Kouzelná místa různých kontinentů ukrytá v naší domovině

prirodne-vodne-dielo-s-oblohou

Chystáte se letos na dovolenou a už teď o ní sníte? Aby jste si ji užili, nemusíte cestovat daleko do zahraničí. Česko totiž nabízí množství neprobádaných přírodních, architektonických a uměleckých skvostů.

Mezi tato místa patří nevšední zákoutí, lesy, historické památky, vodní plochy, díla umělců i přírody. V jedné krajině tak můžete objevit desítky destinací, které vás okouzlí svým doslova světovým rozměrem.

Majestátní příroda Ameriky v Česku

zdroj: wikipedia.org

Česká Kanada. Navštivte místo na jihu země, které se nachází podél hranice s Rakouskem se svými rozlehlými lesy, rybníky a dalšími přírodními krásami. Nadšenci turismu si ho zamilují. Symbolem a dominantou oblasti České Kanady je rozsáhlá zřícenina hradu Landštejn.

Zdroj: itras.cz

Mezi top místa, na která jsou Američané hrdí, jistě patří Grand Canyon. Tuto scenérii můžeme velice často spatřit i ve spoustě amerických filmů. Podobně fotogenické místo je i vyhlídka Máj v středočeském kraji. Tento přírodní skvost je úžasný v záběrech z každého ročního období, ale ještě víc si ho užijete během aktivní turistiky. Užijte si jeden z nejkrásnějších rozhledů nad Vltavou nedaleko obce Teletín nad bývalými Svatojánskými proudy.

Zdroj: itras.cz

Jste uchváceni místem Amazonského pralesu v Jižní Americe? Podobné pocity ve vás může vyvolat nejstarší přírodní rezervace v České republice – Žofínský prales. Naleznete jej v střední části Novohradských hor. Chráněné území leží na svazích Stříbrného vrchu jihovýchodně od osady Žofín. Od poloviny osmnáctého století se toto území vyvíjí bez jakéhokoliv zásahu člověka, což je fascinující. Ze stejného důvodu je ovšem nepřístupný veřejnosti.

Náš tip: Chcete si být jistí, že máte vše, co k cestování potřebujete? Inspirujte se zde.

Horká Afrika v okrese Tábor a ve Dvoře Králové

 

africka-pust-v-cechach

Zdroj: traveladventure.cz

Česká Sahara neboli Písečný přesyp u Vlkova je unikátní přírodní rezervace a významná lokalita v Evropě. Nachází se v Jihočeském kraji, najdete ji kilometr severozápadně od obce Vlkov u Veselí nad Lužnicí. Jedná se o písečnou dunu zabírající plochu o rozměrech 80x60 metrů s výši do 4 metrů. Vznikla navátím písku a její vznik sahá až do doby ledové. Tato významná přírodní rezervace je také vzácná díky jedinečné fauně a flóře.

zoo-so-zvieratmi-dvur-kralove

Zdroj: safaripark.cz

Safari park ve Dvoře Králové je místem zážitků pro celou rodinu. Nemusíte jezdit na africké Safari, aby jste poznali její krásu. Safari park nabízí svým návštěvníků nejrozmanitější zážitky. Kromě uchvacujících pavilonů se zvířaty si můžete prohlédnou i další expozice a galerii Zdeňka Buriana.

Asie v Krkonoších a ve venicích Šobes

 

vodopady-v-horach-na-krkonosich

Zdroj: krkonose.eu

Vodopády jsou přírodní úkazy, které dostanou snad každého. Nejenom Bohol vodopády na Filipínách si zaslouží svou pozornost. V Krkonoších naleznete ten nejvyšší vodopád České republiky – Pančavský vodopád. Má až 148 metrů, je vícestupňový a víceramenný. Vodopád si prohlédněte hlavně z modré turistické stezky vedoucí Labským dolem. Je to skutečně krásná podívaná.

zelene-vinice-v-sobes

Zdroj: jizni-morava.cz

Jedna z nejstarších evropských vinic, Vinice Šobes, leží v srdci národního parku Podyjí, v meandru řeky Dyje. Neokouzlí vás jenom svými plody, ale také svým obrazem, který je velice podobný rýžovým polím a terasám severního Vietnamu v Mu Cang Chai.

Evropská architektura už od od pravěku

 

stonehenge-v-ceskych-holasovicich

Zdroj: holasovice.eu

První architektonické stavby z období pravěku nejsou jenom raritou v Stonegenge. Ve světě je jich několik a fascinují lidstvo už od jejich vzniku. Megalitický kruh u Holašovic byl vybudován z obrovských balvanů v roce 2008 a v průběhu let zde vznikaly i další megalitické stavby.

zeleznicny-vaidukt-v-cechach

Zdroj: wikipedie.org

Viadukt je architektonický výtvor, obloukový most převádějící dopravu přes široké údolí nebo vodní toky. V Novině, v okrese Liberec, nalezneme železniční viadukt. Jde o významnou technickou památku, která je součástí železniční tratě Liberec – Česká Lípa. I ona je důvodem, proč může být cestování vlakem obrovským zážitkem. Nemusíte tedy jezdit až do Skotska, aby jste viděli tolik technicky a architektonicky zajímavý výtvor, jakým je viadukt.

Místo jako poblíž Austrálie

 

lom-v-rabi-novy-zeland

Zdroj: filmplzen.cz

Lom Rabí v Plzeňském kraji intenzivně připomíná národní park Tongariro na Novém Zélandu. Je Je to bezpochyby filmový unikát Plzeňského kraje. Bývalý vápencový lom na Šumavě sloužil k těžbě vápence od středověku. Okolí lomu dnes nabízí nádherné výhledy.

Být obrem ve světě architektonických památek

 

svet-architektonickych-miniatur-v-ostrave

Zdroj: tipnavylety.cz

Naší poslední zastávkou je místo, které je doslova 3D atlasem světové architektury a místem skvělého výletu pro celou rodinu. Pokud chcete dětem přiblížit nejvýznamnější stavby světa a prožít příjemný den, unikátní Svět miniatur v Ostravě je tím správným místem.

Zaujala vás místa v České republice, která můžou konkurovat tím světovým? Nezapomeňte, že díky našim slevovým kupónům na turistickou výbavu můžete vše nakoupit mnohem výhodněji. Využít můžete také slevy na pobyty a vaše peněženka vám jistě poděkuje.