Jarní výzdoba exteriéru: Inspirujte se našimi tipy

jarni-terasa-s-prosklenou-zdi

Všechno kvete, září barvami a voní. Chcete si jarní atmosféru přenést i do vašeho domu? Toto je několik tipů na jarní dekorace do každého exteriéru.

I vy jste se už neuměli dočkat prvních jarních slunečních paprsků? Sice ještě moc nehřejí, ale to se brzy změní. Když budete venku trávit každou volnou chvilku, můžete si okolí domu na tyto dny připravit a zkrášlit.

Jaké jarní dekorace venkovní můžete použít? Odpověď je jakékoliv. Je to jenom na vás a vašem vkusu. Inspirujte se několika tipy, jak by to u vás mohlo vypadat.

Chcete dát vaší zahradě nový vzhled, ale rádi byste ušetřili? Nakupujte v e-shopu Moebelix.cz.

muz-zena-zahrada-terasa

3 trendy jarní výzdoby pro rok 2023

__check

Použijte co nejvíce přírodních materiálů a prvků. Na jaře jsou více než vítané.

__check

Živé květy a rostliny nemohou chybět. Na dekoraci můžete použít i sušené.

__check

Všechno ve výrazných barvách. Barvou letošního roku je magenta. Zakomponujte i modrou, růžovou či zelenou.

kvetinace-zed-kvetiny

 

Vytáhněte zahradní nábytek

 

Pokud nemáte celoroční terasu, zahradní nábytek jste zřejmě na zimu schovali, aby se nepoškodil. Teď je nejvyšší čas připravit ho na sezonu a rozložit do zahrady. Ale nejenom to. Přidejte i houpací sítě a křesla. Všechny je doplňte polštáři, dekami a nezapomeňte ani na osvětlení.

Příjemné posezení na čerstvém vzduchu se může začít.

 

zahradni-nabytek-zelen

__bulb
Jak vybrat sekačku do zahrady? Vyhněte se stresu a námaze

Pravidelné sekání je klíčem ke zdravému a zelenému trávníku. Jak postupovat při výběru sekačky? Prozradíme vám nejenom to, co si všímat, ale i to, jak často trávu sekat.

Přidejte květy a rostliny na x způsobů

 

Sice to venku začíná kvést, ale proč nepřidat ještě více květin? Vyrobte z nich pěkné jarní a velikonoční dekorace na každý dlen. Máte několik skleněných láhví navíc? Udělejte z nich vázu pro čerstvé květiny. Umístit ji můžete na stůl terasy nebo z vnitřní strany okenní parapety. Už z ulice je bude obdivovat každý kolemjdoucí.


zena-vaza-stul-kvetiny

Květy zasaďte i do starých bot nebo gumáků a položte je u vchodových dveří. Ihned upoutají pozornost každé návštěvy. Mezi oblíbené jarní dekorace před domem patří i truhlík s jarními květy. Další možností je zasadit je do konve.

Chybí vám doplňky pro aranžování vašich jarních dekorací? V nabídce e-shopu 4Home.cz je určitě najdete.

truhlik-venku-sukulenty

 

Do přípravy jarních dekorací zapojte i děti. Připravte barevní papír, nůžky, lepící pásku a špejle. Na barevný papír jim předkreslete květy nebo jiné obrázky a nechte je, aby je vystřihly.

Pak je společně nalepte na špejle a kdekoliv v zahradě zapíchněte do země. Hezkou výzdobu tak budete mít na každém kroku.

A co jarní výzdoba na dveře? Moderní je girlanda ze sušených kytek. Pokud už chcete mít výzdobu i na velikonoční svátky, udělejte visící dekoraci z vajíček a květů. Nevyhnutelností je i jarní věnec na dveře.

__bulb
Jarní kabát pro dámy: Který trenčkot je nejlepší?

Rozhodujete se, jaký kabát na jaro si koupíte? Sáhněte po stylovém trenčkotu. Připravili jsme výběr toho nejlevnějšího na každý den i pro speciální příležitosti.

ruce-vaza-kvetiny

 

Jarní sochy

 

Zejména během Velikonoc se v interiéru mnoha domácností nacházejí veselé figurky a sošky. Proč nimi nevyzdobit i exteriéru domu? Kuřátka, velikonoční králíčci, namalovaná vajíčka v květináči či socha beránka v trávě mohou být krásné. Výběr je jenom na vás. Zvolte takové, které korespondují s vašim stylem a vkusem.

A ještě jedna důležitá věci. Při jejich nákupu a umístění v zahradě vám doporučujeme stavit na minimalismus. Jejich veliký počet by mohl vyvolat dojem kýčovitosti před pěkně dekorovanou zahradou.

 

zena-ruce-margarety

 

Bez jakých dekorací si nedokážete představit jaro vy? Pro nás jsou to květy. Vždy musí být na stole minimálně jedna květina. Ale letos dáme šanci i veselým figurkám v zahradě. Co vy?