Nejlepší přírodní kosmetika – zdravá, ekologická i etická

bio-krem-na-ruce

Jste milovnicí konvenčních výrobků nebo radši preferujete ty organické? I když se nejlepší přírodní kosmetika nehledá snadno, prozradíme vám, jak si vybrat.

Už dávno neplatí, že když hledáte něco jedinečného a originálního, musíte si to koupit výhradně v zahraničí. Jestli už je to oblečení od místních tvůrců, ručně vyráběná kosmetika či kvalitní potraviny od farmáře, vždy se dá nakupovat lokálně. Ani česká přírodní kosmetika není výjimkou.

eko-produkty-prirodni

Vyvážená strava a pravidelní cvičení jsou základem našeho zdraví. Co ovšem produkty, které používáme pro své tělo? Kůže je našim největším orgánem, pro který je příznačná schopnost okamžité absorpce. Proto bychom ji neměli zbytečně zatěžovat syntetickými látkami.

Zdravý životní styl je základem pro zlepšení našeho zdraví i pokožky. Proto bychom o ně měli důkladně pečovat. Využijte skvělou nabídku zdravé výživy ještě dnes.

zena-ruce-krem

Věděli jste ovšem, že lidí v průměru používají 10 různých kosmetických produktů denně? Nevědomky se tak vystavují širokému spektru nepotřebných chemikálií. Pojďme se proto podívat na opačné spektrum krásy – přírodní kosmetiku.

Voda je nevyhnutná tekutina i pro zdraví a krásu naší pokožky. Kolik byste jí denně měli vypít a jaké jsou její benefity pro zdraví? Toto byste měli vědět o pitném režimu.

Co je přírodní kosmetika?

 

Čisto přírodní kosmetika pozůstává z přírodních materiálů. Ty jsou rostlinného, živočišného nebo minerálního původu. Jednotlivé složky jsou z přírodních materiálů izolované fyzikálními šetrnými způsoby. Mezi ty nejčastější patří filtrace, destilace, sušení a jiné. Rostlinné oleje se získávají lisováním za studena, aby v nich zůstalo maximum blahodárných látek. Ideálně v přirozeném stavu, protože ty lidské tělo dokáže nejlépe zužitkovat.

pletovy-olej

Bohatý výběr přírodní kosmetiky, včetně české, můžete najít i v mnoha lékárnách. Budete mít jistotu, že nakoupíte produkty té nejlepší kvality.

Bio kosmetika - znaky

__check

Je inspirovaná přírodou a jejími složkami.

__check

Má jednoduchou recepturu bohatou na účinné a výživné látky.

__check

Je ekologická, tedy vytvořená s ohledem na životní prostředí.

__check

Je etická, protože upřednostňuje suroviny lokální, organické a fair trade.

vyhody-nevyhody-bio-kosmetiky

Český trh nabízí široký výběr kvalitní přírodní kosmetiky za rozumní ceny. Jaký produkt vám ve vaší výbavě chybí? Čistě přírodní produkty nejvyšší kvality najdete v této skvělé nabídce.

zena-s-maskou-na-tvari

 

Péče o pleť

 

Jak zabezpečit dlouhodobé zdraví pokožky a zářivou pleť? Jedním z nejjednodušších způsobů je používaní přírodní kosmetiky na pleť. Ta totiž léči a obnovuje pokožku bez toho, aby poškozovala naše tělo nebo zemi. Přírodní pleťová kosmetika od udržitelných kosmetických značek zároveň redefinuje průmyslové standardy.

Máte rádi organickou a přírodní kosmetiku na tvář? Koukněte se na naše oblíbená séra, krémy, oleje, čistící gely, antiaging produkty či různé pomůcky pro dokonalou pleť.

zena-krem-na-ruky

 

Přírodní produkty na tvář

__check

odličováni a melting – za studena lisované oleje (kokosový, olivový apod., nenechávat působit, hned setřít)

__check

čistění pleti – mléko, gel nebo mýdlo s přírodní čistící látkou (například mydlice lékařská), detoxikačními látkami (černé uhlí), případně esenciálními oleji

__check

peeling – tuhá mýdla obohacené o himalájskou sůl, vanilková semínka, mák a podobně  

__check

maska – ideální vyrobená z domácích surovin podle potřeby nebo řešení problému

__check

séra – kyselina hyaluronová, vitamíny, ...

__check

antiaging – vitamín C, kolagen, bakuchiol (přírodní retinol), skvalan

__check

krém – volit podle aktuálního typu a stavu pleti

__check

SPF – malinový nebo mrkvový olej (doporučujeme ho zvolit v konvenčním provedení)

ceska-prirodni-kosmetika-tvar


Starostlivost o vlasy

 

Pro mnohé z nás je péče o vlasy nejdůležitější součástí každodenní rutiny. Ideální náhradou tradičních produktů na vlasy jsou tuhá mýdla, respektive šampóny. Většina z nich je v podstatě 2 v 1, takže zahrnují nejenom samotný šampón, ale také kondicionér.

zena-s-maskou

Jaké jsou výhody tuhých šampónů?

__check

vyhýbáte se škodlivým a toxickým chemikáliím

__check

podporujete společnost bez krutosti

__check

podporujete udržitelnost

Pokud chcete snížit množství odpadu, nezapomeňte si vzít šampón bez plastu. Přezkoumejte seznam přírodních a organických značek za skvělé ceny.

tuhy-sampon-a-mydlo

 

Starostlivost o tělo

 

Existuje něco příjemnějšího než horká sprcha nebo dlouhá relaxační koupel? Podle našeho názoru rozhodně ne.

Konvenční sprchové gely nahraďte tajemstvím starých mam – tuhým mýdlem. Dnešní mýdla pokožku nevysušují. Právě naopak, dodají jí všechny potřebné živiny a nepoškozují její přirozenou kožní bariéru.

Po sprše bude ideální, pokud se natřete přírodním krémem, například bambuckým máslem. No a nakonec si stačí už jenom vybrat ze široké nabídky tuhých deodorantů bez hliníku a jiných škodlivých látek. Vaše tělo se vám za to určitě odvděčí.

ceske-znacky-prirodni-kosmetika-telo

Prohlédněte si nabídku e-shopů z oblasti přírodní péče o tělo. Vylepšíte tak vaší každodenní rutinu o ty nejkvalitnější produkty.

Parfémy vs. esenciální oleje

 

Podle Environmental Working Group se většina vůní v parfémech skládá až z 3 100 chemických složek odvozených z ropy. Naše pokožka absorbuje téměř 60 % toho, co na ni naneseme. Chemikálie skryté v parfémech tak mohou být dráždivé nebo dokonce škodlivé pro naše dlouhodobé zdraví.

My naopak preferujeme přírodní řešení v podobě esenciálních olejů. Ty neslouží jenom na zpříjemnění vůně v interiéru. Reprezentují zdravější verzi konvenčních parfémů. Příště, když si budete kupovat váš oblíbený parfém, radši otočte flakón a přečtěte si složení.

flakony-s-prirodnimi-vunemi

Jak vidíte, přírodní kosmetika je zdravá nejenom pro nás, ale také pro životní prostředí. Proto byste už neměli váhat a zkusit ji. Pozor ovšem na falešný marketing a greenwashing. Vybírejte pečlivě a soustřeďujte se na certifikované značky s garancí hodnot, které zastáváte.

Oslabená imunita je v aktuálním období velkým strašákem. Projevuje se zvýšenou náchylností na různé nemoce a viry. Jak a kdy je nejlepší posílit imunitní systém?