Bavlněný satén nebo klasická bavlna: Které povlečení vybrat?

povleceni-zena-laptop-kava

K tvému zdraví a celkové pohodě ve značné míře přispívá spánek. Aby byl klidný, nerušený a plný oddechu, potřebuješ správné povlečení. Víš, které pro tebe bude nej?

Mezi dalšími věci, kterými podpoříš svůj spánek, jsou postel, matrace, peřiny a polštáře, ale i celkové vybavení a zařízení ložnice. Udělej z tohoto pokoje ráj oddechu a nakupuj se slevou. Právě teď probíhají novoroční slevy, a to je skvělá příležitost pro tvůj nákup.

Bavlna jako textilní materiál je velice oblíbená díky své přírodní povaze a komfortu, který přináší. Využívá se při výrobě oblečení a doplňků a také bytového textilu. V případě povlečení máš na výběr z bavlny nebo bavlněného saténu.

Kam uložit povlečení a prostěradla, aby byly vždy poruce? Koukni se na úžasné slevy v kategorii levný nábytek a vyber do ložnice novou komodu. Tento praktický kus nábytku udělá ložnici funkčnější a útulnější.


bavlna-bavlnovnik-vetev
Zdroj: canva.com

 

Jaký je zásadní rozdíl mezi bavlnou a bavlněným saténem?

 

Základní rozdíl mezi těmito druhy textilu je ve způsobu zpracování. Tkaní u těchto dvou variant se liší. Bavlna je tkaná ve standardním tkaní s pravidelným vzorem, čímž se vytvoří hladká a jednoduchá tkanina. U bavlněného saténu je to trošku jinak. Satén, ať už je z jakéhokoliv materiálu, je specifický druh tkaniny. Vzniká metodou, která se nazývá „saténové tkaní“. Výsledkem tohoto procesu je charakteristický lesklý povrch.

Oba materiály se mohou výrazně lišit i v gramáži a v hustotě tkaniny, což ovlivňuje další vlastnosti. Každý ti přinese jiné výhody a záleží na tvých preferencích. Ložní prádlo můžeš kupovat u ověřeného prodejce v oblíbeném e-shopu 4home. Podívej se na jejich nabídku a vyber pro sebe nové povlečení. Vždyť přece textil dělá útulný domov.

 

 

dite-postel-svitidla
Zdroj: canva.com

 

Vzhled a vlastnosti a bavlny a bavlněného saténu

 

Oba typy povlečení disponují skvělými vlastnostmi, jakými jsou prodyšnost, lehkost, jsou příjemné na dotek a v interiéru působí velice hezky a harmonicky. Mezi bavlnou a bavlněným saténem se ovšem najdou i malé rozdíly.

 

vzhled-vlastnosti-bavlna

 

Rozdíly v péči o bavlnu a bavlněný satén

 

Bavlna a bavlněný satén jsou vyrobeny z bavlněných vláken, ale rozdíly ve zpracování se promítají v péči o ně.

 

pece-cisteni-bavlna

 

Vyhni se tření povlečení z bavlněného saténu o drsné povrchy, abys zabránil opotřebení lesklého povrchu. Jako u každého praní, nezapomeň zkontrolovat štítek na tvém povlečení, protože některé specifické druhy textilního materiálu si mohou vyžadovat i speciální péči. Před praním je důležité povlečení prát s prádlem stejné barvy nebo samotně.
 

druhy-bavlny-povleceni
Zdroj: canva.com

 

Měníš ložní prádlo a vždy se trápíš tím, jak máš povléct natahovací prostěradlo s gumičkou? Abys věděl, která strana je ta delší, existuje jednoduchý trik. V jednom rohu prostěradla je totiž přišitý štítek a ten označuje místo plevého zadního rohu (u čela) postele.

Někdy stačí opravdu málo a bydlení se promění na útulné a kouzelné místo. Stačí, když vybereš několik bytových dekorací. Pořiď si je se slevou díky skvělým nabídkám v kategorii bytových doplňků.

Cena a dostupnost povlečení

 

Bavlněné povlečení pro jednolůžko se pohybuje v ceně od několika sto Kč až po několik tisíc korun. U povlečení z bavlněného saténu musíš počítat s vyšší částkou. Při nákupu sehrávají svou roli výrobce, kvalita, značka, design a styl produktu a konkrétní obchod.

