Nejlepší trampolíny ze zahrady udělají super hřiště

modra-trampolina-holka

Pokud nevíš, kde koupit trampolínu a jak vybrat tu nejlepší trampolínu na tvou zahradu, náš článek nabízí tipy spolu s výběrem slev a slevových kupónů pro tvůj nákup.

Skákací trampolína je typ zábavy, který děti milují a neodolá ani nejeden dospělý. Dokáže proměnit prostor zahrad na skvělé hřiště. Vše pro tvou zahradu nakupuj výhodněji. Právě teď probíhají jarní slevy plné překvapivých nabídek, díky kterým pořídíš doplňky, nábytek i další vybavení zahrady levněji. A nejenom to. Je to výběr slev z kategorie oblečení, obuvi, doplňků, bytového zařízení, nábytku a dalších kategorií.

Slaví někdo ve tvém okolí v tomto období svátek či narozeniny? Nebo hledáš dárek na jinou speciální příležitost? Skvělým a rychlým řešením, které potěší každého, jsou dárkové poukazy. Připravili jsme výběr woucheru pro všechny a všechny možné příležitosti.

Trampolína je skvělým spojením sportu a zábavy. Poskytne mnoho způsobů, jak si zahrát, a přitom být aktivní. Nejvíce láká zejména děti. Proto je dětská trampolína tolik oblíbená a vyhledávaná těmi nejmenšími. Ale úspěch má i u starších dětí a dospělých. Před koupou nejlepší varianty potřebuješ vědět několik základních informací.

Základní rozlišení trampolín bychom mohli vidět v použití pro domácí indoorové nebo venkovní prostředí. Podle tohoto dělení jsou pak použité různé materiály vhodné pro konkrétní typ a podmínky. Náš článek věnujeme volně stojícím trampolínám pro outdoor, které se dají jednoduše složit a využít nejčastěji v prostoru zahrad nebo na jiném vhodném venkovním místě.

bratr-segra-trampolina
Zdroj: Canva.com

 

 

Dalšími druhy trampolín jsou profesionální a fitness trampolíny. Ty jsou navrženy speciálně pro cvičení a fitness nebo pro intenzivní tréninky a soutěžní účely. Soutěžní trampolíny mají přesné rozměry a specifikace pro soutěže, jakými je například gymnastika na trampolíně.

Každý typ trampolíny má své výhody a použití vhodné pro konkrétní potřeby a preference. Při výběru trampolíny je důležité zvážit několik věcí.

Trávit čas aktivně a zábavnými činnostmi je důležité. Podívej se na produkty ve slevě v kategorii Hobby a nakupuj výhodněji.

ctyri-deti-trampolina

 

Co si všímat při výběru trampolíny

 

Aby byla tvoje volba konkrétního typu opravdu dobrá a odpovídala tvým představám, mysli na několik základních faktorů:

__check

Rozměry trampolíny – zvaž tvůj dostupný prostor, který je určený na trampolínu a poskytne dostatek místa pro skákaní i volné místo kolem trampolíny.

__check

Bezpečnostní prvky – dbej na to, aby trampolína odpovídala požadavkům na bezpečnost. Důležitá je kvalita sítě a pevnost pružin a všech materiálů, které zajišťují odpružení.

__check

Kvalita konstrukce – všímej si materiál, ze kterého je vyrobena konstrukce trampolíny. Pro venkovní musí být materiál, samozřejmě, nerezový.

__check

Maximální hmotnostní kapacita – zjistí hmotnostní kapacitu, kterou je pak potřeba dodržovat.

__check

Určení z hlediska věku a schopností – zvaž věk dětí a jejich dovednosti.

__check

Recenze a hodnocení – podívej se na hodnocení zákazníků, které ti mohou pomoci s výběrem.

__check

Cena a značka – cena je určitě limitující prvek, ale nemělo by dojít ke koupi nekvalitního produktu na úkor kvality. Někdy je lepším řešením zvolit o něco dražší produkt, u kterého si budeš jistý kvalitou provedení a bezpečností.

Dětská noha roste velmi rychle a je potřeba nakupovat boty častěji. Ale vhodnou obuv pro sport a všechny aktivity potřebují děti i dospělí. Nakup obuv levněji díky slevě při prvním nákupu v aplikaci e-shopu Eobuv. Jak na to, se dozvíš va našem článku. 

superman-trampolina
Zdroj: Canva.com

 

Tipy na trampolín a e-shopy, ve kterých je pořídíš  

 

Trampolíny se šířkou 1 m nebo 140 cm jsou většinou určeny pro domácí fitness. Při pořizovaní trampolíny na zahradu je pro lepší komfort a vyžití lepší volbou větší šířka.  Zejména pokud chceš pro děti víc prostoru ke hře.

__check

Nafukovací trampolína pro děti – pokud hledáš skákací nafukovací trampolínu, velmi vyhledávaným produktem jsou skákací hrady. Můžou mít nosnost až 113 kg a také spoustu dalších doplňků pro hry. Je to nejlepší volba pro nejmenší děti.

