejich pohodlí oceníš, hlavně pokud mají nastavitelnou délku. Pozor i na různé typy zapínání. Vždy by mělo být pohodlné a nemělo by příliš tlačit nebo se zařezávat.

Plavky z elastického, a přitom pevného materiálu zajistí, že ti dobře sednou a poskytnou jemné stažení. Vyhni se nepohodlným prvkům, jakými jsou například nepohodlné švy. Ty někdy dráždí pokožku a dokážou hezky potrápit. Plavky by měly umožňovat pohyb bez jakéhokoliv diskomfortu. Nepříjemné může být i zařezávání, všímej si proto střih i na zadní straně.

Stahovací funkce plavek je označená v několika úrovních od lehké (light control), přes střední (medium control) až po silnou podporu (firm control). Nejvyšší z nich dodává vysokou úroveň komprese a výrazně tvaruje tělo. Jiné označení výrobců je například:

__check

Light, moderate a firm

__check

Level 1, level 2 a level 3

__check

Soft, medium a strong

Co se týče střihu, velmi oblíbený je takzvaný „ruched“ detail. Ten skrývá nerovnosti a poskytuje tvarování. Je ideálním řešením, pokud má postava tvar jablka se širším bříškem.

Nastává otázka, jestli se přiklonit k jednodílným plavkám, nebo si moct dopřát dvoudílné. Na bikiny, tedy dvoudílné plavky, neplatí žádná cenzura. Když vybereš správný střih, naopak, může opticky postavě lichotit. Například oblíbený a trendy spodní díl s vyšším pasem dokáže udělat krásnou siluetu a zakrýt malé nedostatky v oblasti pasu.

Velmi hezkou variantou jsou celé plavky s různými rafinovanými výstřihy. Nejsou vymezené pouze pro menší velikosti. A pokud hledáš výraznější extravagantnější střih, porozhlédni se i po této verzi.

 

cerne-plavky-s-vystrihyZdroj: Canva.com

Nejkrásnější plavky pro ženské tvary

 

Když už víš, co si při výběru všímat, pojďme se podívat na ty nejhezčí plavky vhodné i pro plnější tvary.

Miluješ minimalismus? Jednoduché plavky s decentním střihem a tvarováním postavy můžou být odpovědí. Jsou nadčasové a díky prvkům jako kvalitní materiál, pevná ramínka a nařasení přináší komfort.

Plavky Lascana jsou krásnou elegantní a ženskou volbou. V nabídce najdeš i dvoudílné plavky s vysokým pasem nebo například tankiny. Velmi oblíbené je nakupování dvoudílných plavek kombinací dvou kusů. Můžeš kombinovat velmi zvesela a vytvořit zajímavý komplet.

Kombinovat můžeš například kalhotky podle oblíbeného střihu a tankiny top. Tropické a květinové vzory najdeš u značky Sunseeker. Takovýto vrchní díl plavek bude vypadat fantasticky i v kombinací se sukní nebo džínovými kraťasy.

Možná tě překvapí široký výběr dámských plavek v Decathlonu. Vybrané modely najdeš ve velikostech až do 5XL. Velmi komfortním kouskem je koupací sukýnka. Poskytne pohodlí. Skvěle sedí, stačí je obléct přes plavky. Velmi decentní jsou i nohavičkové plavky. Mají opravdu diskrétní střih. Budeš v nich plavat s volností a užívat si pohodu díky střihu.

Jednodílné aquafitness plavky jsou okouzlující a díky různým vzorům a motivům budou ideálním řešením pro různé věkové skupiny. Navíc materiál vytváří efekt plochého bříška. Rafinovaný střih přináší model, který je sice jednodílný, ale působí jako hezká kombinace s kraťáskami. Podívej se na celou nabídku plavek sportovní značky Decathlon. Stojí za to. Velkým bonusem jsou nízké ceny plavek.

Sportovní jednodílné plavky Aqua speed se budou hodit zejména do bazénu. Díky správnému tvarování a designu opticky zeštíhlují postavu. Asymetrické jednodílné plavky s rafinované střihem najdeš například z dílny Answear Lab. Ve velikosti XXL je jich více a v krásných barvách jako smaragdová, malinová či korálová. 


 

doplnky-k-damskym-plavkamZdroj: Canva.com

 

Kousky, se kterými doplníš plavky i letní outfity

 

Jako číslo jedna zmíníme letní klobouk. Klasickou je slameňák nebo bavlněný klobouk, který se hodí ke sportovnějšímu oblečení. Pokrývka hlavy je důležitou součástí letního šatníku i z hlediska ochrany proti přehřátí. Navíc vypadá extrémně stylově.

Dalšími specifickými kousky na sluneční období jsou kaftan a tunika. Tuniky jsou si oprávněně zasloužily oblibu díky univerzálnosti použití. Také jsou skvělé díky tomu, že je jednoduše oblékneš na plavky a za pár vteřin je na světě nový decentnější outfit.

Ve tvém letním outfitu můžeš vypadat okouzlujíc. Dotvoř ho designovými slunečními brýlemi a ochráníš i svůj zrak.

Nezapomeň na tvůj nejcennější doplněk. Kromě zdravé pleti díky pleťové sluneční kosmetice jsou to tvé vlasy. Věnuj jim starostlivost, kterou potřebují a pořiď si speciální kosmetické produkty. Vše nakoupíš v e-shopu Notino. Podívej se na kategorie s opalovacími krémy, krémy po opalování, vitamíny, kosmetiku pro děti a na ochranu vlasů před sluncem.

Připrav se na léto a pořiď si krásné plavky, ve kterých si můžeš užívat komfort, slunce i vodu. Nezapomeň ani na další doplňky a kosmetiku a pak už si jenom stačí užívat bezstarostní čas a sluníčko. Věříme, že tvé léto bude krásné a plné oddechu.

banner-letni-slevy