Top 5 nejlepších trub na pečení a kde je sehnat

15.02.2024 Eva Dům a bydlení Sdílet

Potřebuješ novou troubu na pečení? Aby tvůj výběr byl jednodušší, připravili jsme článek s 5 tipy na vestavné trouby, které mohou být dobrou volbou i pro tebe.

Zařízení domácnosti může někdy pěkně potrápit tvoji peněženku a finanční rozpočet. Proto je skvělým řešením porozhlédnout se po cenově výhodných nabídkách. Nezapomeň, že na našich stránkách vždy najdeš slevy i na elektro a spotřebiče.

Co všechno se v článku dozvíš?

__check

5 tipů na nejlepší pečící vestavné trouby

__check

jejich parametry a vlastnosti

__check

tipy na e-shopy, ve kterých je seženeš

__check

výběr aktuálních slevových kupónů na spotřebiče a vybavení kuchyně

trouba-kuchyne-lednice

Zdroj: Cottonbro Studio (Pexels.com)

 

Co všechno si všímat při koupi vestavné pečící trouby?

 

Pokud hledáš nejlepší vestavnou troubu, je více faktorů, které budou mít na tvůj výběr vliv. Podívej se s námi na body, které musíš promyslet:

__check

Velikost a kapacita – úplně nejzákladnější budou tyto parametry. Jako velikost trouby potřebuješ? Záleží na velikosti kuchyňského prostoru. Kapacita trouby se obvykle udává v litrech a může sehrávat úlohu při přípravě větších jídel. V našem článku nabízíme tipy na modely s rozměry pro místo 60 cm x 60 cm, co je přibližně 70 l vnitřního prostoru.

__check

Funkce – promysli, jaké funkce od trouby čekáš. Které režimy vaření musí trouba splňovat? Může to být grilování nebo například mikrovlnná funkce.

__check

Energetický štítek – provozní náklady může velmi ovlivnit energetická účinnost.

__check

Design – i tento parametr může ovlivnit tvůj nákup. Hledáš troubu do moderní kuchyně nebo speciální retro design?

__check

Značka a výrobce – značky s dobrými recenzemi ti mohou nabídnout lepší kvalitu a životnost výrobku.

__check

Cena – toto je důležitý parametr, který musíš promyslet. Jaký je tvůj finanční rozpočet na nákup vestavné trouby?

Už si představuješ vůni pečeně nebo pizzy či bábovky jako od babičky? Zapékací misky, formy na pečení a další pomůcky do kuchyně koupíš hned teď levněji díky slevovým kupónům:

trouba-ruce-kolac
Zdroj: Canva.com
 

 

Typ číslo 1: ELECTROLUX EOB8S39WZ

 

Z námi vybraných modelů pečících trub je tato nejdražší. Je to poznat na funkcích a programech spotřebiče. Jediná z 5 tipů je vybavená sondou, která se zapichuje do masa. Zvukový signál si dá jasně najevo, kdy je maso hotové a ty se můžeš s chutí pustit do pokrmu. Potěší tě i další vychytávky, jako například automatické zavírání dvířek a paměťové funkce pro často používaná nastavení. Trouba pak prostě přemýšlí za tebe.

Co všechno trouba dokáže? Například gratinovaná jídla, pečení chleba, tradiční pečení, rozmrazování, sušení, vaření v páře, grilování, uchovávání teplého jídla, pečení pizzy, ohřev talířů, zavařování, pomalé pečení a více. Pokud budeš mít veliký hlad, oceníš funkci rychlého zahřání trouby.  Bonusem jsou i automatické váhové programy. Pořizovací cena tohoto modelu trouby Electrolux je vyšší, ale také toho umí více. Její funkce za to stojí.

Typ číslo 2: BOSH HBG 5780S6

 

Jak ti zní program AutoPilot? Stačí suroviny vložit do trouby, zvolit program a hmotnost a vše ostatní nechat na této funkci. Díky němu si trouba sama nastaví druh ohřevu, teplotu, a dokonce i dobu vaření. Nemusíš nic kontrolovat. Po ukončení programu se trouba automaticky vypne sama.

Zajímavou výhodou trouby je funkce ekologického čištění. Lehce zašpiněnou troubu a případné nečistotu vyčistíte díky tomuto programu. Stačí voda a kapka saponátu, o vše ostatní se postará spotřebič sám. Tento model trouby BOSH bychom označili jako zlatou střední cestu. Dokáže toho hodně a pořizovací cena není vysoká.

