Tipy, jak sehnat levné letenky

Tipy, jak sehnat levné letenky

Časy, kdy jste nejlevnější letenky nesehnali pod několik tisíc korun jsou už dávno pryč. Stačí si osvojit pár triků a o levné cestování máte postaráno. Ukážeme vám, jak na to.

 
 

1. Sledujte stránky orientované na levné letenky


 

Úplně nejjednodušší způsob, jak narazit na levné letenky online, je sledovat aktuální nabídky na webech, které se tomu věnují. Že které to jsou? Prohlédněte si naši sekci Slevové kupóny na letenky a najdete zde hned několik. Mimořádně oblíbený je zejména portál Pelikan.cz, kde naleznete hned několik velmi zajímavých nabídek, stačí si jen vybrat. Letenky do New Yorku, Barcelony či například Amsterdamu váš rodinný rozpočet už nezruinují. Řím za 743 Kč, Aruba za 11 790 Kč, nebo dokonce Los Angeles za 7 990 Kč, nemusí být jen výplodem bujné fantazie. 



2. Letenky nakupujte s dostatečným předstihem


 
Nejlevnější letenky si dokážete zakoupit zhruba dva až tři měsíce před plánovaným odjezdem. V tomto období byste se rozhodně měli začít po nich ohlížet.


 
3. Příliš dlouho nepřemýšlejte


 
V případě, že na takovou letenku natrefíte, neváhejte ani vteřinu. Levné letenky jsou rychle pryč a chvilka zaváhání vás může stát někdy i několik tisíc. Ceny letenek se nejednou mění doslova z minuty na minutu, zájemců je mnoho, letenek málo.
 
 

4. Nezapomínejte na všechna letiště v okolí


 
Věděli jste, že cena letenky se může v závislosti na jednotlivých letišť lišit? Přesně tak. Cena letenky totiž může být o tolik nižší, že se vyplatí za ní vycestovat. Nezapomeňte si proto pozorně prohlédnout i odlety z Vídně, Budapešti, Brna či Bratislavy


baleni-do-kufru-obleceni-doklady

 

5. Buďte přizpůsobiví


 
Cesta k nejlevnějším letenkám bývá někdy trnitá a vyžaduje i značnou míru trpělivosti a přizpůsobivosti. Na výběr máte většinou jen pár termínů a totéž platí i lokalitách. Zcela normální jsou i dlouhé prostupy či odlety v časných ranních hodinách.
 


6. Zapomeňte na svátky a hlavní sezónu


 
Nejdražší období jsou zejména ty v okolí Vánoc, Silvestra nebo právě během letních prázdnin, kdy jsou lidé ochotni si i trošku připlatit.


 
7. Kdy je nejvhodnější čas na rezervaci?


 
Víte, jaký je ideální čas na koupi levné letenky? Mnoho leteckých společností přidává akční letenky právě v pondělí a to v časných ranních hodinách. Konkurence je vysoká a nejvíce stlačené ceny jsou zpravidla v úterý odpoledne, a to je také ideální čas na jejich koupi.
 
 

8. Využijte jednosměrné lety


Při hledání levné letenky zkuste hledat kombinaci dvou jednosměrných letů. Někdy může být tato kombinace levnější alternativou než zpáteční letenka. Vždy hledejte různé možnosti letů.


 
Na závěr vám nabízíme ještě malou chuťovku v podobě nejlépe hodnocených leteckých společností za rok 2023. Máte mezi nimi i svého favorita?

 
UMÍSTĚNÍ NÁZEV LETECKÉ SPOLEČNOSTI
1. Singapore Airlines
2. Qatar Airways
3. ANA All Nippon Airways
4. Emirates
5. Japan Airlines
6. Turkish Airlines
7. Air France
8. Cathay Pacific
9. EVA Air
10. Korean Air