Letní dovolená u moře s minimálním budgetem? Pojďme na to

15.06.2023 Eva Zájezdy Sdílet

Děláš si plány na léto? Na seznamu by ti neměla chybět dovolená u moře. Užij si ji na maximum za minimální náklady. Koukni se na naše tipy a zjisti, jak na to.

Letní dovolenková sezona se zpravidla spojuje s cestováním k moři. Právě tam si většina z nás nejvíce oddechne od množství pracovních povinností a každodenních úkolů.

Rád by sis letos dopřál dny oddechu na pláži, ale nejsi si jistý, jestli máš dostatek finančních prostředků? Tyto 4 praktické tipy ti pomohou ušetřit a zároveň zažít skvělou dovolenou s množstvím nezapomenutelných zážitků.

Kde najdeš skvělé ubytování? Stovky ověřených a výhodných nabídek ti přináší Booking.

plaz-palmy-slamene-domy

 

Dovolená u moře 2023 a 4 tipy, jak na ni ušetřit

 

Výslednou cenu za dovolenou ovlivňuje více faktorů. Mezi hlavní patří způsob přepravy, výběr cílové destinace, ubytování či konkrétní termín. Využij tyto tipy a zaplať méně.

 

Cestuj autem

 

Kvůli vyšším cenám pohonných hmot se může zdát cestování autem jako nevýhodný způsob dopravy na dovolenou. No ve srovnání s leteckou dopravou nebo jinou formou přepravy může být levnější.

Samozřejmě, rozhodující je vzdálenost cílové destinace. Cestování autem je ideální především na kratší trasy.

3 rady, jak snížit spotřebu paliva

__check

Zkontroluj stav auta – tlak v pneumatikách, filtry, nastavení motoru a podobně.

__check

Jezdi ekonomicky – přiměřenou rychlostí bez prudkého brždění.

__check

Vezmi nezbytnou batožinu – spotřebu paliva může navýšit i přílišné množství věcí v autě.

Bonusový tip: Při cestování autem budeš přecházet přes více krajiny. Dopředu si prověř ceny za pohonné hmoty. Plnou nádrž natankuj tam, kde se to nejvíce vyplatí. A to i během zpáteční cesty.

 

auto-plaz-palmy

 

Zvol méně navštěvovanou destinaci

 

Ceny za dovolenou se v oblíbených letních destinacích z roku na rok zvyšují. Může za to právě jejich popularita a velký zájem turistů. No dobrou zprávou je, že v mnoha krajinách pořád dostaneš kvalitní služby za poměrně nízké a rozumní ceny.

Letos ti doporučujeme navštívit například Makedonii, Černou Horu, Bulharsko, Slovinsko či Albánii. Zkus dát některé z těchto krajin šanci a uvidíš, že neolituješ.

Toužíš po tichých a méně rušných lokalitách? Rodinná dovolená u moře bude v těchto krajinách přesně podle tvých představ.

Chceš cestovat výhodněji? Koukni se na nabídky v kategorii cestování.



jezero-bled-slovinsko
Jezero Bled, Slovinsko

 

Vyber si nejvhodnější ubytování

 

Záleží ti na poskytovaných hotelových službách nebo koukáš v první řadě na cenu za noc? Obvykle musíš udělat kompromis a rozhodnout se pro vyšší kvalitu služeb nebo nízkou cenu.

Hotelové rezorty nabízejí pestrou nabídku služeb, za které si zpravidla něco připlatíš. Pro hotel se rozhodni, hlavně pokud tam plánuješ strávit většinu času z dovolené. Například kvůli programu pro menší děti nebo alternativním doplňkovým službám.

Stačí ti ubytování, kde doslova jenom přespíš? Hledej volné penzióny, apartmány či malé domečky. Stejně tak jsou zárukou komfortního ubytování pro celou rodinu.

Láká tě single dovolená u moře? Na několik dnů nebo prodloužený víkend můžeš využít například Airbnb ubytování.

Aby tě žádné ubytování nezklamalo, před rezervací si vyhledej recenze a hodnocení předchozích návštěvníků. Vyhneš se tak nepříjemným překvapením a zničené dovolené.

 

dum-palmy

__bulb
Jak sehnat levné ubytování

Dovolená za levný peníz se vyplatí, zejména pokud se vám podaří sehnat pěkné a levné ubytování v příjemném prostředí. Znáte způsob, jak se dá sehnat levné ubytování? Připravili jsme pro vás několik tipů.

Ušetři za pozdější termín

 

Cestování během hlavní dovolenkové sezóny přidává na ceně zájezdů, ubytování i služeb. Naopak, v závěru léta, kdy ztichne dovolenkový ruch, ceny obvykle klesají. Navíc, v mnoha destinacích jsou teploty pořád vysoké i v září.

Tip: Ušetři na příští dovolené už dnes. Jak? Vyber si z nabídek first minute zájezdů.


zidle-terasa-mroe

 

Letní dovolená u moře nemusí být drahá, jak se na první pohled může zdát. Dopředu si vše naplánuj, využij naše tipy a užij si skvělou dovolenou i s nízkým rozpočtem.

__bulb
Vyberte si nejlevnější cestovní pojištění pro vaši dovolenou

Cestovní pojištění by mělo být součástí každé dovolené. Víte, jak jej vybavíte? V našem článku vám poradíme, jak získat nejlevnější cestovní pojištění.