 

Typ číslo 3: WHIRLPOOL OAKZ9 6200 CS IX

 

Nemusíš mít šestý smysl pro pečení. Má ho právě tento model trouby od Whirlpool. Vybereš si z řady předprogramovaných receptů a trouba automaticky upraví nastavení pečení, teploty a času pro perfektní výsledek. Potěší tě i funkce Cook3, co znamená že v troubě můžeš péct tři různá jídla a nemusíš mít obavy, že by se vůně smíchali dohromady.

Slabým místem spotřebiče je maximální nastavitelná teplota. Ta je z našich doporučených spotřebičů nejnižší. Výhodou je funkce SmartClean, která vyčistí troubu za 30 minut bez použití čisticího prostředku. Stačí ji 200 ml vody a po dokončení mycího cyklu otřít suchým hadříkem. Jak prosté. Z našich 5 tipů na nejlepší trouby je tento model od Whirlpool nejlevnější, a přitom v kuchyni může být skvělým pomocníkem.

Protože tvoje kuchyň funkcí Smart Clean nedisponuje, z času na čas je potřebné nakoupit čistící prostředky a další pomůcky k úklidu. A nejlepší čas je teď, když máš k dispozici aktuálně platné slevové kupóny na drogerii:

Typ číslo 4: BEKO BIM 22301 X

 

Trouba od výrobce Beko, kterou jsme vybrali jako náš tip, se dá pořídit za velmi dobrou cenu. Nedisponuje ovšem možností teleskopického vysouvání plechu, co může být trochu omezující při přípravě pokrmu.

Výhodu tohoto produktu není jenom hezký design v černém provedení. Díky 3D pečení kombinuje horní a spodní ohřev se zadním ohřevem z kruhového topného tělesa. Takže jídlo se propeče rychleji a rovnoměrně. Trápit se nemusíš ani čistěním prostoru mezi skly. Sklo jde jednoduše vyjmout a dvířka budou hezky čistá. Spotřebič nabízí 8 programů pro různé druhy pečení. Pořizovací cena a funkce spotřebiče jsou tady ve velmi hezkém souladu.

 

trouba-kolacky-holcicka
Zdroj: Canva.com

Typ číslo 5: SIEMENS HB578G0S00

 

Proč si vybrat tento model trouby od Siemens? Důvodů je hned několik. Trouba disponuje funkcí rychlého ohřevu a eliminuje předehřívaní zmrazených potravin. Výhodou je i samočisticí systém, automatické programy, intuitivní nastavení na podsvíceném voliči a rovnoměrné rozložení tepla na třech úrovních.

Usnadnit pečení dokáže automatický návrh teploty a rychlé nahřátí. Pořizovací cena se pohybuje ve středních cenových relacích. Od těch nejlevnějších trub se tato ovšem liší více funkcemi.

talir-pecene-maso
Zdroj: Canva.com

 

Servírovat jídlo jako z restaurace není tak těžké. Díky nové troubě připravíš skvělé jídlo pomocí různých funkcí a nastavení. Pak už stačí přichystat hezké designové talíře a podávat. Celé jídelní servisy i malé talířky, misky, skleničky, hrníčky a příbory pořiď levněji díky aktuálním slevovým kupónům:

Srovnání 5 vybraných modelů vestavných horkovzdušných trub  

 

Vytvořili jsme pro tebe přehled základních funkcí a parametrů našich 5 tipů. Rozměry všech jsou standardizované, tedy na prostor 60 x 60 cm. Objem všech se pohybuje mezi 70 až 73 litrů a všechny mají kruhové těleso. Zvaž, který model bude pro tebe ten nejlepší a pokud tě některý z nich zaujal, určitě si prohlédni i informace na webových stránkách e-shopu.

tabulka-parametry-trouby

 

Při hledání vestavné horkovzdušné trouby máš hodně možností. Vybrali jsme pro tebe ty, které by mohly splňovat tvoje představy ve vztahu cena a výkon. Ať už si vybereš jakýkoliv model, doufáme, že s volbou budeš spokojený a do tvé kuchyně přinese radost z pečení.

Víš, který kuchyňský asistent je nejvíce doceňovaný? Je to multifunkční robot. Zpříjemní a usnadní ti přípravu mnoha jídel. Víc se dozvíš v našem článku.