Multifunkční kuchyňský robot do moderní kuchyně patří. Vyber si z našich výprodejových nabídek

zena-nakup-kuchynsky-robot

Víš, jak funkčně doplnit tvou kuchyň tak, aby příprava jídla byla jednodušší a rychlejší? Odpovědí je multifunkční robot. Pomůžeme ti vybrat ten nejlepší a získáš tipy na ty nej ceny.

Kuchyň je srdcem domova a podle Feng Shui je také nejdůležitějším místem v domě. Proto je důležité, aby byla zařízená podle osobitých potřeb rodiny i jednotlivce. Připravit jídlo, malé občerstvení či nápoje může být radost. Stačí, když všechno funguje tak, jak má. Pak už jednoduše a s přehledem zhotovíš téměř cokoliv bez stresu a nepořádku. Chybí něco k dokonalosti tvé kuchyně? Klikni na levné elektro a doplň svou kuchyň o spotřebiče ve skvělé cenové nabídce.

kuchynsky-robot-detailZdroj: canva.com

 

Co je to multifunkční kuchyňský robot?

 

Multifunkční kuchyňský robot je elektrické zařízení navržené tak, aby usnadnil různé kuchyňské činnosti během přípravy pokrmů. Kuchyňské roboty mají různé nástavce, části, doplňky a funkce. Ty umožňují krájení, hnětení, mixování, šlehání a spoustu dalšího. Je to pomocník, který pro vás má množství výhod. Tou největší je úspora času a úsilí.

Jaký je rozdíl mezi kuchyňským robotem a food processorem? Kuchyňský robot na rozdíl od processoru disponuje sklopným ramenem. Nabízí široké příslušenství v základní výbavě a taky v dokoupení. Velkou mísu robota lze využít i samostatně. Pořizovací cena je vyšší než u processoru. Ten je konstruován především na mixování, sekání a strouhání.

Právě teď probíhají skvělé novoroční slevy, a proto můžeš spoustu výrobku získat za opravdu nízké ceny. 

Jaké jsou výhody kuchyňského robota?

 

Není náhoda, že kuchyňské roboty jsou tak oblíbené. A není jen klišé, že jsou pravou rukou amatérského i profi kuchaře. Tento malý a stylový pomocník ti pomůže s realizací jednoduchých i náročných receptů.  Možná budeš i ty sám překvapen, co všechno zvládne. Výhod jeho místa ve tvé kuchyni je opravdu hodně:

__check

Odlehčí tvůj podíl práce v kuchyni a nemusíš se trápit s častokrát náročnými činnostmi během přípravy pokrmů.

__check

Je víceúčelový. Sám osobě zabere jenom málo místa ve srovnání s tím, kolik práce dokáže provést.

__check

Údržba robotů je snadná a čištění opravdu jednoduché.

__check

Nabízí prostor pro kreativitu a dělají vaření, pečení a přípravu pokrmů zábavnou.

__check

Díky funkcím a technickým dispozicím zajistí kvalitní výsledky.

__check

Některé modely můžeš propojit s chytrými zařízeními a ovládat je na dálku.

zena-valeni-testaZdroj: Andrea Acquadio (Pexels.com)

Chceš připravovat pestrá a nápaditá jídla krásně jednoduše? Kromě kuchyňského robota ti pomůže i správné vybavení kuchyně. Máme pro tebe připravenou nabídku slevových kupónů v kategorii kuchyňských potřeb.

Jak vybrat kuchyňský robot? 

 

Přemýšlíš nad koupi kuchyňského robota a nevíš, jak si vybrat? Modelů tohoto multifunkčního pomocníka je spousta. Základní otázkou je, k čemu všemu ho budeš potřebovat a využívat. Poradí si s přípravou pokrmů, těst i nápojů. Proto začni tím, že si promyslíš, které jeho funkce využiješ. Kuchyňský robot nabízí veliké množství funkcí k využití od strouhání zeleniny po výrobu těstovin.  

 

Co umí multifunkční kuchyňský přístroj?

 

Většina kuchyňských robotů kombinuje hned několik funkcí v jednom zařízení. Takovéto řešení výrazně šetří čas i místo.

