Nejlepší ventilátor ti přinese osvěžení, které v horkých dnech potřebuješ

04.07.2024 Eva Nakupování na internetu Sdílet

Když je opravdu vedro, potřebuješ se schladit. Pomůžeme ti najít nejlepší ventilátor do jakéhokoliv prostoru a máme tipy, kde koupit ventilátor, který ti bude vyhovovat nejvíc.

Léto je čas plný slunce, různých aktivit plných pohybu i odpočinku. Pořiď si vše, co potřebuješ a co ti udělá radost. Právě teď totiž probíhají letní slevy a asi tě překvapí, co všechno můžeš získat levněji.

Co všechno jsme pro tebe připravili v našem článku? Dočteš se:

 

Když venku teplota stoupá, tvým největším přáním je ochladit se. Je to přirozené a tělo ti vysílá signál, že i důležité. Podívejme se spolu na způsoby a produkty, které ti oázu osvěžení přinesou. Díky nim totiž bude tvůj pobyt na dovolené, doma i v práci mnohem příjemnější.

 

zena-se-osvezuje-ventilatorem
Zdroj: Canva.com

 

 

Proč je ochlazování důležité 

 

Možná máš osobní zkušenost s přehřátím či úpalem a víš, jak nepříjemný je to zážitek. Tvé tělo se sice přirozeně ochlazuje pocením, ale pokud jsou teploty extrémní, tato tělesná funkce nemusí stačit. Teplota tvého těla se zvyšuje a může dojít k přehřátí. Je velmi nebezpečné. Úpal patří k životu ohrožujícím stavům.

Dalším rizikem, které se spojuje s vysokými teplotami, je dehydratace. Tělo při pocení ztrácí tekutiny a jejich ztráta může dojít k vážným onemocněním, jakými jsou například ledvinové kameny, snížená funkce ledvin, infekce močových cest, nebo dokonce selhání ledvin.

Jsou to opravdu hraniční situace, kterým se dá předejít. Kromě správného pitného režimu je potřeba myslet i na ochlazování. Pokud tyto zásady dodržíš, získáš benefity jako lepší a kvalitnější spánek, lepší koncentraci a celkový komfort.

Tvá správná teplota také přispívá k dobré pracovní výkonnosti a snižuje riziko nehod či úrazů. Mysli na své zdraví. Jediný nákup správného produktu může přispět ke tvé pohodě a zamezení zdravotních potíží. 

V letních dnech nezapomínej na zdraví, ani na zábavu. Připrav svým dětem překvapení a pořiď trampolínu. V článku přinášíme tipy na ty nej podle různých parametrů.

 

velntillator-v-domacnosti
Zdroj: Canva.com

 

Jak si s teplem šikovně poradili v minulosti

 

Palmové listy nejsou jenom krásnou dekorací. Ve starověkém Egyptě si faraóni dopřávali ovívání těmito listy od poddaných. Zatím co luxus ovívání měli jenom vysoce postavení, v Číně se používaly ruční vějíře. V osmém století se už dokonce začaly objevovat první mechanické ventilátory. Ding Huan navrhnul ručně poháněný mechanismus zařízení s kruhovým rámem a několika lopatky. Vzduch byl tak rozvířen perfektně.

Římané situaci řešili technicky i architektonicky. Stavěli totiž akvadukty, ve kterých přiváděly studenou vodu do měst i fontán. Fontány ochlazovaly vzduch venku a v místnostech používali látkové stropy, kterými se dalo mávat pro rozpohybování vzduchu.

V Indii byly vějíře „punkhas“ zavěšeny na stropy a pomocí šňůry bylo možné nimi pohybovat. V Japonsku měli tradiční vějíře kromě praktické funkce i kulturní a umělecký význam.

Během průmyslové revoluce byl vynalezený první elektrický ventilátor a v současné době máme nespočet možností, jak ochladit prostor i sebe. Ventilátory mají také spoustu funkcí, například dálkové ovládání či časovače a dokáží být energeticky velmi úsporné a tiché.


skladaci-vejir
Zdroj: Canva.com

Svět technologií a elektorniky nám dokáže velmi usnadnit život a udělat ho pestřejším. Podívej se na slevové nabídky v této kategorii.

