Měsíc knihy se blíží: Toto jsou čtenářské tipy pro každého

Měsíc knihy se blíží: Toto jsou čtenářské tipy pro každého

I vy patříte do skupiny vášnivých čtenářů? Tak pak je tento článek pro vás jako stvořený. Přinášíme vám skvělé čtenářské novinky za ještě lepší ceny.

 


"Nemilovat knihu, znamená nemilovat moudrost a nemilovat moudrost, znamená stávat se hlupákem."
                                                                                                                     
                             J.A. Komenský
 
 
Březen - měsíc knihy
 
Březen - měsíc knihy, se blíží a to je ideální čas udělat si radost nějakou knižní novinkou, co říkáte? Kniha je přece od nepaměti považována za nejlepšího přítele člověka, tak proč si neobstaral nový přírůstek do vašek knihovny právě teď.
 
Březen - měsíc knihy oslavujeme i my, a právě proto pro vás máme připraveno pár čtenářských tipů, z nichž si určitě vyberete. Že nemáte na čtení dostatek času? Tak si ho udělejte. Uvařte si šálek oblíbeného čaje, vyložte nohy a unikněte alespoň na chvíli ze spárů běžných problémů každodenního života. Že vás knihy nebaví? Tak pak jste pouze nenašli tu správnou knihu pro vás! Viz některé horké novinky, které přináší knihkupectví Martinus:
 
1. Robert Bryndza: Smrtíci tajnosti
Britský autor žijící na Slovensku Robert Bryndza má nas vojem kontě množství úspěšných titulů, které byly přeloženy do 29 jazyků. Kniha Smrtící tajnosti vás přenese do jednoho zimního rána, kde najde matka svou zmrzlou dceru v krvavé louži v předzahrádce.

smetici tejnosti robert bryndza

Do vyšetřování případu se jak jinak zapojí detektiv šéfinspektor Erika Fosterová, která se po posledním případě cítí velmi zranitelná a nejistá. Smrt krásné tanečnice v ní však probudí dravost, díky které najde v případě jisté souvislosti s útoky v téže klidné londýnské čtvrti.
 
Všechny oběti přitom spojuje jeden jediný detail - oběti napadla postava, která měla oblečenou černou plynovou masku. Kdo řádí v Londýně během vánočních svátků a jaký je jeho motiv?
 
 
2. Sally Rooney: Normálni ľudia
Normální lidé je jeden z nejvíce oceňovaných románů současnosti. Vítěz Costa Novel Award za nejlepší román v roce 2018, nominace na Man Bookerovu cenu za rok 2018 a tíha řadu dalších cen.

normalni ludia vasekupony.cz

Connell a Marianne pocházejí z malého irského městečka, ale zdá se, že tam podobnost mezi nemi končí. Zatímco Connell je vškole mimořádně populární, Marianne je naopak spíše samotářský typ. Marianne pochází z bohaté rodiny, zatímco Connell vyrůstal bez otce a jeho matka pracuje jako uklízečka. Když se však jednoho dne dají do řeči, spustí to okamžitou lavinu, po níž nebude nic takového jako předtím.
 
Jde o přibity o nepřekonatelné fascinaci, lásce a přátelství. Příběh o dvou lidech, kteří vzájemná přitažlivost a zároveň obrovská vzdálenost přivádějí k poznání, že sice nemohou být spolu, ale ani jeden bez druhého.
 

3. Jorn Lier: Katharinina šifra
Hlavní hrdina vyšetrovatel William Wisting tak, jako každý rok přichází do domu Martina Haugen, Odkud před více než 24 lety zmizela jeho manželka Katharina Haugenová. Zůstal po ní jen jakýsi papírek se záhadníma šiframi a zabalený kufr. Případ se policii nikdy nepodařilo vyřešit, a tak zůstává nad osudem ženy viset obrovský otazník.

katherinina sifra vasekupony.cz

Její manžel Martin Haugen měl neprůstřelné alibi a jiné stopy nikam nevedly. Vztah mezi vyšetřovatelům Wistingom a Haugen se za ty roky vyvinul v přátelství, a právě proto se každý rok v den zmizení Katharina setkávají. Tentokrát je však něco jinak. Dveře jsou zaknuté a telefon nikdo nezvedá.