10 nejlepších románů pro ženy od českých autorů, které si zamiluješ

zena-svetr-kniha

Miluješ ženské romány a hledáš tipy na to nejlepší čtení pro ženy? Vybrali jsme 10 knižních bestsellerů pro ženy od českých autorů pro tebe nebo jako dárek.

Moct opustit hektiku všedního dne a relaxovat s knihou v ruce je ta nejlepší představa každého čtenáře. Vášnivého i občasného. Chvilka pohody bude dokonalá, pokud vybereš dobrý román. Knihy v kategorii Romány pro ženy nabízí spoustu možností a literárního zážitku. Hledáš napětí, romantiku, humor, osudový nebo historický příběh? V našem výběru najdeš tituly, které nabízí toto všechno. Díky tomu vybereš zajímavé knihy šité na míru pro konkrétního čtenáře.

Přemýšlíš nad dárkem pro sebe nebo pro jiného knihomola? Čtečka knih je jako malá přenosná knihovna nabitá příběhy. Pořiď si také jednu a každá minuta čekání či během cesty do práce bude ideálně strávená.  Romány pro ženy, bestsellery a nejlepší české romány budeš mít hezky po ruce.

Neumíš se rozhodnout, jestli koupit tištěnou nebo e-knihu? Přečti si o jejich výhodách.

 

# 1 Hana Marie Körnerová: Heřmánkové údolí

 

O síle bojovat za štěstí

 

Mezi nejlepší české romány jsme vybrali strhující osud ženy, která potřeboval obrovskou vnitřní sílu, aby se s ním popasovala.  Příběh silné a neohrožené Anny začíná v roce 1946, kdy je repatriována z Ruska do Československa. Sotva sedmnáctiletá, ztrácí oba rodiče a najednou se ocitá ve Středohoří, kde nezná ani řeč ani lidi kolem sebe. Přesto se naučí nalézt štěstí a sílu i v nejtěžších chvílích. A to je velmi inspirativní pro každého čtenáře.

 

 

# 2 Miriam Blahová: Příběh slunečnice

 

O vzpomínkách, které zasáhnou

 

Někdy je překvapující, kolik společného mohou mít lidi dnes s těmi v minulosti. Natálie se v nemocnici setkává se stařenkou Hedvikou, která jí vypráví příběh své sestry Evy. Eva, která za protektorátu pracovala v opatrovně, musela skrývat své emoce, aby zajistila rodinu. Natálie se zatím potýká se sebestředností svého partnera. Příběh ukazuje, že láska přetrvává navzdory času a proměnám. Moc hezký vzkaz tohoto románu.

 

zena-cteni-molo
Zdroj: Canva.com

# 3 Alena Mornštajnová: Hana

 

O utrpení v příběhu inspirovaném skutečnou událostí

 


Dáváš přednost silným příběhům, které odhalují životní pravdy? Zdánlivě nevinná událost způsobí zlom v Mirině životě, váže ji k depresivní tetě Haně a odhaluje pohnutou rodinnou historii. Příběh, inspirovaný skutečnými událostmi, je popsán s napětím, které čtenáře vtáhne, až má pocit, že sleduje film. Otázka zůstává: rozpustí se nakonec ledová kra osudu? Utrpení je totiž prověrkou opravdovosti lidského života.

 

# 4 Jana Poncarová: Cyklistka

 

O osudové lásce

 

Blanka ze šlechtického rodu Battaglia se odmítá stát vzornou manželkou kvůli své dobrodružné povaze. Namísto toho procestuje svět na kole. Ve stáří žije v chátrajícím zámečku v jihočeských Bratronicích, pozoruje, jak se známý svět kolem ní rozpadá. Vzpomínky na její pestrou minulost ožívají díky studentce žurnalistiky Kláře, která objeví její osudovou lásku v nepřečteném dopise. Zpětný pohled na život a životní lásku je poutavý.

 

zena-cteni-tma-postel
Zdroj: CottonBro Studio (Pexels.com)

Pro čtení potřebuješ správné světlo. Vychutnej si okamžiky, kdy tě příběh pohltí a posviť si lampičkou s klipem. Je to perfektní řešení pro čtenářské večery a nemusí tě stát moc. Podívej se na nabídky v Alza. 

