Víme, jak upéct měkké vánoční perníčky

05.12.2018 Kristína Volný čas Sdílet
Víme, jak upéct měkké vánoční perníčky

Hledáte recepty na dobré perníčky, ale nemáte čas nechat je odležet? Vyberte si z našich receptů, podle kterých budou perníčky měkké okamžitě.



Cítíte už ty vánoční vůně? Jehličí, skořice, med a samozřejmě neodmyslitelné perníčky. Pečení perníčků je v mnoha rodinách tradice, bez kterých se Vánoce neobejdou. A možná právě proto existují stovky receptů, jak napéct zaručeně dobré perníčky. My jsme pro vás vybrali 3 z nich, podle kterých budou vaše perníčky zaručeně měkké.
 
Některé slovenské hospodyňky zvyknou péct perníčky už na začátku prosince, aby perníčky do Vánoc změkly. Pokud však pečete jen několik dní před Vánocemi, nebo dokonce přímo na Štědrý den, tolik času nemáte. Naštěstí existují recepty jako stvořené pro vás. Když budete postupovat podle nich, perníčky netřeba nechat dlouho odležet, ale jsou měkké hned po upečení. Pojďme na to.
 
 


  
vanocni pecenie vasekupony.cz Klasické měkké vánoční perníčky


 
 

Potřebné přísady:
 400 g hladké mouky,
170 g moučkového cukru,
50 g másla,
2 vejce,
1 polévkovou lžíci rumu,
3 polévkové lžíce medu,
1 čajovou lžičku sody,
1 čajovou lžičku perníkového koření,
1 vajíčko na potření.

 
Postup:
Všechny suroviny zpracujte do těsta a nechte asi hodinu odpočívat. Potom těsto rozválejte na tloušťku cca 3 mm a pomocí formiček vykrajujeme perníčky. Perníčky poklademe na plech potřený tukem a pečte v troubě vyhřáté na 180 ° C přibližně 10 minut. Ještě horké perníčky potřete rozšlehaným vejcem a po vychladnutí vyzdobte podle vlastní fantazie bílkovou polevou.
 

 
 

 
 vanocni pecenie vasekuponyZdravější měkké vánoční perníčky


 
 
Tyto perníčky jsou o něco zdravější, nakolik práškový cukr je nahrazen přírodním třtinovým cukrem a klasickou mouku nahrazuje špaldová.
 

Potřebné přísady:
650 g hladké špaldové mouky,
250 g přírodního třtinového cukru,
1 máslo,
4 vejce,
6 polévkových lžic medu,
1 čajová lžička jedlé sody,
1 perníkové koření,
1 vajíčko na potření,
ořechy na zdobení.

 
Postup:
Všechny ingredience vložíme do velké mísy a pořádně smícháme. Při přípravě použijeme rozpuštěné máslo. Zpracované těsto vložíme alespoň na 30 minut do chladničky. Po odležení ho rozválíme a vykrajujeme perníčky, které ukládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 ° C, dokud perníčky nevstoupí zlatavou barvu. Můžeme ozdobit cukrovou polevou, ale výborné jsou i bez ní.

slevy na peceni vasekupony.cz

»Náš tip: Chcete ušetřit při koupi ingrediencí? Tak pak nezapomeňte využívat Tesco slevy, slevové kupóny a kódy a šetřete při každém nákupu.
 
 

 
 

slevy na pečení vasekupony.cz Apropo, zdobení


 
 
Šikovné hospodyňky s ním nemají problém, avšak ty méně šikovné se při zdobení řádně natrápíte. Přitom to nemusí být až taková věda. Při dostatku trpělivosti a chuti tvořit dokáže přece perníček vyzdobit i malé dítě.
 
Základ je, abyste měli na zdobení připravenou opravdu dobrou polevu. Na zdobení perníčků je obzvláště vhodná bílková poleva.
Připravíte ji z 1 bílku, 200 gramů moučkového cukru a 1 čajové lžičky solamylu, které mícháte mixérem po dobu asi 15 minut. Taková bílá poleva vynikne zejména tehdy, pokud do perníčků přidáte trochu kakaa. Pokud do základní polevy přidáte kakao, získáte hnědou polevu, přidáním hořké čokolády získáte černou a malinový sirup zabarví polevu na růžovo. Takovou polevu nanášejte malým kornoutkem nebo mikrotenovým kapsou s odstřiženým rohlíkem. Poleva zasychá přibližně do 15 minut.
 
Pokud si však netroufáte na zdobení polevou, existují i ​​jednodušší způsoby. Perníčky můžete například jednoduše ozdobit čokoládou, nebo jen oříšky, mandlemi, kandovaným ovocem či lentilkami. Tak jak, vybrali jste si? Tak pak dobrou chuť :-).
 
 
»Náš tip: Chcete v předvánočním období doma vytvořit nádhernou atmosféru? Tak si přečtěte naše tipy na nejkrásnější vánoční dekorace, který najdete ZDE.