Mikulášské balíčky pro děti – zdravé, chutné a domácí

25.11.2022 Eva Děti Sdílet

Byly vaše děti během roku dobré nebo neposlouchaly? Místo sladkostí z obchodu pro ně připravte zdravé, chutné a domácí mikulášské balíčky vy samy.

Co vás napadne, když se řekne Mikuláš? Čištění bot, jejich uložení na okno nebo nedočkavé děti běžící se kouknout na dárky od Mikuláše?

Většinou mikulášský balíček ukrývá oblíbené sladkosti. Kromě nich určitě dostanou i něco ze školy nebo od babičky. Ani nevíte jak a máte doma tunu sladkostí.

Jak regulovat množství sladkého během nejsladších svátků v roce? Připravte pro děti zdravější, no sladký balíček na Mikuláše v pohodlí domova.

Kde můžete nakupovat kvalitní dětské sušenky, sušené ovoce a jiné zdravé dobrůtky? V kategorii Zdravé potraviny e-shopu Lekarna.cz nakoupíte do 4. 12. se slevou 5 %. Pro uplatnění slevy použijte slevový kód MIKULAS.

nazdobene-pernicky-v-misce

 

Adventní kalendář

 

Začneme oblíbenou mikulášskou klasikou dětí, ale stále i mnoha dospělých. Je ní adventní kalendář.

Zřejmě si pamatujete, jak jste si v dětství každý den otevírali jedno sladké políčko za druhým a odpočítávali tak dny do Vánoce. Dopřejte podobnou radost i svým dětem.

Věděli jste, že v současnosti můžete koupit i adventní kalendář pro děti bez sladkostí? Nahrazují je například oblíben postavičky z pohádek, hračky či mini knížky.

Skutečně originální mikulášské adventní kalendáře pro děti můžete najít v online obchodech.

adventni-kalendar

 

Kvalitní čokoláda

 

Součástí mikulášské nadílky je, samozřejmě, čokoláda. Vybírejte kvalitnější s vyšším obsahem kakaa. Ta nejlepší, kterou můžete svým dětem dopřát, je s minimálním obsahem 25 % kakaové sušiny.

 

susenky-v-cokolade

 

Chutné ovoce

 

Mikulášský balíček pro děti by měl tradičně obsahovat ovoce. Je jenom na vás, jestli se rozhodnete pro čerstvé, sušené, nebo ho zkombinujete.

Máte doma sušičku na ovoce? Potom si můžete být jistí, že připravené ovoce je skutečně zdravé a bez přidaného cukru.

Našim tipem je lyofilizované ovoce. Velmi chutná dětem i dospělým. Ještě jste o něm neslyšeli? Je to ovoce sušené mrazem. Tímto procesem zpracování si zachovává svou chuť, barvu i tvar. Možná právě na Mikuláše je nejlepší čas ho ochutnat společně s dětmi.

 

miska-suseneho-ovoce

Domácí perníčky

 

Už jste pekli první perníčky? Vyberte několik z nich, sbalte je do celofánu nebo papíru na pečení a svažte barevnou stužkou. Děti si na nich výborně pochutnají a vy budete spokojení, protože víte, z čeho je tato sladkost připravená.

 

zabalene-domaci-pernicky

Milujete domácí voňavé a měkké perníčky, které doma hned vykouzlí vánoční atmosféru? Pokud hledáte ten nej recept a další tipy pro jejich přípravu, čtěte náš článek.

Připravit vlastní balíčky na mikuláše pro děti není vůbec náročné. Zaměřte se na zdravější varianty jejich oblíbených sladkostí. Děti přece rády objevují nové chutě. Spokojení tak budete vy, i ony.