1

Mixování a míchání -  kuchyňský robot je vybaven míchací nádobou, ve které se připravují těsta, omáčky nebo jiné směsi.

2

Krájení a řezání – vybrané modely kuchyňských robotů disponují také příslušenstvím pro krájení a strouhání.

3

Vaření a příprava – pokročilejší vyšší řady robotů mají funkce také pro vaření nebo sous-vide přípravu jídla.

4

Mletí – některé food procesory mají také možnost mletí surovin, jakými jsou maso, mák, ořechy, semínka nebo káva.

5

Odšťavňování - další funkce, kterou hledej, pokud chceš odšťavňovat ovoce a zeleninu.

6

Čištění a mytí – všímej si také způsob čištění spotřebiče. U mnoha výrobků jde snadno odnímat části a jednoduše je umýt.

7

Připojení k aplikacím – nejmodernější modely kuchyňských robotů mohou být propojeny s chytrými telefony nebo tablety pomocí aplikací, které umožňují ovládání a monitorování přípravy.

8

Vážení a měření – skvělou vychytávkou může být vestavěná váha či jiné měřící zařízení pro přesné dávkování surovin.

9

Rychlost a časování – další funkci je možnost nastavení různé rychlosti a časů mixování či míchání během přípravy pokrmu.

rodina-vareni-radostZdroj: canva.com

Je ve vaší domácnosti děťátko, které si užívá každý pokrm? Teď nakoupíte ty nejlepší veselé doplňky pro dětské stolování levněji. Klikněte na kategorii Dítě a maminky a vybírejte dětské láhve, pohárky, talířky a další drobnosti.

__bulb
Nevíte, co k obědu? Toto jsou tipy na levný oběd pro celou rodinu

Chcete vědět, jak připravit levné a rychlé obědy? V našem článku vám dáme tipy na oběd, díky kterým můžete snadno vytvořit levný oběd pro celou rodinu.

Co všechno dokážeš díky robotu připravit?

 

Kuchyňské roboty jsou velice všestranná zařízení a umožní ti zjednodušit přípravu široké škály jídel. Které jsou tvé nejoblíbenější? Můžeš je preferovat při výběru konkrétního modelu, například robot se struhadlem, s váhou, s mlýnkem na maso nebo s mixérem a jiné. Kuchyňský robot ti může pomoci s těmito pokrmy:

__check

těsta

__check

ovocné a zeleninové smoothie

__check

polévky a omáčky

__check

mleté maso

__check

smetana a šlehačka, máslo

__check

nakrájená zelenina na přípravu salátů

__check

pomazánky a dipy

__check

zmrzlina

__check

ořechová másla

__check

kvásek

__check

těstoviny

__check

směsi pro omelety a quiche

__check

ragu a pomalu vařená jídla

ovoce-zelenina-smoothieZdroj: Lisa Fotios (Pexels.com)

Teď už bude snadné jednoduše a rychle vytvořit chutné smoothie s vysokým obsahem vitamínů a minerálů. Pomůže ti šikovný spotřebič a taky výhodný nákup ovoce, zeleniny a dalších surovin díky slevovým kupónům z kategorie Potraviny a jídlo.

 

 Další parametry

 

Když už víš, k čemu všemu budeš kuchyňský robot využívat, je na řadě věnovat se dalším parametrům spotřebiče. Vyber materiály a styl nejvhodnější pro tvou kuchyň.
 

kuchynsky-robot-dalsi-parametry
Zdroj: canva.com

 

Materiál

 

Je důležité všimnout si, že ne všechny části robota jsou vyrobeny z jednoho materiálu. Kombinace různých materiálů umožňuje dosáhnout právě ten efekt a ty výkony, které od spotřebiče potřebujeme a očekáváme.

Kuchyňské roboty jsou vyrobené z různých materiálů podle toho, jakými funkcemi disponuje. Běžnými materiály jsou plasty. Využívají se speciální plasty odolné proti nárazům, teplu a chemikáliím. Sklo je materiál, ze kterého mohou být skleněné nádoby nebo víka. Sklo je odolné proti poškrábání a výhodou je taky to, že neabsorbuje pachy. Gumové a silikonové části najdeme u těsnění nebo jako antiskluzové prvky.

