Proč je zahradní sezení z palet dlouhodobý trend?

sezeni-z-palet-polstare

Sezení z palet je skvělým způsobem, jak moderně a zároveň cenově dostupně zařídit část exteriéru. Zjisti o něm více i s postupem, jak si ho vyrobíš sám.

Palety se už dávno používaly především v oblasti obchodu na přenášení zboží. V posledních letech je pořád častěji vidíme jako základ vytvořeného moderního nábytku.

Použitím palet na výrobu nábytku prodlužuješ jejich životnost. Jde o jakýsi způsob recyklace, přičemž je výsledkem funkční a moderní paletové sezení. Charakteristické je cenovou dostupností, jestli už jde o hotový produkt nebo materiál na jeho výrobu.

Každé zahradní sezení potřebuje zútulnit, například stylovými podsedáky z e-shopu Baumax. Klikni a nakupuj.

zahradni-sezeni-bile-polstry

 

Proč se rozhodnout pro paletové sezení?

 

Jednoduchý vzhled paletového dřeva a zároveň jeho vysoká odolnost jsou hlavními důvody, proč se považuje za všestranný kousek k vytvoření nábytku. Své široké využití má nejenom při výrobě nábytku do exteriéru, ale i interiéru.

Co všechno můžeš z palet vyrobit? Možnosti máš téměř neomezené. Bez problémů sám vytvoříš zahradní sezení, lavici do kuchyně, police na knihy, konferenční stolek, taburet a s trochou kreativity i sedačku do obýváku či samotnou postel.

 

 8 hlavních výhod nábytku z palet

__check

dlouhá životnost

__check

šetrnost k životnímu prostředí

__check

další možnost recyklace

__check

moderní vzhled

__check

nenáročné skladování a přemísťování

__check

veliký výběr a možnosti kombinování kusů nábytku

__check

jednoduchá a rychlá údržba

__check

velká dostupnost materiálu nebo hotových zahradích posezení

Zaujal i tebe tento ekologický a inovativní trend? Podívej se, jak si stylové paletové sezení na terasu můžeš vyrobit doma sám a ušetřit.

 

barove-zidle-stoly

Jak vyrobit nábytek z palet?

 

Zpracování palet do nábytku není náročné z technického ani časového hlediska. I proto jde o rychlé řešení, jak si udělat funkční a moderní paletové zahradní sezení. Pokud si alespoň trochu manuálně zručný, zvládneš to bez problémů sám. Pojďme společně na to.

Jaké palety použít? Mezi různými druhy palet se doporučují europalety. K vytvoření jednoduchého, ale moderního nábytku ti postačí jenom několik kusů. Z technických pomůcek si připrav pilku, brusný papír, hřebíky, šrouby, syntetickou barvu a lak.

muz-rezani-dreva

 

Ještě dříve, než z palet začneš vytvářet jednotlivé kusy nábytku, natři je ochranným lakem a zvolenou barvou a nechej je dobře vyschnout.

 

Lavice z palet

 

Začneme výrobou lavice, na kterou celkově potřebuješ jenom 3 palety. Nejdříve 2 palety upevni na sebe šrouby. Poslední použij jako opěrku. Svisle ji pořádně přišroubuj ke spojeným paletám. Stejným postupem vyrob potřebný počet kusů lavic.

 

Křeslo pro více zručné

 

Nejdříve k sobě přišroubuj 2 palety. Třetí odřízni do tvaru trojúhelníku a připevni tak, aby na spodní části křesla byly nejdelší desky a na vrchu kratší.

Další možností je, že paletu rozebereš a desky připevníš o spodní část křesla samostatně. Výslední křeslo bude vypadat jako od profesionála.

A co na závěr? Nezapomeň na polštáře na paletové sezení, deky, květy, lucerny a jiné doplňky, které zútulní a zpříjemní sezení. Veliký výběr najdeš v e-shopu 4home.

 

zahradni-zidle-drevo

__bulb
Jak vybrat sekačku do zahrady? Vyhněte se stresu a námaze

Pravidelné sekání je klíčem ke zdravému a zelenému trávníku. Jak postupovat při výběru sekačky? Prozradíme vám nejenom to, co si všímat, ale i to, jak často trávu sekat.

Péče o zahradní sezení z palet

 

Pro jeho zdravý vzhled a odolnost vůči vnějším vlivům si ho už sice ošetřil lakem, no důležitá je i další péče. Palety jsou sice jako dřevo odolné, ale pokud je to možné, chraň je před deštěm, aby se nepoškodily.

Je pravděpodobné, že se po určitém čase silného UV záření a působení větru bude nátěr postupně slupovat. Jeho zbytky obrus brusným papírem, nábytek utři od prachu a jiných nečistot. Následně nanes impregnační nátěr a po jeho vyschnutí natři barvou podle tvého vkusu.

 

zahradni-sezeni-ohniste

 

Jak vidíš, výroba paletového sezení není tak náročná, jak sis možná myslel. Pořiď si palety a vyrob si své vlastní originální sezení z palet na terasu či do zahrady. Domácí výrobou ušetříš nemalý obnos peněz a získáš novou zručnost.