 

cena-dostupnost-bavlna


 

Výběr materiálu při alergiích a kožních problémech

 

Pokud vybíráš povlečení pro alergika nebo člověka s kožními problémy, lepším rozhodnutím bude bavlna než bavlněný satén. Bavlněný satén, i když má hladký a příjemný povrch, může být méně prodyšný než bavlna. Citlivá pokožka by na to mohla reagovat. Některé druhy bavlněného saténu mohou být dokonce zpracovány s použitím chemikálií, aby dosáhly žádoucí lesklý vzhled, co může představovat další riziko.

 

otec-dite-loznice-postel
Zdroj: canva.com

 

Pokud máš konkrétní alergii nebo kožní problém, nejlepší bude konzultovat doporučení s dermatologem nebo alergologem.

Chceš tu nejlepší kvalitu ložního prádla? Má tvoje textilní povlečení štítek Oeko-Tex® Standard 100? Výborně, protože to znamená, že každá jeho součást byla testována na přítomnost škodlivých látek. Ložní prádlo je díky tomu bezpečné pro lidské zdraví.

Miluješ teplé a hřejivé lůžko? Pak oceníš teplé a huňaté deky, které tě jistě zahřejí. Deky a další designové kousky do interiéru koupiš v e-shopu Butlers.

Pro pohodlný spánek alergiků byly vyvinuty i speciální antialergénní polštáře a povlaky. Nezapomeň, že i ty mohou pomoci příjemného a nerušením spánku a nakupuj se slevou díky slevovým kupónům.

 

dekorace-postel-povleceni
Zdroj: canva.com

 

Povlečení pro děti

 

Pořizuješ nové povlečení do dětské postýlky a nejsi si jistý, který materiál je nejlepší? Je to podobné jako u alergiků a kožních problémech. Nejvhodnějším materiálem je bavlna díky svým skvělým vlastnostem. Kromě hypoalergické vlastnosti jsou tu i další výhody.  Bavlna je prodyšná, bezpečná díky své nehořlavosti a snadná je ji její údržba. Dětské povlečení je někdy potřebné prát častěji, a i tato podmínka se snadno splní. Dětské bavlněné povlečení je praktické a dostupné v různých hravých vzorech.

 

detska-postylka-baldachyn
Zdroj: canva.com

Kup svým nejmenším povlečení s krásnými pohádkovými vzory a oblíbenými hrdiny. Se slevovými kupóny ušetříš.

Povlečení jako stylový prvek interiéru

 

I výběr povlečení může být způsobem, jak přizpůsobit svůj interiér a dotvoříš styl ložnice. V moderní ložnici vynikne povlečení v neutrálních barvách. Absolutně univerzálním kouskem bude jednobarevné povlečení.  Pocit čistoty jednoznačně navodí bílé ložní prádlo. Příjemně působí jednoduché vzory a čisté linie, které dodají modernímu prostoru elegantní a svěží vhled.  Tento výběr také zastupuje minimalistický styl bydlení.

Hledáš povlečení do ložnice v rustikálním stylu? Odpovědí jsou přírodní odstíny a barvy v zemitých tónech. Kromě lnu je ideální bavlněné povlečení s přírodními vzory.

 

bezova-loznice-boho
Zdroj: canva.com

 

Ve skandinávském stylu vyniknou bílé a světlé odstíny, které dotvářejí vzdušní a svěží vzhled. Můžeš vybrat i jednoduché a geometrické vzory. Čisté a lehké kombinace tvarů a barev jsou ideální.

Pokud miluješ vintage a retro, můžeš více experimentovat. Nabídka povlečení z bavlny a bavlněného saténu disponuje i těmito vzory a provedeními.

 

bavlneny-saten-cokoladovy
Zdroj: canva.com

 

V luxusní ložnici je jednoznační odpovědí povlečení z bavlněného saténu v barvách, jakými jsou tmavě modrá, zlatá nebo vínová a čokoládová.

Těšíš se na skvělý odpočinek v posteli s příjemným a voňavým povlečením? Využij slevy a udělej výhodný nákup drogerie. Kromě čistého prádla v ložnici mohou krásně vonět i vonné svíčky. Klikni na naše slevy a nakupuj výhodně už teď.

__bulb
Jak pěstovat nenáročné pokojové rostliny šetrně k peněžence?

Ani tobě nevydrží květy dlouho, a tak kupuješ pořád nové? Tyto nenáročné pokojové rostliny ti díky minimální péči ušetří více času i peněz.

Bavlna i bavlněný satén jsou skvělou volbou při výběru ložního prádla. Nabízí komfort a pohodlí a budou tvým správným rozhodnutím k cestě za oddechem a relaxací. 

 

banner-novorocni-slevy