Toužíš po luxusu u moře? All inclusive dovolená je pro tebe jako stvořená

13.07.2023 Eva Zájezdy Sdílet

Bezstarostná, oblíbená a příjemná, taková je all inclusive dovolená. Už si takovou zažil? Přečti si náš článek a zjisti, proč by ses pro ni měl rozhodnout.

Cílem každé dovolená je v první řadě oddech a poznávání nových míst. A skvělé je, pokud během ní neutratíš tolik peněz, jak si představuješ.

Jedním ze způsobů, jak na dovolené ušetřit, je dovolená u moře all inclusive. První částku zaplatíš sice vyšší, no v cílové destinaci ušetříš na mnoha položkách. A co je nejlepší, už při vstupu do letadla budeš vědět, kolik tě dovolená stála.

Co bys o tomto druhu dovolené měl vědět?

Hledáš ubytování, které splní tvé představy? Prohlédni si portál Booking, tam ho určitě najdeš.

more-domecky-palmy
 

 

Co je all inclusive dovolená?

 

Termín all inclusive znamená, že na dovolené neplatíš za některé služby. Jednoduše jsou zahrnuty v sumě, kterou uhradíš při koupi dovolené. Zdá se ti tato suma vysoká? Je možné, že bys za mnohé položky zaplatil na místě mnohem více.

Zmiňovaná cena obvykle zahrnuje výdaje za stravu, nápoje (i některé alkoholické), vybrané aktivity a samozřejmě ubytování. Zní to jako bezstarostná dovolená, viď?

 

lehatka-bazen-slunecniky

 

Při rezervaci ti doporučujeme přečíst si všechny podmínky. Zjistíš, za co všechno platíš napřed a naopak, za co si budeš muset připlatit v cílové destinaci.

V ceně tohoto typu dovolené totiž nemusí být zahrnuty všechny poplatky. Mohou to být například poplatky za letištní transfery, relaxační procedury, vodní sporty, ale i některé alkoholické nápoje.

 

stul-bazen-jidlo

__bulb
Co si můžu vzít do letadla?

Co může být sbalené v příručním a co v podpalubním zavazadle? Připravili jsme pro vás seznam několika položek, které vás během balení budou určitě zajímat.

Pro koho je all inclusive dovolená vhodná?

 

Neexistují důvody a omezení, kvůli kterým by dovolené all inclusive nebyly ideální pro každého. Na své si přijde jednoduše každý, kdo si chce užít služby hotelu bez neustálého nošení peněženky.

Cestuješ sám? Takováto dovolená splní tvé představ o dokonalém relaxu. A co All inklusive dovolená pro dva? Výborný nápad. S partnerem tento komfort bez pochyb oceníš.

Jestli máš děti, je pro tebe přímo ideální. Nemusíš řešit neustálé placení a pozornost můžeš věnovat jenom dětem. Navíc mnohé rezorty mají v ceně zahrnuté i poplatky za bazénový svět. Čas strávený tam bude pro mnohé děti tím nejoblíbenějším z celé dovolené.

 

muz-zena-plaz

 

Výhody a nevýhody all inclusive dovolené

 

Je samozřejmé, že ne každý druh dovolené musí vyhovovat všem. I ty máš určitě své preference, které zohledňuješ při během výběru dovolené. Toto jsou největší pro a proti all inclusive dovolené.

 

Výhody

__check

cenově výhodná dovolená bez nutnosti doplácení

__check

dovolená pro náročnější

__check

ideální i pro rodiny s dětmi

Nevýhody

__check

nabídka stravy a nápojů může být omezená

__check

v ceně nejsou zahrnuty všechny aktivity a atrakce

__check

méně vhodná pro dobrodružní povahy

zena-bazen-plavani

 

Zřejmě si kladeš otázku, která all inclusive dovolená 2023 je pro tebe ta nejlepší.  V každé krajině se nacházejí rezorty s velkou a skvělou nabídkou služeb zahrnutých v all inclusive balíčcích. Výběr záleží jenom od tvých preferencí a představ ideální dovolené.

__bulb
Letní dovolená u moře s minimálním budgetem? Pojďme na to

Děláš si plány na léto? Na seznamu by ti neměla chybět dovolená u moře. Užij si ji na maximum za minimální náklady. Koukni se na naše tipy a zjisti, jak na to.