Srovnání cen plynu a rada, kterého dodavatele si vybrat

06.10.2022 Eva Plyn Sdílet

Přemýšlíte nad změnou dodavatele plynu? Je vaše roční spotřeba vysoká a chcete ušetřit? Přinášíme vám porovnání cen plynu pro domácnosti, které využívají plyn na vytápění, vaření i ohřev vody.

Prognózy na příští rok nejsou příznivé. Proto je nejvyšší čas zamyslet se nad tím, kteří dodavatelé plynu mají nejlepší nabídky a jsou pro vás správnou volbou.  

Kvůli výraznému zdražení plynu vláda svým nařízením stanovila maximální ceny plynu. Zastrojování bude platit po celý příští rok. Cenový strop se týká domácností, firem připojených na nízké napětí a veřejné služby. Odběratelé domácností tak budou za plyn platit 3 koruny za kWh. K tomu je pak ale potřeba započíst distribuční poplatky.

Jednou z možností, jak během zimy ušetřit za plyn, je topení tuhým palivem. Navíc, pohled na hořící plameny je více než uklidňující. Najděte si váš nový krb nebo krbová kamna ještě dnes.

muz-a-zena-vari

 

Dodavatelé plynu v České republice

 

Jste v současnosti spokojení s cenou a podmínkami od vašeho dodavatele plynu? Naším doporučením je pravidelná kontrola nabídek všech plynárenských společností. Určitě vás zajímá nejlevnější dodavatel plynu.  

Na výběr máte 108 společností. Mezi největší podle kalkulator.cz patří:

bila-kuchyn-se-stolem

V chladném a mrazivém počasí vám k pocitu tepla pomohou i praktické doplňky. Vyberte si heboučké deky a příjemné koberečky, které vždycky zahřejí.

Srovnání nabídek plynu

 

Kolik vás bude stát odběr plynu od jiných dodavatelů? Abyste to zjistili, nemusíte chodit do jiných poboček. Můžete využít několik online kalkulaček. Porovnat ceny plynu můžete na Srovnejto.cz. Stačí zadat několik položek: typ nemovitosti, počet osob v domácnosti, způsob využití plynu, místo odběru.

Příklad: 4 členná domácnost žijící v rodinném domě, plyn je využíván k ohřevu vody a vytápění.

nabidky-plynu-levne

Porovnání cen plynu k 6. 10. 2022
Zdroj Srovnejto.cz upozorňuje, že dodavatelé stahují a mění své ceníky. 

 

dalsi-nabidky-plynu

Kalkulačka srovnání cen plynu dalších společností k 6. 10. 2022
Zdroj Srovnejto.cz upozorňuje, že dodavatelé stahují a mění své ceníky.  

 

knihovna-stul-zidle

Pokud vaříte na plynu a chcete ušetřit, jistě oceníte benefity tlakového hrnce. Obstarejte si pomocníka, který šetří čas i peníze i další potřebné maličkosti pro vaši kuchyň.

Za změnu dodavatele plynu neplatíte

 

Při změně dodavatele plynu vás nečekají žádné poplatky. Jediné, co musíte udělat, je nejdříve ukončit smlouvu s aktuálním dodavatelem.

Dávejte pozor na délku platnosti smlouvy. Pokud máte smlouvu uzavřenou na dobu určitou, výhodnější je počkat do doby jejího uplynutí. Vyhnete se tak sankcím za dřívější vypovězení smlouvy. Smlouvu s novým dodavatelem vám doporučujeme uzavřít na dobu neurčitou.

obyvak-deka-hrnek

Dříve než změníte dodavatele plynu, doporučujeme vám vyžádat si nabídku od svého aktuálního dodavatele. A jestli se rozhodnete pro změnu, realizujte jí co nejdříve.

__bulb
Jak ušetřit na plynu v domácnosti? Stavte na praktické rady

Zajímá vás, jak ušetřit na plynu? Využíváte ho nejenom na vaření, ale také na ohřev vody a vytápění? Vyzkoušejte tyto praktické rady a neproplácejte zbytečně.