6 tipů, jak ušetřit na letní dovolené

20.06.2018 Kristína Cestování Sdílet
6 tipů, jak ušetřit na letní dovolené

Na letní dovolenou nemusíte minut několik měsíčních výplat. Máme pro vás několik zaručených tipů, jak ušetřit. Slevy na pobyty nebo cestování jsou přece v tomto období více než vítány.

 

Chystáte se na letní dovolenou? Určitě na ni nechcete utratit několik měsíčních příjmů. Existuje několik zaručených rad, jak se dá v případě letní dovolené ušetřit. My jsme je pro vás shrnuli v 6 bodech.


 

1. Dovolenkujte doma pod stanem


 
Abyste si užili letní dovolenou, nemusíte cestovat do zahraničí k moři. I v Česku máme přece kopec krásných míst, které jsou na odpočinek jako stvořené. Při mnoha jezerech a vodních nádržích jsou navíc k dispozici kempy, kde vás přenocování vyjde levněji. A přiměřené dobrodružství máte k tomu jako bonus;)

 

2. Cestujte na vlastní pěst


 
Pokud jste se přece jen rozhodli, že letní dovolená bez moře a jižního sluníčka nemá smysl, vyberte se tam bez cestovky. Cestovní kanceláře a agentury si přece jen k skutečným nákladům ještě něco přihodí. Ideální kombinace je, pokud se vám podaří sehnat výhodné ubytování přes některý z ubytovacích portálů, například Booking.com, a k tomu levné letenky. Tu nemusíte shánět jen přes nízkonákladovou společnost, i běžné letecké společnosti mají své akční nabídky. Stačí tedy pár hodin plánování a skvělá letní dovolená je na světě.

slevy na pobyty vašekupony.cz

Náš tip: Přečtěte si také článek 4 důvody, proč si rezervovat ubytování přes Booking.com.

 

3. Využijte first nebo last minute


 

Pokud si na takové dobrodružství ve vlastní režii netroufáte, pomůže vám cestovka. I v případě cestovky se vám však může podařit ušetřit - a to tehdy, pokud plánujete předem. Nejvíce se vyplatí tzv. first minute nabídky - jsou opravdu cenově výhodné a navíc je z čeho vybírat. Další možností jsou i levnější last minute zájezdy, v tom případě však počítejte s tím, že budete muset vzít to, co zůstalo k dispozici.

 

4. Dovolenkujte mimo hlavní sezónu


 
Nemusíte jet na dovolenou, když tráví dovolenou všichni ostatní. Dovolená mimo hlavní sezóny - tedy do června nebo od září - vám dokáže ušetřit i několik tisíců korun. Prázdninové resorty navíc v té době nebývají přeplněné i přesto, že vás i v mimosezónním období potěší teplou vodou a slunečním počasím.

 

5. Vyberte si správnou lokalitu


 
Lákají vás místa, kde chodí všichni? To nemusí být ten nejlepší přístup. Velké turistické centra jsou totiž zpravidla mnohem dražší než menší. A přitom mohou být od sebe jen několik kilometrů vzdálené. Krásnou dovolenou vám poskytnou i země jako Bulharsko nebo Černá hora, kde ušetříte nejen na ubytování, ale také na celodenní stravě.

 

6. Využívejte slevy


 
Sledujte slevové portály a slevy na pobyty a cestování. Dokáží vám ušetřit nemalé množství peněz. Pokud cestujete s dětmi, vždy se ptejte i na slevy pro děti. V některých případech za děti zaplatíte pouze povinné příplatky nebo dopravu a ubytování, či dokonce i stravování mohou mít zdarma.
 
Existují samozřejmě i další způsoby, jak ušetřit. Možností je opravdu hodně. Dejte si tedy trochu námahy a váš rodinný rozpočet se vám určitě poděkuje.