Jaký opalovací krém na obličej je pro vás ten správný?

zena-sa-diva-do-zrcadla

Toužíte po krásném letním opálení? Při péči o pokožku nezapomeňte ani na tvář. Ta si během léta zaslouží kvalitní krém na obličej s SPF.

Máte rády to příjemné horko, když vám sluníčko zahřeje celé tělo? I při krátkém pobytu na sluníčku byste měly myslet na opalovací krém, který zabrání nežádoucímu spálení pokožky. Platí to dvounásobně, pokud je řeč o pleti.

Hledáte opalovací přípravky na celé tělo? Sluneční ochranu od A po Z vám přináší Notino.

Jak si vybrat správný krém s SPF na obličej?

 

Krém na opalování je charakteristický svou hutnější texturou. Je dostupný ve více variantech pro různé druhy pleti.

Při výběru opalovacího krému na tvář nespěchejte. Určitě nesahejte po těch nejdostupnějších a nejlacinějších produktech, na které narazíte v obchodě. Je veliká pravděpodobnost, že vám neposkytne dostatečnou ochranu před slunečným zářením.

detail-kremu-na-pokozce

Nejlepší SPF na tvář je také, které:

 

- Poskytuje ochranu před UVA i UVB paprsky,
- Koresponduje s vaším typem pleti,
- Ochranný faktor SPF má minimálně 30, ideálně SPF 50 na obličej (hodnota SPF určuje, kolikanásobně se zvyšuje čas přirozené ochrany pokožky).
 

Poslouchejte svou pleť

 

Každá pleť je jiná. Proto potřebujete přípravek na opalování pro ni určený. Krém na tvář s SPF si vybírejte dle typu pleti. Na trhu najdete mnoho výrobků určených pro konkrétní typ pleti:

- Suchá pleť – žádá si hydratační krém s SPF.
- Smíšená nebo mastná pleť – potřebuje fluid (krém), který nezatíží a omezuje tvorbu kožního mazu.
- Citlivá pleť – bude krásná, pokud použijete krém bez obsahu dráždivých látek.
- Normální pleť – v létě preferuje lehčí hydratační krém a v zimě hutnější.
- Alergická pleť – dopřejte si speciální péči s dermokosmetickými přípravky. Jestli vás trápí pigmentové skvrny, vybrané SPF krémy vám pomohou s jejich redukcí a zabrání vzniku nových.

V řadě produktů na opalování od Pilulka najdete i speciální dermokosmetické produkty. Postarejte se o vaši pleť tak, jak si zaslouží.

zena-se-opaluje-na-pisecne-plazi

Krémy s SPF na oční okolí

 

Oční okolí je nejcitlivějším místem na vaši tváři. Proto si vyžaduje specifickou péči v podobě očních krémů s SPF. Jejich používáním předejdete tvorbě prvních vrásek a podpoříte mladiství vzhled očního okolí.
 

SPF len během léta?

 

Krém s SPF byste měly používat každý den bez ohledu na roční období nebo na to, jestli trávíte čas venku. I když právě není slunečný den, určité množství UV záření proniká i mezi oblaky. Každodenním nanášením krému s SPF budujete přirozenou ochranu pleti před nežádoucími vlivy slunečního záření a zabraňujete jejímu předčasnému stárnutí.

zena-pozuje-behem-opalovani

Důslední aplikace

 

- Součástí denní rutiny – v obsahu některých denních krémů se už SPF nachází. Pokud v tom vašem ne, závěrečným krokem péče o pleť by mělo být samostatné nanesení opalovacího krému. Pro pleť je nejlepší, když váš denní krém už SPF obsahuje.
- Přibližně 30 minut před odchodem z domu.
- Správné množství – na krk a tvář byste měly používat přibližně 1 čajovou lžičku krému.
 

zena-drzi-opalovaci-krem-tvar

Dodejte vaší pleti péči a ochranu před sluncem v jenom kroku. V oblíbené prodejně Vivantis najdete denní krémy spolu s obsahem ochranného faktoru.

Rady pro slunečné dny

 

- Krém s SPF používejte každý den.
- Ideální jsou produkty s faktorem 30 a 50.
- Dostateční množství krému s SPF na tvář a krk je přibližně 1 čajová lžička. Pokud budete aplikovat menší množství nebo nepravidelně, ochrana před sluncem se výrazně snižuje.
- Nezapomínejte na všechny části tváře – nos, uši, oční okolí a podobně.
- Přípravek aplikujte znovu po každém koupání či osušení ručníkem. Stejně tak po každých dvou hodinách od předchozího namazání.
- Od 11:00 do 15:00 hod se nezdržujte na slunci.
- Noste doplňky, které vás ochrání před sluncem – brýle, klobouk a jiné.

zena-si-opaluje-tvar

Dovolenkové období je tu. Pokud ještě nevíte, kterou destinaci navštívíte, přečtěte si náš článek. Kromě skvělých zážitků z těchto míst si přinesete i dokonalé opálení.