Co je hygge styl bydlení? 12 praktických rad pro šťastnější život

hygge-styl-bydleni

Jestli si chcete více užívat každodenní život a mít lepší náladu, vyzkoušejte hygge styl života. Jak ho aplikovat do vašeho bydlení tak, abyste byli spokojenější a šťastnější?

Životní styl hygge se nazývá i receptem na šťastný život nebo dánským způsobem života. Jeho kořeny pochází právě ze skandinávské krajiny.

Před několika lety se dánský životní styl hygge stal obrovským trendem. Aktuálně se nim řídí čím dále více lidí po celém světě s jedinou touhou – dosáhnout spokojený život.

Chcete k nim patřit i vy? Čtěte jak na to.

kreslo-polstar-deka

Zařizujete vaše bydlení od začátku nebo ho chcete jenom oživit novými doplňky? Nakupte je jednoduše z pohodlí domova.

Co je „hygge“?

 

Slovo skandinávského původu nemá v češtině doslovný překlad. Je odvozené od slov „hyggelig“ a „hügge“, které znamenají dobrosrdečnou atmosféru.

Hygge vyjadřuje jakýkoliv příjemný pocit charakteristický pro každého z nás. Například klid, důvěru či jistotu. Obecně znamená jenom jedno – pozitivní životní postoj.

Jak žít šťastný život a přenést hygge styl do běžného dne? Pro začátek ho aplikujte do 2 oblastí:

__check

chování

__check

bydlení

gauc-s-polstarem-dekou

K vychutnávání pocitu pohody patří správné kusy nábytku. Hledejte takové, které budou pro vaše bydlení ty nej a nakupujte jednoduše online.

Chování

 

Jak by mělo vypadat vaše chování a myšlení, když vyznáváte styl hygge? Základem je užívat si všechny momenty a zážitky každodenního života. Protože právě ty si v této uspěchané době nestíháme vážit. Buďte vděční za každé ráno nebo například i za šálek oblíbené kávy.

Ceňte si každou maličkost, kterou pro váš někdo udělá. Těšte se ze společně stráveného času s rodinou a blízkými.

A co jestli nemáte právě dokonalý den? I o tom je hygge. Se stresem se můžete vyrovnat s dobrým nastavením mysli a správným postojem. To je filozofii Dánů a i našim prvním tipem pro vás.

 

salek-caje-deka

 

Jak vypadá bydlení hygge?

 

Hygge není jenom o způsobu života, ale také o stylu bydlení. Je o tom, abyste si vytvořili takové prostředí, ve kterém se budete cítit příjemně. Je jenom na vás, jak bude vypadat. Vytvořte si hygge domov a užívejte si přítomný okamžik.

Toto je našich 12 tipů, jak by mohlo bydlení ve stylu hygge vypadat.

 

Hořící svíčky

 

Není to jenom o pohledu na svíčky. Ale také o příjemném teplu, které z nich sálá. Právě teplo dokáže uklidnit vaše tělo i mysl.

Umístěte svíčky do koupelny a dopřejte si delší horký koupel. V ložnici vás naladí na blížící se spánek a  v obýváku vytvoří skvělou atmosféru například pro čtení knihy.

Máte krb? Teplo a světlo z něj vyzařující zintenzivní váš pocit pohody a harmonie.

zapalovani-svicky-hygge
 

Příjemná vůně

 

Vůně dokáží ovlivnit náladu a zklidnit emoce. Pokud například trpíte špatným spánkem, sáhněte po vůni z levandule. Použijte difuzér a navoďte si příjemnou atmosféru i několik hodin před spánkem. Jeho kvalita se výrazně zlepší.

Nová kniha

 

Koupili jste si knihu, ale ještě jste se nedostali k její přečtení? Změňte to. Vyhraďte si přesný čas na čtení a nenechejte si ho nikým a ničím přerušit.

