Hledáš nejlepší tablet do 5000 Kč? Koukni na tyto slevy

07.02.2024 Eva Nakupování na internetu Sdílet

Vybrali jsme pro tebe 5 tabletů v dobrém poměru ceny a kvality. Který z nich u tebe vyhraje? Dočteš se i to, ve kterých e-shopech tyto modely můžeš koupit.

Ke Dni svatého Valentýna každý rád potěší ty, které má rád. Tablet je jednou z možností při výběru dárků. Dobrá zpráva je, že právě probíhají valentýnské slevy a díky nim pořídíš více větších či menších dárků za lepší ceny. 

Co se dozvíš v našem článku?

__check

5 tipů na tablet v ceně do 5 000 korun

__check

nejzákladnější parametry těchto tabletů

__check

kde můžeš tablety koupit

__check

jaké jsou aktuální slevové kupóny na elektroniku

Tablet je velmi oblíbený díky kombinací více vlastností počítače, obrazovky a mobilního telefonu. Pokud zvažuješ poměr ceny a výkonu tabletu, děláš správně. Hledali jsme kvalitní a levný tablet. Vybrali jsme pro tebe 5 modelů, mezi kterými možná najdeš svého favorita. Za žádný z nich nezaplatíš více než 5 000 Kč. A každý z nich má co nabídnout.

tablet-pero-ruka
Zdroj: Canva.com

Tablety jsou navrženy tak, aby byly snadno přenosné. Jsou tenké a lehounké, vejdou se do tašky či batohu. Nejlepší tablet do 5 000 Kč pro sebe můžeš vybírat podle více parametrů. Všímej si tyto věci:  

__check

Velikost a rozlišení obrazovky

__check

Operační systém

__check

Výkon a procesor

__check

Úložiště a rozšiřitelnost pomocí paměťových karet

__check

Výdrž baterie

__check

Možnosti připojení

__check

Kvalita kamery a další funkce

__check

Cena

Lenovo Tab M10 3rd Gen ZAAE0062CZ

 

Tento tablet je bezva varianta, pokud hledáš jednoduchý tablet pro rodinu a děti. Má předinstalované aplikace Google Kids Space a Family link. Díky nim je snadné mít přehled o tom, jak děti zařízení využívají. A to přímo z tvého chytrého telefonu. Další výhodou je vyzařování malého množství modrého světla. Oceníš to hlavně během čtení, protože nebudeš oči zbytečně zatěžovat.

Celkově má tablet průměrné hodnoty a nevyniká žádnou nejmodernější a speciální funkcí, chybí slot na paměťovou kartu. Za jeho pořizovací cenu je ale velmi dobrou volbou. Poměr cena a kvalita je tu víc než v pořádku.

Tvůj zážitek z poslouchání hudby nebo sledování filmu a pohádek na tabletu bude určitě lepší díky Bluetooth reproduktorům. Za ně a další produkty určitě neplať plnou cenu. Využij naše časově omezené slevové kupóny:

 

tablet-hovor-dite
Zdroj: Canva.com
 

 

Lenovo Tab M11 ZADA0178CZ

 

Novější člen z rodiny tabletů rodiny Lenovo je na tom lépe, co se týče procesoru. Je ním Android 13, má větší paměť, GPS funkci, slot na paměťovou kartu, předinstalované aplikace speciálně pro dotykové pero, je o něco větší, ale rozlišení obrazovky je ve stejné kvalitě jako Lenovo Tab M10. Navíc má čtečku obličeje, co milovníci IT a vychytávek ocení. S funkcí Eyesafe můžeš číst v monochromatickém či černobílém módu.

Máš rád hudbu? Vytvoř si pořádně dlouhý mix oblíbených songů, protože tento tablet ti umožní poslouchat hudbu až 50 hodin.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite WiFi 32GB SM-T220NZAAEUE

 

U tohoto modelu oceňujeme zabezpečení Samsung Knox, který ochrání všechna vaše data na extra úrovni. Z pěti modelů, které porovnáváme, je nejmenší. Nevyniká ani v rozlišení, ani ve velikosti paměti či výdrže baterie. Ale na jeho obranu – disponuje funkcí rychlonabíjení i slotem na paměťovou kartu.  Pokud vlastníš smartphode od Samsung, super zprávou je, že spolupracují. Z tabletu pak můžeš posílat zprávy nebo přijímat hovory.

Tablet je lehounký, má nejnižší hmotnost z námi porovnávaných. Což je výhodou, jestli chceš tablet vložit do dětských rukou. Pak doporučujeme na panelu rychlého přístupu přepnout na režim Samsung Kids. Budeš vědět, k čemu dítě tablet používá a jak dlouho.

