Letní dovolená 2022 – kam se letos vyplatí cestovat?

piesocna-plaz-s-palmami

Toužíte po exotice, poznávání památek nebo nekončícím oddechu? Toto jsou skvělá místa pro letní dovolenou.

Léto je tím nejoblíbenějším ročním obdobím pro mnohé z nás. Po tvrdé celoroční práci si konečně dopřejeme několik dnů oddechu, nebo dokonce týdnů oddechu. Zatím co někdo má rád aktivní dovolenou, jiní preferují kombinaci slunce a moře. Do které skupiny patříte vy?

Toto je několik tipů pro jedinečnou a nezapomenutelnou letní dovolenou 2022. Před výběrem vaší dovolené si nezapomeňte zkontrolovat aktuální podmínky vstupu vybrané země.

knihy-s-okuliarmi-na-plazi

Rozhodování by vám mohly usnadnit o něco výhodnější Booking slevové kupóny.

Exotické dovolené

 

Představte si azurově zbarvené moře, horké slunce a panenskou přírodu. Celý den nemusíte dělat nic jiného, jenom si užívat oddech na písečné pláži. Skvělé, co řeknete?

Krajiny s exotickým nádechem můžete zažít nejenom výhledem z písečné pláže. Objevte je prostřednictvím poznávacích zájezdů. Letní dovolená v Mexiku, Dominikánské republice či na Zanzibaru tak zaručeně nabere nový rozměr.

Exkluzivní nabídku exotických zájezdů vám nabízí Pelikán slevové kupóny.

lehatka-na-plazi-so-slnecnikom

 

Oblíbená klasika


I vy se rádi vracíte na místa, která jste už někdy navštívili? Líbila se vám jejich atmosféra, památky, služby, ubytování či tradiční jídla. Při každé opakované návštěvě vás stále dokáží příjemně překvapit.

Jednou z nich je bezpochyby krajina ležící na Jadranském pobřeží. Je charakteristická množstvím pláží, chutnou kuchyní, rušnými letovisky a každý rok velkým počtem Čechů. Ano, správně. Mluvíme o oblíbeném a mimořádně vyhledávaném Chorvatsku.

chorvatsko-z-vtacej-perspektivy

Tato krajina ovšem není ani zdaleka jediná, která se každý rok těší velkému počtu návštěvníků. Stejně tak oblíbenými jsou dovolené v Tunisku, Bulharsku, Turecku, Řecku či Egyptě. Návštěva těchto unikátních destinací může být ještě výhodnější s využitím – letní dovolená Last Minute 2022 nebo i First Minute zájezdů.

Chcete prožít léto v jedné z těchto krajin? Využijte Invia slevové kupóny a kódy.

Okouzlující Slovensko

 

Pokud se vám nechce cestovat daleko, klidně můžete prožít dovolenou na Slovensku. Nemusíte mít vůbec obavy, že byste neměli kam jít. Na Slovensku rozhodně není nouze o originální místa a zážitky. Právě naopak. Prostor pro poznávání je větší než kdykoliv předtím.

Pokud doslova milujete turistiku, jestli už nenáročnou nebo pravou vysokohorskou, letní dovolená v Tatrách je pro vás výbornou volbou. Turistické trasy ovšem najdete po celém Slovensku. Mezi nejvíce oblíbené patří Jánošíkove diery, Štiavnické vrchy, Slovenský raj nebo Demänovská dolina. Pokud chcete během poznávání přírody zažít více adrenalinu, doporučujeme vám ferraty.

turistka-s-vyhladom-na-hory

Chcete navštívit světové turistické destinace, no nestihli jste si na dovolenou našetřit? Můžete tak udělat i doma – v Česku! O tom, které to jsou a kde je najdete, se dočtete v tomto článku.

Jestli si vaší letní dovolenou představujete strávenou hlavně u vody, zamiřte na jižní Slovensko. Nabízí bohatý výběr termálních pramenů, aquaparků a koupališť vhodných pro dospělé i pro dětské plavce.

Navštívili jste už všechny slovenské hrady a zámky? Pokud ne, právě to může být příjemný poznávací program na léto. Za návštěvu určitě stojí romantický Bojnický zámek, na skále vybudovaný Oravský hrad nebo Trenčiansky hrad jako jeden z nejrozsáhlejších v Evropě.

trenciansky-hrad-z-vtacej-perspektivy

Trenčiansky hrad
Zdroj: slovakia.travel.sk

Slovensko je bohatou krajinou na skutečné, dokonce světové, unikáty. Každé místo má svou jedinečnou historii, památky, architekturu a tradice. Objevte je během návštěvy právě letos.

Věděli jste, že na Slovensku je více než 7100 jeskyň? Kvůli bezpečnosti je zpřístupněných 13. Pohled na jejich části, které vytvořila sila přírody, je jednoduše úžasný a navíc jsou v létě příjemným osvěžením.

Naplánujte na léto pro vás a vaše blízké adrenalinový zážitek. Po vyzkoušení aktivit, jakými jsou splavení řeky, paragliding na Chopku, skok padákem, zipline, bungee jumping, wakeboarding nebo let letadlem, rozhodně na léto nezapomenete.

muz-co-robi-wakeboarding

Jak sehnat levné ubytování a ušetřit tak na dovolené?

 

Dovolená s nižšími výdaji se vyplatí, pokud se vám podaří sehnat pěkné a levné ubytování v příjemném prostředí. Znáte způsoby, jak se dá sehnat levné ubytování? Připravili jsme pro vás několik tipů.