I vy nemůžete kvůli vedru spát? Vyzkoušejte toto

20.08.2018 Kristína Rodina Sdílet
I vy nemůžete kvůli vedru spát? Vyzkoušejte toto

Známe to asi všichni. Celý rok se těšíme na léto, slunce a prázdniny. Najednou však teploty vystoupí nad magických 30° C a my vítáme jakoukoliv možnost ochlazení. Kritické chvíle přicházejí zejména tehdy, když je horko i v noci a my nemůžeme zamhouřit oko. Poradíme vám, co s tím můžete dělat.




#1 Přes den větrejte opatrně

 

Samozřejmě, že čerstvý vzduch třeba. V letních měsících si však větrání naplánujte na časné ranní nebo až na podvečerní hodiny. Dokud slunce nezapadne, otevírejte okna minimální, abyste si dovnitř střívka horký vzduch. Také se vyplatí zatemňovat prostory závěsy či žaluziemi. V místnosti budete mít hned o pár stupňů méně.


 

#2 Vypněte všechny zdroje tepla

 

Nemyslíme jen troubu v kuchyni. Rádi z postele sledujete televizi nebo vám slouží jako zvuková kulisa při usínání? Možná si pravidelně nabíjíte mobilní telefon na nočním stolku. Povypínajte, co se dá, a zároveň snižte negativní vliv elektromagnetického záření, které ve velké míře souvisí i s kvalitou spánku.

slevove kupony vasekupony.cz

 

#3 Ochlaďte si vzduch v ložnici

 

Rychlá pomoc při problému s přehřátou ložnicí? Povolejte do služby stolní ventilátor. Postačí malý tichý model, před který postavíte misku s ledem. Vzduch v místnosti se příjemně ochladí a vy se dočkáte vytouženého spánku. Ideální teplota v místnosti určené na spánek je okolo 20 ° C.

mal vyprodej vasekupony.cz

»Náš tip: Chcete při nákupu ušetřit? Tak pak určitě navštivte internetový obchod Mall.cz, kde nyní najdete i tyto skvělé ventilátory za top ceny. Pokud navíc využijete Mall slevový kupón nebo výprodej, ušetříte ještě více.


 

#4 Používejte lehké materiály

 

Nyní je čas, abyste vytáhli ty saténové povlečení, které po zbytek roku schováváte vzadu v šatníku. V létě rovněž postačí tenké plachty, které snadno vyperete a stejně rychle i uschnou. Téměř okamžitě jsou tak připraveny k opětovnému použití. Pyžamo zvolte kvalitní bavlněné, které vaší pokožce umožní dýchat. Nejdůležitější zásada zní: hlavně pohodlně.


 

#5 Nepodceňujte přípravu na spánek

 

Není to problém jen nenapravitelných workoholikov. Mnozí z nás zvyknou pracovat po večerech či po nocích. Zkuste si malými kroky otočit režim a pracovat už jen přes den. Pro kvalitní a osvěžující noční spánek je důležité, aby tělo mělo čas přeladit se na klidový režim. Každý z nás má tuto hranici nastavenou jinak, ale obecně platí, že organismus "přepíná" na spánek až po dvou hodinách od ukončení jakýchkoli náročnějších činností. Speciálně v létě se proto nedoporučuje před spaním dívat do monitoru počítače, ale ani cvičit. Naopak skvělou aktivitou je čtení, které uklidní tělo i mysl.


 

#6 Bylinky na dobrý spánek

 

Můžete to považovat za alternativní medicínu, ale správné bylinky vědí zefektivnit i proces usínání. Levandule, meduňka zda třezalka jsou rostlinky, ze kterých si můžete připravit chutný čaj nebo příjemný večerní koupel.


 

#7 Namísto síťky ručník

 

Síťky proti hmyzu jsou již nedílnou součástí téměř každé domácnosti. Pokud však potřebujete místnost ochladit, zkuste je nahradit navlhčeným ručníkem či osuškou. Odpařené voda prouděním vzduchu přes látku o poznání zlepší teplotu v ložnici a vám se v ní bude lépe usínat. Pokud to praktikujete i přes den, zvolte ručník v bílé barvě.


 

#8 Zkuste domácí klimatizaci

 

Často si v létě povzdychnete, že v práci je příjemnější než doma? Kancelář je totiž klimatizovaná, dokud doma je horko k nevydržení. Změňte to a zpříjemněte si vzduch iv bytě či v domě. Domácí klimatizace je dnes běžně dostupná a investice do ní se rychle vrátí. Mnohé modely kombinují několik spotřebičů v jednom. Například systém chlazení a ohřívání vzduchu využijete celoročně. Kombinaci se zvlhčováním zase ocení alergici a lidé citliví na prašné prostředí. Pokud si navíc rádi ušetříte, můžete použít slevy Mall. Toto jsou tři nejprodávanější modely:

mall slevy vasekupony.cz

slevy vasekupony.cz