Plánujete dovolenou na Slovensku? Podívejte se, co se vyplatí vidět

25.05.2022 Kristína Cestování Sdílet
obrazok-hor-so-zapadom-slnka

Plánujete letos dovolenou na Slovensku? Pokud ještě nevíte, kam se vybrat, nechte se inspirovat. Vybrali jsme pro vás několik zajímavých lokalit na turistiku. Pokud navíc využijete slevy na pobyty, vaše radost bude určitě ještě větší.

Něco pro nenáročné


 
Začněme nenáročnými procházkami, které nabízejí zejména doliny. Ty jsou zvláště vhodné pro méně zdatné turisty či rodiny s dětmi. Právě takovou je například Kvačianska dolina na Liptově, která vás okouzlí malebným horským prostředím a starodávnými mlýny Oblazy. Region Turiec zas láká sousedícími Blatnička a Gaderská dolina, kde si přijdou na své i cyklisté. Nenáročnou túru můžete absolvovat i kolem Podbanského a přes Koprovou dolinu. Zkrátka, doliny vás svými možnostmi nikdy nezklamou.


Zdroj: planetslovakia.sk
 

Lákají vás žebříky?

 
Mnoho turistů míří přes léto zejména do Slovenského ráje, který je láká nejen nádhernou přírodou, ale zajímavými překážkami, jako jsou řetězy, žebříky nebo lávky. Vždyť proč si neobzvláštniť túru i takovýmto způsobem? Nádherná příroda a krásné výhledy vás čekají i v Jánošíkových dírách ve Vrátné dolině. Nejkrásnější, ale i nejnáročnější jsou Horní díry, které mají největší počet vodopádů a žebříků.
 
Náš tip: Chcete vědět, co by měla obsahovat pocinná turistická výbava? Více naleznete ZDE.
 

Náš tip: Víte, co by měla obsahovat pořádná turistická výbava? No přeci kvalitní turistickou obuv. To, jak ji správně vybrat, se dočtete v našem článku.



Zdroj: pioletproduction.com
 

Vyjděte až k oblakům


 
Turistika ve Vysokých nebo Nízkých Tatrách nikdy nezklame. Možností je opravdu hodně - od jednoduchých procházek tatranskými dolinami až po náročné několikadenní vysokohorské túry. Ideální na vysokohorskou turistiku jsou například Roháče se svými krásnými vrchy a Roháčská plesa. Túra na Jehněčí štít zas spojuje velmi příjemný výstup na chatu Brnčálka i náročný výstup na vrchol. Na nejvyšší Gerlachovský štít se však dostanete pouze v doprovodu vysokohorského průvodce. Ale i ostatní slovenské pohoří mají co nabídnout. Odhalte toto léto například krásy Pienin, Velké Fatry zda ještě mnohými neobjevené Poloniny.
 

Během Vašich kouzelných výletů na Slovensku máte možnost využít slevněné ubytování přes Booking.com.


 

Vyberte se za historií


 
Pokud vás láká historie, jako cíl svých turistických výletů si můžete zvolit nespočet starých zřícenin. K některým z nich vedou nenáročné procházky, cesta k jiným je namáhavá, ale odměnou vám budou nádherné výhledy. Určitě navštivte i méně známé a turisticky vyhledávané zříceniny, jako například hrad Dobrá Niva v Pliešovskej údolí, Turňanský hrad při Turňa nad Bodvou, hrad Hajnáčka v Cerové vrchovině či romantický hrad Skýcov v pohoří Tríbeč.
 

 

Nezapomeňte ani na odpočinek


 
Po turistickém výkonu dobře padne odpočinek v některém z četných Slovenské lázeňských měst nebo ve wellness hotelích přímo na horách. Právě takové spojení pohybu a relaxu je ideální dovolená, kterou můžeme jen a jen doporučit.
 
 

Vybrali jste si? Dovolená na Slovensku může být opravdu nezapomenutelná. A nezapomeňte, že díky našim slevovým kupónem na turistickou výbavu můžete nakoupit turistický výstroj mnohem výhodnější. Využít samozřejmě můžete i slevy na pobyty nebo slevy na cestování a vaše peněženka se vám určitě poděkuje.