Jak se zbavit celulitidy za několik měsíců? Zkuste tyto rady

07.03.2023 Eva Nakupování na internetu Sdílet

Přemýšlíte, jak se zbavit celulitidy co nejefektivnějším způsobem? Možná vám v boji s ní pomohou naše rady. Zjistěte i to, jak ji můžete účinně předcházet.

Estetický problém, jakým je celulitida, trápí čím dále více žen. Pravdou ovšem je, že se mnohokrát týká i samotných mužů. Jejími nejčastějšími příznaky jsou výrazné hrbolky a jamky. Zpozorovali jste je na svém těle i vy?

Existuje několik způsobů, jak z pokožky tuto nedokonalost odstranit.

Jednou z možností je vyzkoušet kosmetické produkty na celulitidu. Notino.cz vám nabízí mnoho účinných pomocníků.

dve-zeny-celulitida

 

Co je celulitida?

 

Celulitidu můžeme definovat jako metabolickou poruchu podkožního tkaniva způsobenou lymfatickými změnami. Tukové buňky se ukládají v podkoží, zvětšují se a tlačí se na povrch pokožky. Tímto způsobem vznikají už zmiňované hrbolky a jamky charakteristické pro celulitidu.

Označuje se také jako pomerančová kůže. Nejčastěji se projevuje na stehnech, břiše, zadku či bocích a pažích.

I když je celulitida ve většině případů spíše estetickým problémem, ve vyšších stádiích může být bolestivá.

Některé ženy milují své tělo se všemi jeho nedokonalostmi. Jiným ovšem může pořádně zamávat s výši sebevědomí. Naštěstí jde o povrchovou chybičku krásy, ne nemoc.


zena-pohled-do-zrcadla

Co způsobuje celulitidu?

 

Příčin vzniku celulitidy může být několik. Na jedné straně mohou její vznik ovlivnit genetika, na druhé je to nezdravý životní styl. Mezi nejčastější příčiny vzniku celulitidy patří:

__check

nezdravé stravování

__check

sedavé zaměstnání

__check

kouření

__check

nadměrná konzumace alkoholu

__check

málo nebo nepravidelný pohyb

__check

nadváha

__check

nedostatečný pitný režim

__check

hormonální nerovnováha (například během těhotenství, menopauzy, při užívání antikoncepce)

__check

příliš častý a velký stres

zena-cviceni-cinky

Nedostatečný příjem tekutin může vašemu tělu způsobit mnoho problémů. Dodržujte pitný režim a zabraňte riziku dehydratace. Jaké nápoje je nejlepší pít a jaké množství?

Jak se zbavit celulitidy?

 

Předcházet, ale také bojovat proti celulitidě můžete každý den. Základem je zdravý životní styl. Tady jsou další tipy, jak na to:

__check

Vykonávejte více pohybu – naplánujte si pravidelné procházky nebo omezte přesuny autem.

__check

Dodržujte pitný režim – pijte více čisté vody a neslazených nápojů.

__check

Upravte svůj jídelníček – zařaďte do něj více ovoce, zeleniny, ořechů a semínek, zvyšte příjem čistých bílkovin.

__check

Udělejte si domácí lymfatické masáže – ihned po probuzení můžete ještě v posteli začít 5minutovou masáží postihnutých oblastí. Masírujte je krouživými pohyby.

__check

Používejte vhodné kosmetické přípravky – s krémy a jinými produkty na celulitidu se jako by roztrhnul pytel. Sáhněte po těch s obsahem zeleného jílu. Je to přírodní složka, která má univerzální kosmetické využití a je nejúčinnější v kosmetických produktech při boji s celulitidou.

__check

Domácí cvičení – na internetu můžete najít množství cviků doporučených na redukci celulitidy. Osvědčenou je jóga, při které se rozproudí celý lymfatický systém. Věnovat se můžete i plavání či běhu. Se zpevněním pokožky vám pomůže silový tréning ve fitness centru.

__check

Účinné je i používání vakuové baňky, která dokáže důlky eliminovat na minimum.

zena-joga-okno

Chcete začít s domácím cvičením? Jóga pro začátečníky je ideální. Užitečné informace, ale i základní jóga cviky najdete v našem článku.

Jak se zbavit celulitidy na stehnech a nohách

 

Vyzkoušejte tyto 3 jednoduché cviky na redukci celulitidy na nohách a stehnech. Potřebujete jenom podložku na cvičení.

1

Připravte si podložku na cvičení, lehněte si a nohy zvedněte nahoru. Pokrčte je v kolenou do pravého uhlu tak, abyste mezi nimi měli mezeru. Zvedněte boky a pravou nohu natáhněte dopředu. V této pozici zůstaňte přibližně 10 vteřin nebo méně, podle toho, jak dlouho pro začátek vydržíte. To samé udělejte s levou nohou. Když uděláte 10 opakování denně, pomůže to ke změně vzhledu pokožky.

2

Na zpevnění stehen můžete využít další účinný cvik. Lehněte si na bok, pokrčte nohu, kterou se dotýkáte podložky a druhou nohu narovnejte. S nádechem ji zvedněte. Několik vteřin ji nechejte ve vzduchu a vraťte dolů. Tento cvik opakujte 20krát s každou nohou.

3

Lehněte si na podložku, jedno koleno pokrčte a druhou novu vystřete a dejte do vzduchu. Při zvedání pánve vydýchněte a napněte stehno. Při vracení se do počáteční pozice se nadechněte. Cvik opakujte 20krát s každou nohou.

zena-cviceni-doma

Cvičení doma se stává čím dál oblíbenějším. A to hlavně z toho důvodu, že si dokážete přizpůsobit čas cvičení podle svých možností a volného času. Tyto online tréninkové programy zdarma můžete vyzkoušet.

Jak se zbavit celulitidy na zadku

1

Obecně účinným cvikem na zpevnění zadku jsou výpady. Stejně tak efektivní jsou při redukování celulitidy. Postavte se přímo a jednu nohu ohněte do pravého uhlu a druhou se těsně dotýkejte země. S každou nohou udělejte 20 opakování.

2

Dejte se na čtyři, nohy mějte v pravém uhlu a záda vyrovnaná. Jednu nohu zvedejte směrem nahoru. Druhé koleno mějte pořád umístěné na podložce a stejně tak i dlaně. Opět cvik vystřídejte s oběma nohami a opakujte 20krát.

3

Lehněte si na boka rukou se opřete o podložku. Pomalým pohybem zvedejte nohu do strany. Po dosažení nejvyššího bodu v něm nohu chvíli podržte a napněte svaly. Cvik můžete realizovat i se 40 opakováními na každou nohu.

Tyto cviky doplňte i o dřepy na úzko nebo o cvičení s fit balónem.


zena-cviceni-doma-leginy

 

Při redukování celulitidy je velice důležitá pravidelnost. Vytvořte si plán, jak bude vypadat váš jídelníček, jakému cvičení se budete věnovat a kdy, kupte si potřebnou kosmetiku.

Pokoušíte se celulitidu odstranit dlouhodobě a nic nezabírá? Vyhledejte pomoc odborného lékaře, který vám pomůže s řešením vašeho problému.