Knižní tipy k Vánocům – tyto příběhy osloví každého

hrnek-kniha-bryle

Máš ve svém okolí milovníka čtení? Koukni se na naše knižní tipy. Možná tě inspirují k výběru té nejlepší literatury pro malé i velké a daruješ dokonalý dárek.

Knihy jsou dlouhodobě jedním z nejoblíbenějších dárků. A to ne jenom k Vánocům, ale i k různým svátkům. Chceš svým blízkým darovat pohodu při čtení právě v období svátků? Vyber jim knihu k Vánocům z našich tipů.

Jak vybrat knihu?

 

Každý chce, aby jeho dárek udělal druhým radost. Chceš, aby tomu tak bylo i v případě knihy? Pomůže ti, pokud si dopředu odpovíš na několik otázek. A tvůj výběr bude ihned jednodušší.

1

Pro koho vybírám knihu? Máma, táta, kamarádka či nejmladší sourozenec? Každý z nich má jinou představu o dokonalé knize.

2

Jaký žár knih má obdarovaný nejraději? Před výběrem knihy bys měl vědět, s jakým obsahem hledáš knihu. Může jít o detektivku, horor, romantickou knihu, fantasy, historii, naučnou literaturu či motivační žánr.

3

Preferuje čtenář konkrétního autora? Pokud znáš odpověď na tuto otázku, př nákupu se jednoduše zaměř na české nebo zahraniční autory.

4

Které knihy jsou nejnovější? U nich je nejpravděpodobnější, že je daný člověk ještě nestihl přečíst. Ale, samozřejmě, nemusíš sáhnout pouze po nich.

5

Jaká mají knihy hodnocení od jiných čtenářů? Názor jiných ti pomůže s rozhodováním, jestli by dotyčného kniha zaujala nebo ne.

6

Klasická tištěna kniha nebo moderní e-kniha? Při rozhodování zohledni především preference budoucího čtenáře.

zena-kniha-vino
Autor: RF_studio (Pexels)

 

Čti dál a dozvíš se, jaké knihy vybrat pro:

Knihy pro staré rodiče

 

Starší generace většinou vyhledává historické knihy s dech beroucími příběhy, zaměřené na poznávání měst České republiky či zahraniční nebo nauční literaturu.

Chceš jim darovat speciální knihu? Výjimečná bude nejenom pro ně, ale i pro tebe. Je ní Vzpomínková kniha pro staré rodiče. Jde o knihu, kterou nečtou, ale jejich úlohou je napsat do ní své životní příběhy a zážitky. Zároveň je to krásný dárek i pro další generace, které si ji budou s radostí číst.

Tipy na knihy k Vánocům pro staré rodiče:

__check

Slavné lázně Čech, Moravy a Slezska (Lubomír Zeman, Pavel Zatloukal)

__check

Léčivé bylinky z boží lékárny (Marie Treben)

__check

Pohlednice z východu (Reyes Monforte)

zena-cteni-kreslo
Autor: cottonbro studio (Pexels)

 

Už jsi slyšel o našem adventním kalendáři? Každý den až do 20. prosince v něm najdeš skvělou nabídku. Jaká se skrývá v dnešním okénku?


banner-adventni-kalendar

 

Knihy pro rodiče

 

Volný čas je pro rodiče při práci a péči o domácnost vzácný. No o to více se těší, když si mohou oddechnout u čtení svého oblíbeného žánru. Jaké knihy jim můžeš vybrat?

Kuchařské knihy jsou nejednou prvními na seznamu oblíbenosti. Pokud i ty máš doma někoho, koho baví vařit a zdokonalovat se v tom, je tento „žánr“ jasnou volbou. Má mamka/taťka oblíbeného kuchaře či cukrářku? Koukni se, jestli náhodou nevydal knihu.

Jestli jde o mámu, chybu neuděláš ani pokud sáhneš po romantické literatuře. Samozřejmě, když je tvé mámě tento žánr blízký. Doporučujeme ti i knihy z řady společenské beletrie, životního stylu či seberozvoje.

