Připravuješ firemní vánoční večírek? Využij naše kupóny a ušetři

vanocni-firemni-vecirek

Plánuješ pro kolegy zorganizovat vánoční večírek? Víme, jak ho připravíš i s nízkým rozpočtem, aby byl příjemným časem na upevnění pracovních vztahů.

Organizování firemních vánočních večírků se s blížícími vánočními svátky stává v mnoha společnostech pěknou tradicí. Je to nejenom oslava dalšího úspěšného pracovního roku, ale i příležitost na utužení vztahů s kolegy a určitá forma odměny pro zaměstnance.

Kde firemní večírek zorganizovat, jaký zvolit program a co si obléct na vánoční večírek? To a další užitečné informace spolu s tipy, jak ušetřit za jednotlivé položky, najdeš v našem článku.

Je na pozvánce napsaný dress code? Měl bys ho dodržet. Oblečení na každou příležitost najdeš v e-shopu Answear.

vanocni-vecirek-stromek-lidi
Autor: Pavel Danilyuk (Pexels)

 

Kde firemní večírek zorganizovat?

 

Dříve, než začneš s jiným plánováním, je potřebné vybrat místo, kde se firemní vánoční večírek uskuteční. Je nutné zohlednit počet hostů, rozpočet a téma večírku.

Při výběru prostoru máš 2 možnosti. První a nejčastější zvolenou možností je samotné pracoviště. Je to nejjednodušší, a i nejlevnější možnost. Ve firemních prostorech je obvykle dostatek místa pro shromáždění všech zaměstnanců, není potřebné se přesouvat a odpadají i náklady na pronájem jiných prostorů.

Pro vytvoření mimopracovní atmosféry je potřebné prostor vyzdobit. Našim doporučením je i odložit různé kancelářské potřeby.

 

Chceš udělat tu nejhezčí výzdobu? Ušetři za ni díky nabídkám z našeho webu:

 

Druhou možností je zorganizovat vánoční večírek mimo pracoviště. Vhodnými místy jsou restaurace, kavárny, společenské kluby či historické hotely. Nezapomeň, že prostor je nutné zarezervovat s předstihem.

A co netradiční firemní večírek v exteriéru? Návštěva vánočních trhů, sněhového labyrintu či výlet na hory může být pro všechny příjemným překvapením.

Jak často v práci organizovat večírky? Kromě vánočních svátků jsou ideální příležitostí například významné úspěchy firmy. Takovýmto způsobem je vedení společnosti může oslavit se svými zaměstnanci a ukázat jim díky za odvedenou práci.

 

firemni-vecirek-pripitek
Autor: Pavel Danilyuk (Pexels)

 

Pozvánka na firemní večírek

 

Stanovené datum a čas konání vánočního večírku by měl být všem zaměstnancům oznámený v dostatečném předstihu. Vedení společnosti to může udělat osobním pozváním každého zaměstnance nebo formou pozvánky v papírové či e-mailové podobě.

Správná pozvánka na vánoční večírek obsahuje informaci o místě konání, datumu, čase začátku a stanoveném dress codu.

Obnov si svou kancelář za méně peněz. Máme pro tebe skvělé nabídky:

Jak při online nákupech ušetřit? Stáhni si Rozšíření KUPLIO a využívej skvělé nabídky, které ti e-shopy připravily.


rozsireni-kuplio-banner

 

Pro koho zorganizovat firemní večírek?

 

Při organizování firemního vánočního večírku je důležité rozhodnout se, jakou bude mít podobu. Může to být:

__check

večírek jenom pro zaměstnance – slouží na utužení vztahů a nadvázání kamarádství v kolektivu

__check

večírek jenom pro klienty – kromě zaměstnanců jsou pozvání i investoři, obchodní partneři a klienti firmy. Zaměstnanci by to měli respektovat a konverzovat se všemi zúčastněnými

Vedení společnosti se rovněž musí rozhodnout, jestli se ta firemní akce uskuteční během pracovního času nebo mimo něj. Kdy je to lepší? Jednoznačná odpověď neexistuje. Jde o individuální rozhodnutí každé společnosti. Nejčastěji se koná v poslední pracovní den v odpoledních až večerních hodinách. Jelikož pracovní dny mohou být kvůli dokončování projektů náročnější, dřívější ukončení pracovní doby je pro zaměstnance příjemné.

 

kolegove-smich-vecirek
Autor: EKATERINA BOLOVTSOVA (Pexels)

__bulb
Dovoz jídla domů: Jak využít slevy a ušetřit?

Nemáte čas vařit a přemýšlíte, co budete večeřet? Vynikajícím řešením je donáška jídla. Využijte slevy a ušetříte peníze ve vaší peněžence. Jak na to?

Jak ušetřit na cateringu?

 

Obecným pravidlem je, že občerstvení by nemělo být málo, ani moc. Mysli se na to, že zbytečně velké množství jídla se nemusí zkonzumovat a zbytečně se vyhodí.

V externích prostorech se o občerstvení obvykle postará samotná prostor. Obecně platí že za něj zaplatíš o něco více, když ho zabezpečuješ sám. Velkou výhodou ovšem je, že se nemusíš o nic starat.