__check

Malá dětská trampolína široká 150 cm – tato trampolína je vysoká 115 cm a je vhodná pro interiér i exteriér. Doporučený věk dítěte je od tří let a maximální zatížení 50 kg. Samotná trampolína váží pouhých 14 kg.

__check

Trampolína se šířkou 183 cm – tento model od značky Merimex je oblíbený u těch nejnáročnějších klientů kvůli vysoké bezpečnosti provedení. Velkým benefitem je prodloužená záruka na jednotlivé prvky trampolíny a záruka až 10 len na nosnou konstrukci. Součástí balení je kotvící sada.

__check

Trampolína s průměrem 305 cm – tento trampolínový set má nosnost 150 kg a odolnou galvanizovanou ocelovou konstrukcí s bezpečnostní síti ve výšce až 180 cm. Pružiny jsou zcela zahalené ochranným krytem, co je skvělou zprávou pro bezpečnost.

__check

Další možnosti trampolín v šíři 305 cm můžeš vybírat i trampolíny v různých barevných provedeních v e-shopu Hop-sport. Bonusem kategorie tohoto internetového obchodu je, že k vybraným trampolínám můžete dostat zdarma krycí plachtu na skákací plochu, žebřík, kotvy pro připevnění trampolíny, míč, montážní rukavice a organizér.

__check

Trampolíny se šířkou 457 cm – takovéto varianty nalezneš v nabídce e-shopu Alza a mezi nimi konkrétní modely za super ceny ve slevě. Například model Stormred Classic je určená především pro děti, ale zařádí si na ní i dospělí. Je stabilní díky robustným pozinkovaným nohám v kombinaci s odolnou konstrukcí. Skákací plochu drží 108 pružin a je odolná vůči UV záření.

__check

Trampolína s průměrem 496 cm – největší model z našeho výběru má části v zelené barvě, takže skvěle doplní tvou zahradu, a kromě toho tu nesmí chybět schůdky, ochranná síť ve výšce 150 cm.

__check

Obdélníková trampolína – profesionální model s velmi jednoduchou montáží a speciálními ochrannými prvky. Oproti kulatým nebo oválným trampolínám nemá obdélníkové provedení tendenci skokana vracet do středu odrazové plochy, ale nechává na něm, kam dopadne.

__check

BONUSOVÝ TIP – našim speciálním tipem ze světa skoků jsou airtracky oblíbené hlavně u dětí a dospělých, kteří dělají gymnastiku, bojové umění či parkour. Jde o kombinaci pohodlí žíněnky s pružnými vlastnostmi trampolíny, která může měřit až 8 metrů.

zluta-obdelnikova-trampolina
Zdroj: Canva.com

 

Jak připravit místo pro trampolínu?

 

Vybral si trampolínu a těšíš se na její doručení? Před tím, než ji instaluješ, zajisti bezpečnost a stabilitu trampolíny. Vyber vhodné místo s rovným a pevným povrchem. Povrch vyčisti a odstraň překážky a předměty na místě trampolíny i v jejím okolí. Doporučuje se 1,5 metru volného prostoru kolem trampolíny.

Zvaž zakoupení podložky, díky které se sníží opotřebení spodní strany trampolíny.  Pokud je to doporučené výrobcem, určitě zvaž ukotvení trampolíny ke stabilnímu povrchu, jakými je země nebo beton. To pomůže zabránit převrácení trampolíny v případě silného větru.

beh-na-trampolineZdroj: Canva.com

 

Bezpečnostní pravidla, na která mysli při skákání

 

Aby byla zábava s trampolínou bezpečná, nezapomeň na tato základní pravidla. Ze všech nejdůležitější je dozor dospělého, v případě, že se skákáním baví děti.

__check

Používej ochrannou síť po celém obvodu trampolíny.

__check

Nejbezpečnější je skákání pouze jedné osoby na trampolíně, při více dětí či dospělých by mohlo dojít ke srážce.

__check

Ujisti se, že děti na trampolíně skáčou bezpečně a nedělají nebezpečné kousky, měj je pořád na očích.

__check

Skákání na trampolíně by mělo být jenom vertikální. Nebezpečné je strkat do sebe nebo se vystrkovat ven z trampolíny.

__check

Vstup i výstup musí být bezpečné a během skákání uzavřené.

__check

Do prostoru trampolíny není vhodné umístit další předměty.

__check

Kolem trampolíny udržuj bezpečné prostředí bez překážek.

__check

Použití trampolíny směruj pouze na dny s vhodným počasím. Mokrá trampolína představuje riziko.

jedno-dite-trampolina
Zdroj: Canva.com

 

 

Věříme, že pořízení trampolíny přinese na tvou zahradu spoustu zábavy. Vždy dbej na bezpečnost a nezapomeň ani na naše doporučení a výhodné nabídky, které potěší i tvou peněženku.

banner-jarni-slevy