Máte doma prvňáčka? Takto nakoupíte školní potřeby výhodněji

02.08.2018 Kristína Nakupování Sdílet
Máte doma prvňáčka? Takto nakoupíte školní potřeby výhodněji

Chcete při nákupu školních pomůcek co nejvíce ušetřit? Podívejte, co pro vás chystáme! Slibujeme, že spokojeni budete nejen vy, ale i vaše peněženka.




Škola volá

 

Rodiče, připravte si peněženky. Brzy je tady září a s ním i začátek nového školního roku. Seznam toho, co bude váš školák v daném školním roce potřebovat, určitě najdete vyvěšen na stránce školy, už jste do něj nahladli? Chcete-li při nákupu nějaké to euro ušetřit, možná je nejvyšší čas.

Buďme k sobě upřímní - mít doma školáka dokáže pořádně zamávat s nejedním rodinným rozpočtem. Školní rok s nejvíce tenkými peněženkami zpravidla přivítají zejména rodiče těch dětí, které zasednou do lavic vůbec poprvé. Pojďme se spolu podívat na to, co takový prvňáček potřebuje a prozradíme vám i to, jak při nákupu nějakou tu korunu ušetříte.

 

Seznam školních pomůcek

 

Snad nejvíce peněz spolkne samotná školní aktovka nebo ruksak, jejich ceny se pohybují v průměru od 1000 korun výše. K této částce je třeba připočítat cenu za penál, sešity a desky na sešity, výkresy, voskovky, vodové barvy, pastelky, pravítka a to nesmíme zapomínat ani na přezůvky, hygienický pytlík nebo také úbor na tělocvik. I vám se v hlavě právě zapnula kalkulačka?

Ne, neplašte se, mnohé internetové obchody se na začátek školního roku poctivě chystají už nyní a nic dlužni jim nejsme ani my. Od 15. srpna spouštíme speciální kategorii Škola volá, kde najdete výhodné slevové kódy a s nimi spojené slevy až do - 30%, díky kterým budou vaše nákupy o něco snesitelnější. Najdete zde aktuální přehled internetových obcodov, kde se to nyní opravdu vyplatí. Školní potřeby pro nejmenší, praktické vybavení pro středoškoláky a vysokoškoláky nemusí stát hotový majlant. Pojďme se spolu podívat na to, co by v aktovce rozhodně chybět nemělo.


✓ Školní aktovka

V současnosti jsou na trhu tašky různého druhu nebo tvaru. Při jejich výběru je třeba kromě vizuálního hlediska zohlednit zejména kvalitu, praktičnost a v neposlední řadě i zdravotní hledisko (anatomicky tvarované aktovky). Výběr záleží samozřejmě i na tom, zda bude dítě denně docházet do školy pěšky a zda má dostatečné množství složek.
 

✓ Penál

Dítěti byste měli zajistit penál, ve kterém bude mít přehled a vše potřebné velmi snadno a rychle najde. Mezi povinnou výbavu penálu by mělo patřit kvalitní pero (nezapomeňte ani na to náhradní), barevné tužky, měkká guma, ořezávátko se zásobníkem na odpad a přibalit mu můžete i nůžky, které by měly mít zaoblené špičky.

✓ Obaly a desky na sešity

Pro lepší orientaci v sešitech jsou ideálním řešením právě průsvitné obaly a "povinnou výbavou" každé školní tašky by měl být rozhodně i box nebo desky na sešity, díky kterým zůstanou sešity chráněny před případným poškozením.


✓ Přezůvky a pytlík na přezůvky

Není ničím neobvyklé, že se děti během přestávek honí a vymýšlejí. Při výběru přezůvek jsou proto nejideálnější volbou právě klasické bačkůrky s pogumovanou podrážkou nebo pevné sandálky. Pantofle rozhodně nedoporučujeme.


✓ Oblečení a tělesnou výchovu a sáček

Tepláky, pro dívky legíny, kraťasy, tričko s krátkým i dlouhým rukávem, tepláková bunda, ponožky a tenisky. To je kompletní seznam toho, co by vašemu dítěti v sáčku s tělesnou výchovou rozhodně chybět nemělo. Při výběru si dejte pozor i na materiál, ze kterého bude vyroben i samotní pytlík - rozhodně by měl být vzdušný.


✓ Potřeby na výtvarnou výchovu

Potřeby na výtvarnou výchovu dokáží spolknout z vašeho rodinného rozpočtu. Jeho součástí by mělo být ochranné oblečení, nerozbitná láhev na vodu, hadřík na utírání štětců, vodové barvy, štětce či pastelky nebo plastelínu. Důležitou součástí jsou i výkresy, barevný papír, lepidlo či ochranný ubrus na stůl. Sáček by mělo být snadno omyvatelné a nemělo by propouštět vodu.
 

✓ Hygienické potřeby

Papírové kapesníky, toaletní papír, mýdlo či malý ručníček s ouškem, které může zavěsit by měly být součástí každého hygienického sáčku.