Vybíráme parfém pro ženu. Kde jsou nejlepší slevy?

starsi-dama-parfem

Kvalitní vůně k ženě jednoduše patří. Nejenom, že prozradí její vkus, ale také zdůrazní krásu. Jak vybrat parfém pro ženu a v jakých e-shopech nakupovat?

Nákup parfému je jednou z nejčastějších voleb hlavně při nákupu vánočních dárků. No stejně tak skvělým dárkem je i k narozeninám, různým svátkům či výročí. Ženu v tvém okolí (nebo samu sebe) ním potěšíš kdykoliv, i v běžný den. Ale jak vybrat ten správný parfém, který se ji bude líbit? Přečte si našeho krátkého průvodce výběrem vhodné vůně.

ruce-parfem
Autor: MART RODUCTION (Pexels)

 

Jaký je rozdíl mezi parfémem a toaletní vodou?

 

Při výběru vůně se můžeš setkat s jejich různými názvy. Víš, co znamenají?

Nejsilnější koncentraci vůně má parfém. Obsahuje 15-30 % vonné kompozice, čemu odpovídá i vyšší cena za někdy malý, no vkusně vypadající flakón. Investice do kvalitního parfému se ti vrátí dlouhou výdrží vůně.

Parfémová voda obsahuje 8-15 % vonných esencí. Dostupná je za nižší cenu, kvůli čemu ji mnohé ženy pokládají za dobrou alternativu k drahému parfému.

Ještě o něco menší poměr vůně, 5-8 % obsahuje toaletní voda. Její intenzita je nižší, vhodná na situace, kdy na sebe nechceš pronikavou vůni. No a na závěr je kolínská voda. Se svým obsahem 1-3 % vonného základu má nejméně intenzivní vůni, která rychle vyprchá. Kvůli nižší intenzitě vůně se toaletní a kolínská voda doporučuje aplikovat na oblečení, protože z pokožky rychle vyprchá.

 

parfem-nomade-ruce
Autor: Karolina Grabowska (Pexels)

 

Z jakých částí se skládá parfém?

 

Každý parfém je složený ze 3 částí, které se po aplikaci uvolňují postupně. Právě proto můžeš o několik hodin po aplikaci cítit mírně odlišnou, no pořád harmonickou vůni, která se ti na začátku líbila.

Složky parfému

1

Hlava (vrchní tóny) – tato vůně vyprchá během 15 minut, no právě ona u kupujícího vytváří první dojem z vůně.

2

Srdce (střední tóny) – je podstatou celé vůně. Po aplikaci ho cítíš celé hodiny.

3

Základ (nízké tóny) – je zdrojem výdrže parfému.

__bulb
Nejlepší smart hodinky pro dámy, muže i děti: Které si vybrat?

U výběru inteligentních hodinek je potřebné zvážit všechny parametry a zohlednit i cenu. Které smart hodinky jsou ty nejlepší pro všechny členy rodiny?

Druhy parfémů

 

Není žádným tajemstvím, že ženy obvykle preferují lehčí, citrusové a sladší vůně. Z jakých kategorií vůní máš na výběr?

__check

Květinové vůně patří k nejžádanějším mezi všemi druhy vůní. Vyhledávané jsou ty z růže, jasmínu, levandule či magnolie. Složené jsou buďto z jednoho druhu květu, nebo z několika vhodně skombinovaných. Nejlepšími ročními obdobími pro jejich nošení je jaro a léto.

__check

Parfémy z citrusů obsahují kromě citrusových esencí i ovocné nebo květinové, které je vhodně doplňují. Neuděláš chybu, pokud dámský parfém s vůní citrusů daruješ dámě na nošení během jara i léta.

__check

Orientální parfémy jsou o něco těžší, no zároveň působí luxusně až exoticky. Ideální je zvolit je na ples nebo jiné výjimečné příležitosti. Patří sem parfémy s vůní pižma, vanilky, ale i pudrové vůně. Skvěle vyniknou během zimy a chladných měsíců.

__check

Parfémy z kategorie dřevitých často obsahují například růžové dřevo, cedr, santal. Domíchané mohou být orientálními a květinovými esencemi. Takovýto parfém je ideální na podzim.

parfem-si-bryle
Autor: Мария Maria (Pexels)

Máme pro tebe nabídku, která se neodmítá. Nakupuj parfém se slevou 50 % a více.

Jak vybrat parfém pro ženu?

 

Při koupi parfému je garance úspěchu vědět správně definovat osobnost dané ženy. Zamysli se nad její povahou, vlastnostmi, vkusem, životním stylem. Velkou pomůckou pro tebe je, pokud znáš vůni, kterou používala doteď nebo je preferovanou značkou.

Obecně platí, že romantické duše rády sahají po květinových ovocných vůních, sebevědomé ženy upřednostňují květinové vůně, vášnivým dámám se líbí orientální a kořeněné parfémy a ženu, která žije aktuálním životem a neustále je v pohybu, potěší lehká citrusová vůně.

Jak postupovat při nákupu parfému? Radou odborníků je nevonět jenom vůni nastříkanou na testovací proužek nebo flakón. Parfém bys měl vonět na vlastní pokožce, nejlépe na zápěstí. Vůni nastříkej na zápěstí z dostatečné vzdálenosti a po několika vteřinách k vůni jednou, ale pořádně přivoň.

 

Chceš za parfém zaplatit méně? V kamenné prodejně vyzkoušej jeho vůni a nakupuj online. O výhodnější nákup se postarají například tyto slevové kupóny:

A jelikož se parfém vybírá i podle příležitosti, každá žena by měla vlastnit minimálně dva. První s lehčí vůní na běžný pracovní den i odpoledne strávené ve městě. Jednoduše takový, který tě přes den co nejlépe reprezentuje. A druhý na noc s těžší, smyslnější vůní, která výrazně zapůsobí na lidské smysly. Toto pravidlo platí i v případě pánských parfémů.

 

zena-strikani-parfemu-ruka
Autor: Yaroslav Shuraev (Pexels)

 

Našich 5 tipů na dámské parfém

__check

Prada Amber – La Femme Intense – patří do kategorie orientálně-květinových vůní s bohatým obsahem složek.

__check

Calvin Klein – Eternity – tento květinový parfém v sobě spojuje zelené zóny, citrus a frézii. Je osvěžující a nezklame ani jako parfém pro starší dámu.

__check

Chanel Coco Mademoiselle – vůně je určená sofistikované ženě, která je s sebou spokojen. Je svěží a smyslná s dlouhou výdrží.

__check

Dior J'adore Infinissime – smyslná, výrazná a ženská vůně je jako stvořená pro milovnice květinových vůní. Obsahuje jasmín, ylang-ylang a růži.

__check

Narciso Rodriguez – elegance, přirozenost a intimita, to jsou charakteristiky této moderní vůně pro dámy.

__bulb
Živý vánoční stromeček – výhody, nevýhody a péče o něj

Přemýšlíte, že letos upřednostníte živý vánoční stromeček před tím umělým? Potom byste měli vědět, pro který se rozhodnout, aby vám vydržel co nejdéle.

Jsme si jistí, že pokud si dáš při výběru správného parfému záležet, potěšíš každou ženu ve svém okolí. Chceš další tipy na super dárky? Najdeš je v našem článku o vánočních dárcích.

Lákají tě nízké ceny za parfémy v některých e-shopech? Dávej si pozor, může jít o podvod na internetu a falzifikáty parfémů. Pro ochranu svých peněz vždy nakupuj v ověřených a specializovaných e-shopech.