Organizuješ vánoční večírek v práci? Při volbě občerstvení zohledni počet osob a připrav radši více menších porcí před velkými. Přejídání se přeci není cílem vánočního večírku. No dbej o to, aby bylo jídlo kvalitní. I sním totiž ukazuješ zaměstnancům, jak si je vážíš.

Využij slevové kupóny a za nákup potravin zaručeně ušetříš.

Na stolech by neměly chybět jídla různých druhů. Zaměstnavatel by měl myslet i na zabezpečení vegetariánské a veganské stravy, sýrů a ovoce. Podobně je to i s nápoji, kromě alkoholických jako je například punč a různé druhy vín, by neměly chybět i nealkoholické nápoje.

Chceš na stůl doplnit ořechy a zdravější snacky? Najdeš je v e-shopu Zdravý koš.

Jste v práci menší kolektiv? Dohodněte se na svépomocném zabezpečení občerstvení a každý přineste něco malé pod zub. Domácí koláč jsou přeci nejchutnější.

 

vanocni-cupcake
Autor: Tim Douglas (Pexels)

 

Co si obléct na firemní vánoční večírek?

 

Uvedený dress code na pozvánce je velkou pomůckou při výběru outfitu. Celý večírek se může nést ve zvoleném tématu, slavnostním, formálním nebo neformálním duchu. Předepsaná outfit na vánoční večírek by měl dodržet každý.

Není stanovený dress code? Odborníci na protokol doporučují dámám obléct se ležérně a přitom elegantně. Jak to vypadá v praxi? Vhodné jsou sametové či saténové šaty kombinované s lodičkami, pouzdrové šaty nad kolena, sukně s halenkou či kostým. Není nutné bát se barev, klidně sáhněte po barvách typických pro Vánoce, jakými jsou červená, tmavě zelená, bordó, bílá či zlatá.

 

vanoce-pripitek-zeny
Autor: Inga Seliverstova (Pexels)

 

V případě pánů jedna zásada – černý oblek by měl zůstat v šatníku, podobně jako tenisky. Jako oblečení na vánoční večírek je vhodná košile například v šedé, modré či bílé barvě. V kombinaci s kalhotami v podobných barvách vznikne pěkný a elegantní outfit. Při výběru bot je vhodné zvolit vkusné kožené boty.

Tip pro odvážné pány: Oblečení v šedé barvě vypadá výborně v kombinaci s červeným.

 

firemni-vecirek-muzi
Autor: RDNE Stock project (Pexels)

 

Standardní dress code pánům předepisuje i kravatu. Jak je to s jejím skládáním? Páni by ji měli mít na sobě, dokud ji na sobě mají nejvýše postavené osobnosti společnosti. Pokud je večírek organizovaný v prostorech luxusní restaurace, skládat by ji neměl nikdo.

Vlasy jsou korunou ženské krásy a pohledem neuniknou ani na takové události, jakou je vánoční večírek. Účes může být jakýkoliv, důležité je jenom to, aby byl pro dámy pohodlný. Vhodné je použít i doplňky do vlasů v podobě čelenky či stužky. Zapomínat není třeba na šperky a malou kabelku na rameno z e-shopu AboutYou.

Kvalitní parfém je důležitým doplňkem každého outfitu. Ušetři při jeho nákupu s našimi kupóny.

Program na vánoční večírek

 

Zabavit všechny zúčastněné jedním druhem programu je přímo nemožné. Každému se líbí něco jiného a každý má jiná kritéria na to, co je zábavné. Na druhé straně, pokud své zaměstnance či kolegy znáš dobře, nebude pro tebe problém připravit několikahodinový program, kterým se trefíš do vkusu všech.

 

Naše tipy na program vánočního večírku

__check

Kuchařská show s profesionálním kuchařem – příprava jídla před očima zúčastněných je skvělým programem a zároveň zážitkem.

__check

Stand-up vystoupení – v současnosti populární forma zábavy, skvělá na doplnění hlavního programu.

__check

Degustace vína či kávy – s profesionálním someliérem či baristou bude zážitkem každého milovníka těchto nápojů.

__check

Kreativní workshopy (například tvorba vánočné výzdoby) – kolegů při práci v týmech sblíží, poznají své další schopnosti a posílí jejich vzájemné vztahy.

__check

Karaoke a taneční soutěže – tento program ocení zejména odvážnější povahy.

__check

Moderátor a hudební skupina – nezklamou ani jako hlavní program večera.

K firemním vánočním večírkům patří i malé dárky. Říká ti něco Secret Santa? Tuto „hru“ můžeš zorganizovat několik týdnů před konáním večírku. Spočívá v tom, že si každý ze zaměstnanců tajně vylosuje někoho z kolegů a koupí mu malou pozornost ve stanovené finanční hodnotě. Odevzdávání dárků může být součástí programu večírku.

 

vanocni-vecirek-program
Autor: RDNE Stock project (Pexels)

 

Jak vypadá úspěšný firemní vánoční večírek? Lidi se baví, zapomenou na každodenní povinnosti, utuží mezilidské vztahy a navíc oslaví firemní úspěchy. Nezapomeň, že na jeho přípravě můžeš ušetřit využitím těch nejlepších slevových kupónů.