Cestujte stylově: Přinášíme vám dokonalý průvodce výběrem cestovního kufru

modry-kufr-zena

Vybrat správný cestovní kufr je někdy opravdovým oříškem. Na čem všem může záležet, pokud chcete zvolit ten, jež vydrží dlouhá léta a navíc se vám neokouká? Prozradíme vám, na co brát zřetel, pokud zrovna plánujete nový kufr pořídit. Na co dbát při výběru cestovního kufru?

Ať už jste velkými cestovateli, kteří se doma moc neohřejí, nebo do ciziny vyrážíte spíš sporadicky, vlastnit kvalitní kufr, který uveze v pořádku vše potřebné, je zkrátka nutnost. Poradíme vám, jak jej vybrat!

Typ kufru


Při výběru je dobré vědět, co vlastně od svého kufru očekáváte a k jakému účelu si ho pořizujete. Hledáte kompaktní příruční zavazadlo, nebo pevný mohutný kufr? Je velkou výhodou vlastni jich hned několik – ať jste připraveni na jakékoliv dobrodružství. Jeden z nejoblíbenějších a také nejpraktičtějších typů zavazadel je cestovní kufr na kolečkách. U kvalitního tvrdého kufru, jež má robustní a pevnou kostru, musíte dávat pozor na jeho kolečka. Není totiž zrovna dvakrát příjemné řešit po cestě z letiště zlomené kolečko. Dbejte tedy na to, aby se kolečka dokázala otáčet o 360 stupňů.

 

Velikost


Jste praktický cestovatel? Stačí vám malý cestovní kufr na kolečkách, který v letadle nebo vlaku vměstnáte pod vaše nohy? Nebo si potrpíte na to, mít s sebou vždy vše, co se vám vůbec může hodit, a váš kufr by měl disponovat kapacitou mnohem větší, než budete reálně na cestě potřebovat? Nezanedbejte při výběru zkontrolovat, jaké rozměry kufr má, aby byl ideální variantou právě pro vaše cestování. 

 

Materiál


Co se týká cestovní, existují dva základní tábory lid. Někteří preferují látkové kufry, které bývají velmi prostorné a lehké. Druzí zase nedají dopustit na ty pevné a bezpečné, které ochrání vše uvnitř. Ty jsou vyrobeny ve většině případech z polykarbonátu a doplněny jsou robustní konstrukcí z lehkého kovu, co bezpečně ochrání jeho obsah před drsnými nárazy při hrubé manipulaci.

 

Organizace


Před nákupem zavazadla zkoukněte jeho vnitřní organizaci, abyste si byli jistí, že vám bude právě daný kousek vyhovovat. Praktická volba disponuje množstvím menších kapes a popruhů, které udrží vaše věci v bezpečí a prakticky a přehledně zorganizované. 

 

Design a vzhled


V neposlední řadě záleží i na designu. Je to totiž první věcí, co nás praští do očí – v podstatě jako u všech podobných investicí. Vaše oblíbená barva, zajímavý vzor a design, nebo fakt, že produkt pochází z dílny vaší oblíbené značky, může být rozhodující. A dnes, díky široké nabídce, není žádný problém vybírat kufry na základě všech kritérií, které jsou pro vás důležité. Můžete si tak být jisti, že bezesporu najdete nádherný kousek, co splní vaše specifické požadavky. 

 

silnice-zena-kufr

 

Zajistěte si pohodové a bezpečné cestování! Jak na to?

 

Při přípravě na dovolenou nebo třeba pracovní cestu musíme myslet na nespočet věcí. I když v dnešní moderní době není single cestování žádná zvláštnost, i při takový cestách a balení na ně, organizování cesty a řešení dopravy, tíží mnoho zodpovědnosti. S perfektním kufrem budete mít o problém méně! Proto při jeho výběru a nákupu nespěchejte, a pořádně si prohlédněte informace o něm a jeho míry a hmotnost. Jeho váha musí nakonec odpovídat přísným podmínkám leteckých společností – před nástupem na palubu letadla je vaše zavazadlo váženo, tudíž mít co nejlehčí kufr je velkou výhodou. Velikou otázkou je i způsob jeho uzavírání. Kufr musí mít spolehlivý zámek, buď na klíč, nebo na kód. Vyberte si váš ideální kufr a užijte si bezpečné a pohodlné cestování.

 

Sponzorovaný obsah