Před grilováním smíchejte ingredience zvolené marinády a nechte maso marinovat minimálně 30 minut. Během grilování pak můžeš maso potírat zbylou marinádou a dodat pokrmu ještě více chuti.
Tradiční marináda na krkovici
Ingredience na 1 až 2 kg krkovice:
4 nasekané stroužky česneku, ¼ šálku olivového oleje, ¼ šálku sójové omáčky, 2 lžíce medu, 2 lžičky mleté papriky, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička sušeného rozmarýnu a sůl s pepřem podle chuti.
Vnitřní teplota hotové ugrilované krkovice by měla být kolem 63–68 stupňů.
Svěží marináda na šťavnaté kuřecí maso
Ingredience:
¼ šálku olivového oleje, šťáva ze 2 citrónů, 3 jemně nasekané stroužky česneku, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička sušeného oregana, 1 lžička sušeného tymiánu, ½ lžičky mletého kmínu, sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti.
Vnitřní teplota masa hotového kuřecího by měla být nejméně 75 stupňů.
Pikantní grilovací marináda pro výraznou chuť a aroma
Ingredience: ¼ šálku olivového oleje, 2 lžíce worcesterové omáčky, 2 lžíce tabasca, 2 nasekané stroužky česneku, 1 lžička mletého popře, 1 lžička mletého koriandru, podle chuti sůl, kajenský a černý pepř.
Skvělým pomocníkem při přípravě grilovaných specialit jsou grilovací zástěry a grilovací sady. Díky správným produktům může být grilování opravdovým gastronomickým zážitkem. Nezapomeň ani na praktické pomůcky pro čištění grilu. Poradí si s mastnotou a připáleninami a udělají kus práce za tebe.
Zdroj: Canva.com