 

# 5 Petra Nachtmanová: První noc bez lásky 

 

Příběh podle pověsti

 

Oblibuješ historické příběhy? Tento historomán čerpá inspiraci z pověsti „Nevěstina louka“ z Českokamenicka. V každé nevěstě na panství zlomyslného Ferdinanda Karabicy čeká trpké rozloučení s panenstvím, neboť nový pán hodlá uplatňovat právo první noci. Osudy žen se různě ubírají – některé se s tímto rozkazem smíří, jiné volí tragický konec.

 

# 6 Kateřina Tučková: Žítkovské bohyně

 

O ženské síle a magii


Román od Kateřiny Tučkové, autorky bestselleru Vyhnání Gerty Schnirch, přináší fascinující příběh o ženské síle, magii a utajených dějinách. Dora Idesová, poslední z bohyní, odmítá zastaralý způsob života a věštit jako její teta Surmena. Když odhalí, že nešťastné události v jejím životě nebyly náhodné, musí rozplést osudy své rodiny a dalších bohyní, sledovaných StB jako ideologická hrozba.

 

# 7 Michal Viewegh: Román pro ženy

 

Román napsaný speciálně pro ženy

 

Který román může reprezentovat čtení pro ženy plné smíchu, lásky, vášně? U tohoto příběhu se uvolníte a zasmějete. Není příliš vážný. Je to veselé vyprávění o lásce a věcech, které přináší.  Laura, dvaadvacetiletá redaktorka populárního dámského týdeníku, vede vyrovnaný život a otevřeně bilancuje své milostné záležitosti. Středobodem jejího příběhu je charismatický Oliver, jehož úloha v jejím životě překvapí více, než by si kdy dokázala představit. Román pro ženy ze současnosti nabízí typický vieweghovský humor, groteskní situace, a nakonec i happy end.

 

# 8 Nina Špitálniková: Severka  

 

O cestě za svobodou


Filozofičtější ladění najdeš v našem dalším knižním tipu. Protagonistka románu od Niny Špitálníkové žije v Jižní Koreji, i když se narodila v Severní Koreji. Příběh zachycuje její cestu za svobodou, s hříchy minulosti a pochybnostmi. "Severka" nahlíží do života prominentů i těch na dně společnosti v Severní Koreji a kladou důležité otázky o oběti pro svobodu jednotlivce.

 

dziny-kniha-zena
Zdroj: Koshevaya K (Pexels.com)

# 9 Evžen Boček: Aristokratka pod palbou lásky

 

Čtení plné humoru


Poslední díl celé série knih, které si čtenáři zamilovali kvůli jedinečnému humoru a poutavým příběhům. Marie III. Kostková si z královského výletu do Nizozemí odnese nejen zážitky s královnou Beatrix, ale i milostné peripetie, které budou zaznamenány filmovým štábem nizozemské televize. Čtenáři se mohou těšit na uzavření "ságy", ale možná se v budoucnu dočkají i prequelu z roku 1983.

 

# 10 Karin Lednická: Šikmý kostel

 

Autentické příběhy z české minulosti

 

Podtitul románu je Románová kronika ztraceného města léta 1894–1921. Příběh je motivován skutečnými událostmi a mnohé z nich doteď nebyly v románové tvorbě zachycené. Vyprávění příběhů je dramatické a velmi autentické. Dalo by se říci, je jde o třináctou komnatu české historie. Bude to čtení na jeden dech.

 

zena-knihovna-instalace
Zdroj: Canva.com

Hledáš knížky i pro ostatní členy rodiny nebo dárky, které potěší za dobrou cenu? Určitě využij aktuální slevové kupóny pro knihkupectví. Sleva je časově limitovaná, takže ji neváhej využít hned teď.

 

Do kterého z příběhu se pustíš jako do prvního? Knížky nás obohacují a dělají to velmi nenápadně. Paradoxně velmi nápadně a pozitivně ti pomohou vychutnat si čas pro sebe. Stačí se už jenom rozhodnout pro klasickou tištěnou verzi, audioknihu nebo čím dále více oblíbenou e-knihu.