Cvičení doma šetří čas i peníze: TOP online kurzy v nabídce

zena-cviceni-podlozka

Toužíte pravidelně cvičit, ale nestíháte fitness centra? Splňte si sen o vaší budoucí postavě pomocí efektivních online kurzů na cvičení doma.

Chcete zhubnout, zpevnit některé partie těla nebo se jenom dostat do formy a cítit se lépe? Vědět, co chcete cvičením dosáhnout je prvním úspěšným krokem.

Teď můžete začít s cvičením. A to i bez toho, abyste si museli kupovat permanentku do fitness centra. Cvičte v pohodlí svého obýváku kdykoliv máte čas a chuť.

Kromě dobré nálady potřebujete ke cvičení činkové sety, činkové sety s lavicí, posilovací lavice, stojany a závaží. . Do 28. 2. 2023 si můžete vše obstarat z eshopu Hop-sport.cz se slevou 10 %. Pro uplatnění slevy zadejte v košku slevový kód HOMEGYM .

joga-leginy-podlozka

 

Jak začít cvičit doma?

 

Podle vašeho stanoveného cíle nebo cílů zvolte vhodný tréninkový program. Ty jsou založené na principu placeného členství, například měsíčně, tříměsíčně, půlročně nebo ročně podle konkrétního programu.

Jejich velikou výhodou je, že podle nich cvičíte, když máte čas. Jestli už cvičíte ráno před prací, večer nebo v noci, je to jenom na vás. Určete si přesné dny a časy, které vám nejvíce vyhovují a dodržujte je. Benefitem tréninkových programů je, že některé videa máte k dispozici i po odcvičení (zejména Premium balíčky), takže se k nim můžete vrátit.

Samozřejmě, cvičit můžete i s různými free videy. Ideální volbou jsou v případě, pokud už máte zvládnuté základní cviky nebo například absolvujete základní cvičení s trenérem.

 

muz-cviceni-fit-balon

Tréninkové programy poskytují mnohé společnosti, například:

cviceni-zena-zaklon

 

Výhody domácího cvičení

 

Pravidelné a poctivé domácí cvičení vám kromě očekávaných výsledků přinesou i další benefity. Mezi největší patří:

__check

Šetření času, jinak věnovaného cestování do sportovních center

__check

Levnější alternativa cvičení ve fitness centru

__check

Veliká nabídka online kurzů

__check

Méně finančně nákladné než permanentka do fitness centra

__check

Časově flexibilní

Důležitou součástí výbavy domácího cvičení je základní fitness vybavení. Postačí vám jednoruční činky, kettebell, žíněnka, fitness míč či jiné podle daného tréninkového programu.

Sežeňte všechno potřebné sportovní náčiní, ale i oblečení rychle a za skvělou cenu díky objednávce z e-shopu Myprotein.

 

zena-cviceni-ruce

 

Jednoduché cviky na doma

 

Tyto jednoduché cviky na doma pro ženy i muže zvládnete i pokud jste ve cvičení úplný začátečník. Jsou vhodné na cvičení doma na hubnutí, i na dosáhnutí lepší kondice.

 

Cviky na ruce doma

 

Na cvičení se zaměřením na ruce můžete využít jednoručky nebo menší láhve s vodou. Postavte se a v každé ruce držte jednu činku. Mírně se rozkročte a ruce s nádechem vzpažte a zdvihněte najednou nad hlavu. S výdechem je dejte zpátky k tělu.

 

Cviky na hrudník doma

 

Bez jakýchkoliv pomůcek a kdekoliv můžete cvičit například kliky. Během cvičení zapojujete nejenom hrudník, ale také spodní část těla, ramena a tricepsy.

Další skvělé domácí cviky na prsní svaly jsou například kliky s vyvýšenými nohami či kliky s dlaněmi položenými blíž u sebe, než je šířka ramen.

zena-joga-sedacka-kvet

 

Nejlepší cviky na nohy doma

 

Snad nejznámějším cvikem na nohy a stehna je zakopávání. Roztáhnete si žíněnku nebo podložku na cvičení a položte na ni dlaně a kolena. Vystřete se a střídáním noh zakopávejte do úrovně vašeho těla.

 

Kardio cviky doma

 

Možná vás překvapí, že vhodným typem domácího kardio cvičení jsou i cviky s využitím vlastní váhy. Jak na to? Vyberte si například dřepy, výpady nebo kliky. Každý cvik proveďte 3 minuty a po jejich uplynutí pokračujte dalším cvikem v pořadí. Po několika opakováních si výborně procvičíte celé tělo.

 

Cviky na zadek doma

 

Klasické dřepy, dřepy s výskokem, výpady či unožení v kleku určitě velice dobře znáte. Přidejte k nim ještě cvik zvaný neviditelná židle. Postavte se zády ke zdi a opřete se o ni, jako byste seděli na židličce. Z této pozice přejděte do dřepu a následně se vraťte do pozice. Chodidly se celý čas opírejte o zem.


zena-fit-mic-obyvak

 

Přemýšlíte, jestli je domácí cvičení pro vás ta správná volba? Rozhodně z toho nemusíte mít obavy. Tréninkové programy jsou dostupné pro cvičení doma pro začátečníky i pokročilé. Nejlepší je, že místo, čas i tempo cvičení si určujete vy sami.

__bulb
Jak co nejrychleji zhubnout bez nechtěného jojo efektu?

I vy máte po dlouhém pandemickém odpočinku nějaké to kilo navíc? Ty se přibírají snadno, ale je extrémně náročné shodit je bez nechtěného jojo efektu. Proto jsme pro vás shrnuli několik tipů, jak zhubnout udržitelně.