Už jste kváskovali? Nebo vás ještě tento druh pečení nezaujal? Možná začnete právě teď.
Kváskování není jenom současným trendem, kterému podlehly mnohé domácnosti. Jeho historie se začala psát už ve starověkém Egyptě. Zato tradice se přenesla do kuchyň našich prastarých rodičů, kde se dědila z generace na generaci. Postupně ho ovšem nahradil rychlejší způsob obstarání chleba a pečiva – nákup v potravinách. Během pandemie se ovšem kváskování opět začalo těšit veliké oblibě.
Jaký je hlavní důvod, pro který se ke kváskování vracíme? Jednoznačně touha po kvalitních domácích produktech. Domácí pěstitelé vědí, že není nic lepší, než odtrhnout si vlastní ovoce a zeleninu ze zahrady.
Jejich chuť a kvalita se totiž nevyrovnají plodinám zakoupeným v obchodě. Stejně tak je to s pečením. Kdo si jednou upekl kváskový chléb, opětovně ho peče znovu. Navíc, domácím pečením dlouhodobě ušetříte, protože kvásek se vám díky správné péči nikdy nespotřebuje.