Chceš pro sebe lepší zvuk? Řešením jsou sluchátka. Samsung Galaxy A7 lite má možnost zapojit sluchátka přes 3.5 mm Jack, například herní nebo dětská sluchátka.



tablet-polstar-mobil
Zdroj: Canva.com

Honor Pad X9 5301AGHX

 

Největší obrazovku z našich 5 tabletů vlastní tento tablet. Má operační systém Android 13, výborné rozlišení i velikost paměti. O něco slabší je rozlišení fotoaparátu a chybí slot na paměťovou kartu. Je to skvělá volba, pokud si na tabletu chceš zahrát hry.

Víš, co tě pobaví? Překvapivě dobrý zvuk a zvukové efekty díky 6reproduktorového designu. Lehká subwooferová jednotka vytvoří vícesměrové zvukové pole ze spodního reproduktoru Díky tomu prožiješ intenzivnější zvukový zážitek. Když srovnáme cenu tabletu s jeho výkonem, není co dodat. Skvělá volba.



zena-tablet-cafe
Zdroj: Canva.com

Doogee T20 LTE DGE001911

 

Tablet Doogee disponuje přirozeně čistým zvukem i ve vysoké hlasitosti díky čtyřem reproduktorům, co u tabletů není samozřejmostí. Navíc reguluje vyzařování modrého světla a nepříjemné blikání škodlivé pro oči. Jistě tě potěší slot na paměťovou kartu a FullView displej plus výkonný grafický čip. Ten je citlivý a disponuje nízkou latencí, takže ho oceníš především, pokud si rád zahraješ například online-ovku a díváš se i po herních tabletech.

Pohotovost se tu bere vážně. Tablet vydrží až 833 hodin na jedno nabití. Krom toho má baterii s rychlonabíjením. Kdyby to byl školák, určitě by dostal velmi dobrou známku.

Tabulka s parametry tabletů

 

Podle toho, k čemu plánuješ tablet využít nebo pro koho je určený, můžeš zhodnotit, který z našich tipů je pro tebe nejlepší:

tablety-do-pet-tisic-tabulka

 

 

Nejčastější otázky při koupi tabletu

 

Jakou velikost vybrat?

 

Dostupné jsou tabletů v různých velikostech od 8palcových až po 14 palců, co už je ale rozměr téměř jako u notebooků. Velikost s uhlopříčkou kolem 10 palců je optimální, jako tablety, které jsme vybrali my. Mají skvělou velikost kvůli přenosu. Nejsou těžké a obrazovka je dost veliká pro příležitostní práci, velmi dobrá pro různé hry, i na sledování filmů a na cesty je prostě ideální.

V čem je rozdíl mezi Android a iPadOs?

 

V cenové relaci do 5 000 běžně dostaneš tablety s operačním systémem Android, se zařízeními od Apple je to těžší. Možností je použité zboží. Nemusíš mít ale obavy. Android má své výhody. Je přizpůsobivější, ale nevýhodou je rychlejší zastarávání systému.

Bude tablet do 5 000 Kč dostačující?

 

Tablety se dají zakoupit i v mnohem nižší ceně. Suma kolem 5 000 je adekvátní pro zařízení pořizované na domácí použití. Může hezky sloužit celé rodině. Úplně postačí na prohlížení webových stránek, videí a čtení.

Jaké jsou možnosti připevnění tabletu v autě?

 

Hlavně během dlouhých cest oceníš tablet a jeho možnosti využití. Jak ho ale připevnit, aby bylo cestování bezpečné, a přitom bylo možné sledovat obrazovku? Držák tabletu můžeš přichytit na opěrku sedadla nebo mezi sedadly. Další variantou je přilepení na sklo nebo na ventilaci, pokud má tablet menší rozměry.

Nezapomínej, že oči by měly být v optimální vzdálenosti od displeje tabletu. Obecně se přiklání ke vzdáleností 40 cm a pomůže i to, když je kolem tlumenější světlo. Proto, aby nedocházelo k odleskům světla od displeje. To oči dokáže hodně potrápit.

 

tableta-rodina-pohoda
Zdroj: Canva.com

 

Mít tablet je vždycky moc fajn. Můžeš díky němu chatovat nebo volat, nakupovat online nebo pracovat. Ale to hlavní, co díky němu můžeš, je oddechovat a od všeho na chviličku vypnout.

 

banner-valentynske-slevy