Rychlá domácí limonáda – recept na nejlepší letní nápoj

10.08.2022 Eva Sdílet

Hledáte oblíbený letní nápoj? Už nemusíte! Domácí limonáda nejenom že uhasí vaši žízeň, ale doplní i potřebnou dávku vitamínů. Navíc, připravíte ji z čehokoliv.

Dodržování pitného režime je zvláště důležité během horkých letních dnů. Vyhýbat byste se měli slazeným nápojům, které vám pocit žízně jenom zvyšují.

domaci-limonada-s-kovovym-brckem

Ideální je pití čisté vody. Ne každému ovšem čistá voda chutná. Osvěžující alternativou je domácí limonáda. Připravíte ji téměř z každého druhu ovoce, a dokonce i ze zeleniny.  

Nakupujte výhodně džbány, sklenice a vše, co potřebujete na přípravu nápojů. Spolehněte se při tom na dodavatele originálních kuchyňských potřeb.

Domácí limonáda

 

Limonáda je nápoj složený z pitné vody a libovolného ovoce podle vaši chuti. Výroba domácí limonády je ideální, když použijeme sezónní ovoce ze zahrady.

Kromě cukru obsaženého v ovoci neobsahuje žádné přidané cukry. A co, když je ovoce méně sladké, jako například grep? Alternativou na doslazení může být třtinový cukr, med, stévie či javorový sirup.

domaci-limonada-s-ribizem

Recept na domácí limonádu
 

Jenom málokdo si umí představit léto bez konzumace dobře vychlazeného melounu. Víte, že si ho můžete vychutnat i v podobě osvěžující domácí limonády? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na melounovou limonádu.

1

Potřebujeme

- 500 g dužiny z melounu
- 1 litr čisté vody nebo perlivé minerálky
- 1 limetku
- několik lístečků máty
- led

2

Postup

1. Meloun nakrájíme a rozmixujeme.
2. Přidáme 1 l vody nebo minerálky a trochu šťávy z limetky.
3. Všechno spolu promícháme a přidáme na kolečka nakrájenou limetku, led a lístečky máty.
4. Znovu promícháme a dáme vychladit do lednice nebo přihodíme par kostek ledu.

Srpem je měsícem sběru různých druhů ovoce. Úžasná může být také domácí malinová nebo jahodová limonáda.  Láká vás spíše domácí citronová limonáda nebo limonáda z borůvek? Vyzkoušejte verzi se svým oblíbeným ovocem.

Další nápoj, který si jednoduše můžete připravit doma, je nápoj z kombuche. Jaké vitamíny a minerály obsahuje a jaké jsou její benefity pro zdraví? Dozvíte se v našem článku.

melounova-domaci-limonada

Jak udělat domácí limonádu

 

Domácí limonáda může být dokonalým letním drinkem. Inspirujte se receptem ve videu.


Nemáte doma suroviny na přípravu domácí limonády? Nakupte výhodně vše, co ve vaši domácnosti na přípravu tohoto nápoje chybí!

tri-sklenicky-domaci-limonady

Domácí limonády i během podzimu

 

Limonádu si ze sezónního ovoce můžete připravit i během podzimu. Například, výborná hrušková limonáda potěší malé i velké milovníky ovoce.

1

Potřebujeme

- 3 hrušky
- citrón
- 500 ml vody nebo perlivé minerálky
- 500 ml vody
- par lístků máty
- led
- 1 ČL cukru nebo jiného sladidla (stévie, med)

2

Postup

1. Hrušky ošoupeme, nakrájíme na plátky a spolu s mátou, cukrem a teplou vodou vložíme do nádoby.
2. Všechny suroviny tyčovým mixérem rozmixujeme a směs odložíme na 1 hod do lednice.
3. Vychlazenou směs přecedíme a přidáme šťávu z citrónu.
4. Limonádu přelijeme do džbánu, přilejeme minerálku a led. Chutná limonáda je hotová.

hrusky-na-domaci-limonadu

Hrušky můžeme nahradit například broskvemi a výsledek bude téměř stejný – limonáda nabitá vitamíny.

Nejlepší domácí limonády nejsou vyrobeny pouze z ovoce. Už jste ochutnali okurkovou limonádu? Kromě toho, že obsahuje množství vitamínů, může být skvělým pomocníkem při hubnutí.

Rádi zkoušíte nové recepty? Připravte si lahodnou domácí zmrzlinu podle postupů v našem článku. Jsme si jistí, že bude chutnat všem členům vaší domácnosti.

domaci-limonady-citrusove

Už víte, jakou domácí limonádu si připravíte? Na nákup ovoce a zeleniny můžete využít slevové kupóny na potraviny a nápoje. Příprava domácí limonády vás tak bude stát ještě méně. Za několik minut budete mít na stolu zdravé letní osvěžení pro celou rodinu.

Skvělým letním osvěžením je i domácí ledová káva. Připravte si ji podle našeho receptu