Máte rádi krátké poznávací zájezdy? Cestujte levněji!

21.07.2022 Eva Zájezdy Sdílet

Levné poznávací zájezdy jsou tou správnou volbou, jak můžete cestovat výhodněji. Navíc, ušetřit můžete i na dopravě. Jak na to? Prozradíme vám v našem článku.

Poznávací zájezdy jsou častou volbou těch, kteří nechtějí svou dovolenou trávit jenom nic neděláním a vylehováním na pláži. Patříte k nim i vy? V tom případě vás určitě potěší, že doprava na poznávací zájezd, i během němu, vás nemusí stát moc.

Nabídka levných poznávacích zájezdů cestovních kanceláří je bohatá. Jak si ale vybrat Ck poznávací zájezdy tak, abyste ušetřili ještě více?

4 způsoby, jak na nejlevnější zájezdy

1

Na vlastní pěst

2

Poznávací zájezdy LAST MINUTE

3

Autobusem, autem nebo letadlem

4

FIRST MINUTE nabídky

Bonusový tip: Neporovnávejte jenom ceny.

Cestování nemusí být drahé. Vyberte si z ověřené nabídky ubytování a bydlete na vaší dovolené s Booking.

poznavaci-zajezdy-na-vlastni-pest

1. Poznávací zájezd na vlastní pěst

 

Za poznáním například na víkendové poznávací zájezdy se můžete vydat i na vlastní pěst. Nebudete tak omezováni programem celé skupiny a budete si moci vytvořit vlastní program. Navíc, na místech, která vás zajímají, se budete moct zdržet déle. Nebo si dopřejete čas pro odpočinek.

Rozhodli jste se cestovat sólo? Ve většině případů ušetříte za odměnu pro průvodce. Na druhé straně, budete si muset zabezpečit dopravu do vybrané krajiny, způsob přepravy v rámci dané krajiny a nebudete si moct uplatnit skupinové slevy. V neposlední řadě si pak musíte nastudovat výklad každého města či pamětihodnosti.

Víte, kam se letos vyplatí cestovat? V našem článku jsme pro vás shrnuli tipy na skvělé levné destinace.

2. Poznávací zájezdy last minute

 

Last minute a ultra last minute jsou jedny z nejlevnějších možností, jak cestovat za méně. Nevýhodou může být jejich užší nabídka. Last minute tvoří nabídky, které cestovní kanceláři zůstaly po vyprodaní zbylých zájezdů. To znamená, že k dispozici máte méně pestrý výběr hotelů a pokojů.

poznavaci-zajezdy-last-minute

Doporučujeme vám také pravidelně sledovat nabídku cestovních kanceláří. Zvyšujete tak pravděpodobnost, že najdete ty nejkrásnější poznávací zájezdy pro vás. Pokud vám nepřekáží ani delší hledání, tyto zájezdy jsou výborným způsobem, jak se na dovolenou vybrat levně.

V nabídce cestovní agentury Invia jsou pro vás připraveny poznávací zájezdy za výhodné ceny. Který si vyberete?

3. Autobus, vlastní doprava nebo letecky?

 

V last minute nabídkách najdete zájezdy s využitím různých způsobů dopravy. U nabídky do jednotlivých krajin Evropy se můžete setkat s dopravou autobusem nebo vlastním automobilem.

kratke-poznavaci-zajezdy-autem

Na větší vzdálenosti je samozřejmě nabízená v rámci ceny zájezdu i letecká doprava.

Víte, kde seženete akciové letenky za skvělé ceny? Prohlédněte si aktuální nabídku společnosti Pelikán a vyberte se do vaší vysněné destinace hned zítra.

4. Plánujete dovolenku v předstihu? 

 

Pokud patříte mezi ty, kteří si víkendové a pobytové poznávací zájezdy plánují v předstihu, můžete využít i nabídky first minute. Ty nakoupíte za nižší ceny a získáte možnost většího výběru v rámci hotelů a pokojů. Jejich obrovskou výhodou je i bohatší nabídka termínů.

Bonusový tip: Neporovnávejte jenom ceny

 

Před zakoupením samotného zájezdu byste si měli porovnat cenu před a po slevách. Stejně tak byste si měli prohlédnout i porovnatelné nabídky konkurenčních cestovních kanceláří. Snadno se může stát, že právě váš zájezd není tak výhodný, jak se na první pohled zdálo.

kratke-poznavaci-zajezdy-auto

Pokud máte vybranou cestovní kancelář, podrobně si přečtěte i smlouvu, kterou podpisujete. Měly by se v ní nacházet informace o místě pobytu, pokojích a všech službách. Kontrolujete, jestli se ve smlouvě uvádí i to, jaké stravování jste si objednali. K nečekanému navýšení výdajů může dojít například tím, že cena zájezdů neobsahuje ceny za vstupenky či pobytovou daň.

__bulb
Jak sehnat levné ubytování

Dovolená za levný peníz se vyplatí, zejména pokud se vám podaří sehnat pěkné a levné ubytování v příjemném prostředí. Znáte způsob, jak se dá sehnat levné ubytování? Připravili jsme pro vás několik tipů.

Cestovatelské zážitky nemusí být finančně náročné, pokud si obstaráte poznávací zájezdy levně. Stačí si před cestou dobře naplánovat všechny detaily. Hlavně to, jak se na zájezd vyberete, která místa navštívíte a jak zabezpečíte ubytování.