Tipy na knihy pro mamku:

__check

Co už nikdy nepřebolí (Lucy Score)

__check

Kavárna v Kodani (Julie Caplinová)

__check

Imunita (Philipp Dettmer)

Chceš svým blízkým darovat skutečně speciální knihu? Objednej fotoknihu, do které vybereš ty nejkrásnější zážitky s členy rodiny. Vyjde tě levněji, pokud využiješ tuto zlevněnou nabídku.

zena-cteni-kniha
Autor: Gary Bernes (Pexels)

Hledáš velký výběr knih za přijatelné ceny? Klikni na link níže a vyber tu pravou.

I tvůj taťka rád čte knihy? Chybu neuděláš darováním cestopisu či životopisné knihy jeho oblíbené osobnosti. Každého domácího mistra potěší, když se bude moci zdokonalit v určité činnosti i pomocí knihy. V tom případě vybírej ty z kategorie hobby. Rád se neustále vzdělává a učí nové věci? Sáhni po motivačních knihách určených na seberozvoj či po těch naučných.

Tipy na knihy pro otce:

__check

Babylon (Daston Dorren)

__check

7 návyků skutečně efektivních lidí (Stephen R. Covey)

__check

Hory a kopce opředené tajemstvím – horské svatyně, obětiště a sídla bohů v České republice (Jan A. Novák)

muz-cteni-kniha
Autor: Karolina Grabowska (Pexels)

Nakupuj knihy za zlomek ceny díky těmto nabídkám. Chceš vědět o dalších? Koukni se na všechny kupóny na knihy.

Jakou knihu vybrat bráchovi, sestře či kamarádům?

 

Při koupi knihy pro sourozence či kamaráda je důležité zohlednit hlavně jeho věk. Preference na žánry literatury se v průběhu let mohou měnit. Teenageři a mladší dospělí obecně preferují sci-fi, fantasy, naučné knihy a beletrii pro děti. Školákům můžeš darovat i encyklopedii či knihu zaměřenou na učení cizích jazyků.

 

Tipy na knihy pro sourozence a kamarády:

__check

Ten, kdo stojí v koutě (Stephen Chbosky)

__check

Dvůr trnů a růží (Sarah J. Maas)

__check

Pěkné sny (Nicolai Kathryn)

divka-cteni-hrnek
Autor: Karolina Grabowska (Pexels)

 

Knihy k Vánocům pro nejmenší členy rodiny

 

Při koupi knih nevynechej ani nejmenší děti. Nabídka knih je široká i pro ně. A navíc, pokud jim už od dětství budeš číst pohádkové příběhy, vybudují si k nik vztah a s radostí budou číst i v dospělosti.

__bulb
Vánoční hry pro děti: Které můžete mít téměř zdarma?

Trávení svátečních dnů před televizi není ten nejlepší nápad. Vymyslete pro vaši rodinu lepší program. Které hry na Vánoce zabaví celou rodinu?

Pro nejmenší jsou populární kontrastní černobílé knihy, pomocí kterých rozvíjejí svůj zrak a jemnou motoriku. Děti od 3 let už více vnímají a vhodné jsou pro ně leporela pro poznávání zvířat, zvuků či předmětů. Vybrat jim můžeš i knihy na učení prvních slůvek. Nejvíce je zajímají ty knihy, které obsahují hodně kreseb a obrázků. K učení barev a rozvíjení jemné motoriky jim zase pomohou omalovánky.

 

Tipy na knihy pro nejmenší:

__check

Péťa se učí mluvit (Marta Galewska-Kustra)

__check

Vesmírníček (Petr Brož)

__check

Šeptající les: Dobrodružství začíná (Andreas Suchanek)

deti-pokojicek-cteni
Autor: Tima Miroshnichenko (Pexels)

 

Co více doplní domácí vánoční pohodu než dobrá kniha? Dej si při jejím výběru záležet a obdarovaný i díky tobě přežije pěkný čas při čtení. A abys našel tu nejlepší nabídku, nezapomeň nakupovat online. Jednoduše a rychle porovnáš cen ve více e-shopech a nakoupíš nejvýhodněji, jak je možné.