Přečtené knihy můžete odložit na dřevěnou poličku. Poslouží vám jako pěkný doplněk interiérového hygge designu.

zena-kniha-postel

Hledáte nový kousek do vaší knihovny? Nakupujte výhodně a vybírejte své oblíbené žánry pro chvilky relaxace.

Chutné jídlo

 

Celková spokojenost se určitě spojuje s dobrým jídlem, případně s oblíbeným nápojem. Nebo máte chuť na něco nezdravé? Jednou za čas si to dopřejte. Životní styl hygge je přeci dává za cíl dosažení příjemných pocitů.

Chutným občerstvením během klidných hygge chvil mohou být horká nebo zavařovaná jablka. V našem článku vám přinášíme jednoduchý postup, jak je můžete zpracovat a vychutnávat si je během celého roku.

Měkké deky a polštáře

 

Pohodlí je u hygge číslo jedna. Kdekoliv se podíváte, měli byste vidět pohodlné deky a polštáře. Pohodu si tak můžete užívat, kdykoliv chcete.

Vhodné osvětlení

 

Pocit úplné relaxace podpoří malá světla, lampičky či Led pásy rozmístěné v celém prostoru.

Vytvořit v domě nezaměnitelnou atmosféru není problém. Pomoct vám s tím může i správné osvětlení. Jaké si vyberete vy?

Žádná elektronika

 

Současná moderní doba se neúprosně spojuje s používáním mobilních telefonů a jiné elektroniky. Chcete si osvojit hygge styl? Naučte se elektroniku odložit alespoň na určitý čas během dne. Uvidíte, že bez ní budete více spokojení a zažijete méně stresu.

 

Správný nábytek

 

Dánský styl bydlení definuje minimalismus, funkčnost a elegance. Myslete na to při zařizování interiéru a upřednostněte přírodní materiály. Jak na hygge dekorace? Dřevo, kámen a keramika doplněné kobercem vytvoří útulný domov.

Přineste si domů kousek přírody a ze sesbíraných větví si vytvořte originální obraz. Nebo je vložte do vázy. Skvělý podzimní doplněk zkrášlí vaše bydlení.

 

sedacka-stolek-lampa

 

Čisté bydlení

 

Neuklizený domov může zhoršovat vaši náladu a snižovat chuď do běžných činností. Uklízejte průběžně a systematicky a zbavte se věcí, které nepoužíváte.

Pokojové rostliny

 

Různé květy a rostliny jsou bezpochyby součástí hygge stylu. Důvodů je více. Kromě toho, že zkrášlují a doplňují interiér, především jejich zelená barva uklidňuje a zlepšuje náladu.

rostlina-na-stolecku

 

Oblíbená hudba

 

Někdo potřebuje pro relaxaci úplné ticho, jiní zase preferují poslech hudby. Pokud patříte do druhé skupiny, dopřejte si nerušený poslech tónů vaší oblíbené kapely. V tichu nebo s hudbou, je to úplně v pořádku.

 

Neutrální barvy

 

Béžová, krémová a bílá barva nejlépe definují skálu bydlení hygge stylu. Jemné, příjemné tóny barev totiž přesně charakterizují podstatu tohoto stylu – harmonii, klid a nenarušují tok energie.

Přemýšlíte, jak hygge styl co nejvíce aplikovat do vašeho života? Dalším ze způsobů je oblékání. V jakém oblečení se cítíte nejlépe? Na jeho nákupu využijte bezkonkurenční nabídky.

sedacka-stolek-zrcadla

Nemáte rádi zimu? Začít s hygge v tomto období je přímo ideální. Pomůže vám zvládnou chladnější počasí s nadhledem a příjemnou náladou.

__bulb
Musí být náklady na bydlení vysoké? Stačí vědět jak šetřit

Ušetřit náklady na bydlení je snem mnoha lidí. Máte pocit, že peníze vyhazujete do koše? Přečtěte si naše tipy, jak snížit měsíční náklady na bydlení a ušetřit.