 

Tipy na nejlepší ventilátor

 

Hledáš nejlepší sloupový či stojanový ventilátor? Děláš dobře, dokáže udělat zázraky s pohybem vzduchu v místnosti i například na terase. Existuje ovšem i několik dalších funkčních řešení pro specifické prostory.

Překvapit tě může malý stolní ventilátor Table Fan od Philips. Je to stolní model, který dokáže ochladit místnost, a přitom je velmi tichý. Je to skvělé řešení například do kanceláře. Disponuje 3 stupni rychlosti, 2 režimy a časovačem. Průtok vzduchu ventilátorem udává výrobce jako 738 m³/h. Hlasitost se pohybuje kolem 23 dB(A), za co dostává velkou pochvalu.

Pokud hledáš malé a ekologické řešení ventilace vzduchu, zajímavý může být dřevěný solární ventilátor Bausatz. Jeho výška je pouhých 11 cm a vrtulka má průměr 6 cm. Je to elegantní řešení, které můžeš postavit kdekoliv a neřešit dosah elektřiny.

Stojanový ventilátor Philips Pedestal Fan nabízí maximální chlazení pro celou místnost. Proudění vzduchu ventilátoru je až 2 562 m³/h. Těžko uvěřit, že hlučnost tohoto pomocníka je jenom 19 dB(A). Neuvěřitelné.

 

maly-stolni-ventilator
Zdroj: Canva.com

 

Ventilátor s opravdu velkým objemem průtoku vzduchu je například podlahová varianta od Sygonix. Má 3rychlostní stupně, je otočný o 180 stupňů a průtok vzduchu je 6000 m³/h

Pokud hledáš další řešení pro ochlazení v autě kromě klimatizace, skvělou odpovědí jsou ventilátory do auta. Pořizovací cena je velmi přijatelná a efekt můžou mít obrovský. I během jízdy je přeci velmi důležité, aby se tvé tělo nepřehřálo. Můžeš pak řídit a lépe se soustředit na jízdu. Proudění vzduchu jistě ocení všichni spolucestující.

Perfektní řešení pro spojení několika funkcí přináší Siguro. Jde o sloupový ventilátor s čističkou vzduchu s plazmovou ionizací. Má až 12 stupňů rychlostí a průtok vzduchu je 200 m³/h. Můžeš ho ovládat dálkově a bonusem je integrovaný WiFi modul pro možnost ovládání mobilní aplikací.

Bráška modelu od Siguro je taky podlahový ventilátor s ionizací pro čištění vzduchu. Navíc ale dokáže přinést extra osvěžení. Má totiž funkci mlhovče. Je vhodný pro interiér i exteriér. Bude to parťák pro každé roční období a ideální doplněk pro kancelář, domov, chatu i terasu.

 

Díky osvěžení si pak můžeš lépe vychutnávat i další letní radovánky mnohem více. Podívej se na naše tipy pro nejlepší gril a vychutnej si grilování s rodinou a přáteli.

 

 

 Další pomocníci v boji s vedrem

 

Být vždy připravený v boji s velkým teplem ti pomůže i několik menších doplňků. Jedním z nich je malý ventilátor, který se dá držet v ruce místo vějíře a snadno se vejde do kapsy či kapsičky v tašce nebo na baťohu. Je to skvělé řešení pro aktivity běžného dne. Můžeš s ním nakupovat, cestovat veřejnou dopravou a ocení ho i děti.

Mysli i na domácí miláčky. Kočky a pejsci ocení chladící podložku a chladící misku. Ochladí vodu nebo krmivo díky spodnímu dílu, který lze odpojit a vložit do lednice. Produktů pro zvířecí kamarády najdete například v sekci Ochlazení e-shopu Superzoo.


prenosny-rucni-ventilator
Zdroj: Canva.com

 

No a absolutně každý v horkém parnu ocení osvěžení ve formě termální vody. Sprej stačí hodit do kabelky či baťohu. Mít první pomoc v boji s teplem vždy u sebe je skvělý pocit.
 

 

 

termalni-voda-ve-spreji
Zdroj: Canva.com

 

Prožij krásné období plné slunce dokonale a mysli i na své zdraví. Věříme, že koupě ventilátoru je jedním z tvých dobrých kroků.


banner-letni-slevy