Dřevěné ozdoby na stromeček jsou letos IN: Už je máte?

18.11.2022 Eva Dům a bydlení Sdílet

Přemýšlíte nad tím, jak by měla vypadat vaše letošní vánoční výzdoba? Aktuálně jsou trendem dřevěné vánoční ozdoby na stromeček v různých motivech. Čtěte a inspirujte se.

Zdobení vánočního stromečku je bezpochyby krásnou součástí Vánoc. Zejména pokud se celá rodina shodne na vzhledu stromečku. Inspirace na dřevěné ozdoby na stromek vám mohou pomoci vyřešit letošní dilema zdobení.

Do popředí se čím dál více dostává minimalismus. Vnímáme ho při zařizování interiéru, i jako součást životního stylu a každodenního života. A svoje místo může mít i při vzhledu vašeho vánočního stromečku.

Chcete svoje dřevěné dekorace na stromeček doplnit dalšími vánočními dekoracemi? Jejich nákup můžete vyřešit pohodlně a rychle z domova.

dreveny-orisek-v-ruce

 

Proč vybírat vánoční dřevěné ozdoby na stromeček

 

Dřevo je oblíbený přírodní materiál charakteristický mnoha dobrými vlastnostmi. Svědčí o tom fakt, že patří mezi nejpoužívanější materiál na výrobu různých druhů nábytku a také designových produktů.

5 důvod, proč zvolit vánoční ozdoby ze dřeva:

1

Opracovatelnost – dřevo je snadno a dobře opracovatelným materiálem, ze kterého vyrobíte mnohé zajímavé předměty a dekorace.

2

Estetika – zpracované do vkusných ozdob je příjemné už na pohled.

3

Životnost – dřevěné ozdoby vám vydrží několik let bez nejmenšího poškození. Dřevo je odolné a pevné. Proto se nemusíte obávat rychlého opotřebení ani při každodenním používání.

4

Ekologie a recyklace – jako přírodní materiál patří mezi obnovitelné zdroje. Pokud se rozhodnete, že dřevěné vánoční dekorace už nechcete používat, jednoduše je můžete recyklovat.

5

Dlouhodobý trend – nikdy nevyjde z módy. Navíc, je dobře kombinovatelné s jinými materiály a ozdobami.

dekorace-drevene-ponozky

 

Tipy na dřevěné ozdoby na stromeček

 

Při volbě dřevěných ozdob na stromeček máte 2 možnosti. První je prohlížení nabídek e-shopů a hledání těch dekorací, které se vám líbí nejvíce. Nebo se rozhodněte pro druhou, více kreativní, a vyrobte si dřevěné dekorace na stromeček doma.

Při troše šikovnosti a se správnými pomůckami si můžete vyrobit pěkné dřevěné vánoční ozdoby na stromeček. Se dřevěnými stromečky, hvězdičkami či vločkami krásně vyzdobíte váš celý vánoční stromeček.

 

drevena-dekorace-stromecek

 

Dřevěné vánoční stromečky

 

Potřebujeme:

__check

větve nasbírané v lese nebo na zahradě

__check

lepidlo nebo tavní pistoli

__check

kousek špagátu na pověšení

__check

nůžky/nůž

__check

pravítko

__check

lepenku nebo pracovní desku

dreveny-stromek-vyrobeny

 

Postup výroby:

1

Na lepenku nebo pracovní desku si připravíme všechny potřebné věci.

2

Podle požadovaného tvaru a velikosti stromečku si větve odměříme a nařežeme od nejdelšího po nejkratší.

3

Jednotlivé kousky slepíme tavní postole od největšího po nejmenší.

4

Zezadu vrchní části stromečku následně tavní pistolí připevníme kousek špagátu.

Pokud máte větší větve, můžete je použít i na výrobu stromečku v reálné velikosti.

drevene-gravirovane-ozdoby

 

Naším dalším tipem je využití obyčejných kousků dřeva a spájkovačky. Pomocí její úzkého hrotu můžete na dřevě vytvořit různé vánoční vzory.

Vzory si předkreslete, aby se vám tvořilo jednoduše. Vypálené obrázky do dřeva nejenom hezky vypadají, ale i dlouho vydrží.

Nevyhazujte ani na pohled obyčejné šišky. Malé i velké vypadají na stromečku hezky. Stačí, když na ně pomocí tavní pistole připevníte špagát.

 

drevene-ozdoby-na-stromecku

 

Jako vidíte, originální, pěkné a zároveň levné dřevěné ozdoby na vánoční stromeček si můžete vyrobit i doma. Využijte fantazii a užijte si vánoční tvoření.