Dalšími materiály jsou kovy. Nerezová ocel se používá například pro výrobu nožů a mixovacích čepel. Některé části robota mohou být vyrobeny z hliníku. Jde zejména o ty, které jsou vystavené teplu. Ocel je materiál, ze kterého bývají vyrobená ozubená kolečka nebo mechanismy díky své pevnosti a trvanlivosti.

Pokud si potrpíš na kvalitě, jednoznačnou volbou bude celokovový kuchyňský robot. Je bez debaty nejkvalitnější, proto taky bude i jeho cena značně vyšší. 

__bulb
Jak ušetřit na jídle a neutratit celý plat

Jak si dopřát kvalitní jídlo, které nezatíží naší peněženku? Tu je 7 tipů, jak ušetřit a dobře se najíst!

Styl a design kuchyňského robota

 

Vybíráš model kuchyňského robota, který musí splňovat technické parametry, ale také zapadnout do interiéru tvé kuchyně? Na výběr máš několik stylů provedení. Rozhodnout se můžeš pro modely v kovovém provedení, pro konkrétní barvu (například černou, červenou, bílou nebo další) nebo dokonce pro modely v romantickém a provance looku v pastelových barvách, dále například i v retro stylu. 

Na své si přijdou majitelé kuchyně v minimalistickém a funkčním stylu i ti, kteří mají rádi retro a barvy. Kuchyňský robot bude i designovým prvkem, který dokáže doplnit i rozveselit kuchyňskou část tvého domova.


pastelovy-robotZdroj: canva.com

 

Umístění kuchyňského robota

 

Máš obavy z toho, kam umístit kuchyňský robot? Řešení je hned několik. Nejvíce ovšem záleží na frekvenci používání kuchyňského pomocníka. Pokud ho budeš používat často, je dobré zvážit místo s dosahem na elektrickou zásuvku. Prvním čestným místem je rozhodně pracovní plocha kuchyňské linky. Dalším řešením mohou být: výsuvný panel, místo ve skřínce nebo v komoře, otevřený regál, šuplík v kuchyňské lince.

 

uskladneni-robota
Zdroj: canva.com

Seznam parametrů při výběru kuchyňského robota

 

Při nákupu nového spotřebiče to na začátků může vypadat složitě. Jestli zvažuješ koupi kuchyňského robota, s námi to bude jednodušší. Stačí promyslet parametry, které jsme pro tebe shrnuli hezky na jeden seznam: 

1

VÝKON A FUNKCE – promysli si výběr funkcí robota

2

ROZMĚRY – zkontroluj rozměry zařízení a ujisti e se, jestli bude dostatečně velký

3

PŘÍSLUŠENSTVÍ – ověř si příslušenství, které robot obsahuje a které je potřeba dokoupit

4

MATERIÁL – zjisti, z jakého materiálu jsou jednotlivé části

5

OVLÁDÁNÍ – zvol typ ovládání, který preferuješ, pokud je to pro tebe důležitý parametr

6

ČIŠTĚNÍ A PÉČE – informuj se, jaká údržba je u produktu potřebná a jak se výrobek čistí

7

HLUČNOST – u různých modelů může být rozdílná

8

RECENZE – může pomoci s výběrem, pokud je důvěryhodná

9

ZNAČKA – zvaž ověřené značky a také délku záruky

10

CENA – zvaž i poměr ceny a kvality u konkrétního modelu

Máš rád funkční a ekonomicky výhodné spotřebiče? Nakupuj o ověřeného prodejce na stránkách e-shopu Alza a vyber to nejlepší za skvělé ceny.

Při výběru kuchyňského robota dbej na své potřeby a preference. Věříme, že nákup tohoto spotřebiče ti ulehčí práci v kuchyni spojenou s tvořením a přípravou pokrmů. Čas v kuchyni tak bude určitě příjemnější a využitý efektivněji. 

banner-novorocni-slevy