Změna zdravotní pojišťovny – kdy a jak o ni požádat?

06.09.2022 Eva Zdravotní pojištění Sdílet

Věděli jste, že o změnu zdravotní pojišťovnu můžete zažádat každý rok? Termín na změnu zdravotní pojišťovny je stanoven dvakrát ročně. Zjistíte kdy a jak změnit pojišťovnu.

Změna pojišťovny přináší množství pozitivních změn. Udělejte si přehled jednotlivých zdravotních pojišťoven a jednoduše využívejte jejich bezkonkurenční benefity.

Aktivní životní styl je jednou z věcí, kterými můžete podporovat své zdraví. Chybí vám vhodné sportovní příslušenství? Nakupujte online rychle a výhodně.   

Co je zdravotní pojištění?

 

Pravidelným placením zdravotního pojištění máte nárok na bezplatné zdravotní ošetření. Zaměstnancem ho platí zaměstnavatel. V případě podnikání si jej hradíte sami.

lekar-dava-dlahu-pacientovi

 

Důvody pro žádost o změnu zdravotní pojišťovny

__check

jiná pojišťovna poskytuje lepší benefity

__check

váš nový lékař nemá smlouvu s vaší aktuální pojišťovnou

__check

jiná pojišťovna uhradí plánované zákroky a léčbu

__check

starostlivost o zákazníka

__check

dostupnost a přehlednost aplikace

__check

online pobočka

Samozřejmě, důvod pro přehlášení pojišťovny může být jakýkoliv. Ještě před samotným výběrem byste se měli zamyslet nad některými věcmi. První je váš aktuální zdravotní stav. Druhou zase benefity, jaké byste chtěli nebo potřebovali mít.

bile-pilulky-v-misce

I když se jakkoliv snažíme, nemoci se z času na čas nevyhneme. Vše z kategorie léků, výživových doplňků, péče o tělo a zdravé výživy najdete na jednom místě.

muz-za-pocitacem

 

 

Jaké benefity pojišťovny poskytují?

 

Každá pojišťovna musí svým pojištěncům poskytovat služby zdravotní starostlivosti v takovém rozsahu, jak jej definuje zákon. Jiné benefity, finanční příspěvky a slevy nad rámec zákona jsou různé. Záleží od zdravotní pojišťovny.

Uvádíme několik vyhledávaných benefitů. Chcete se dozvědět o všech výhodách, které poskytuje daná zdravotní pojišťovna? Můžete si je prohlédnout zde:

Všeobecná zdravotní pojišťovna – benefity

 

vzp-benefity

 

Vojenská zdravotní pojišťovna – benefity

 

vojenska-zp-benefity

 

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna - benefity

 

ceska-prumyslova-zp-benefity

 

Oborová zdravotní pojišťovna - benefity

 

oborova-zp-benefity

 

Zaměstnanecká pojišťovna Škoda - výhody benefity

 

zp-skoda-benefity

 

Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR - benefity

 

zp-mv-cr-benefity

 

RBP zdravotní pojišťovna - benefity

 

rbp-zp-benefity

 

 

__bulb
Nejlepší životní pojištění – jak si vybrat?

Životní pojištění je jeden z nejsložitějších finančních produktů vůbec. Proto se vybírá poměrně náročně. Jak se v nabídkách jednotlivých společností zorientovat? Na jaká rizika byste měli brát ohled? A jaká je jeho cena?

Pokud máte o změnu pojišťovny zájem, bude vás také zajímat, kdy změnit pojišťovnu, jak často lze měnit zdravotní pojišťovnu a do kdy změnit zdravotní pojišťovnu.

Zdravotní pojišťovnu můžete změnit pouze 1 x za 12 měsíců. Podle termínu, kdy o změnu požádáte, se stanete klientem nové pojišťovny buď k 1. červenci (pokud o přeregistraci požádáte mezi 1. lednem až 31. březnem) nebo k 1. lednu (pokud o přeregistraci požádáte mezi 1. červencem až 30. zářím).
 

dve-zeny-za-pocitacem

 

Nahlášení změny zdravotní pojišťovny

 

Odhlášení u stávající zdravotní pojišťovny provádí vaše nová zdravotní pojišťovna. Vámi vybraná nová zdravotní pojišťovna Vám zašle novou kartu pojištěnce, kterou se budete při návštěvách lékařů prokazovat.

O změně zdravotní pojišťovny informujte nejpozději při nejbližší návštěvě každého svého lékaře. Pokud jste zaměstnancem, nezapomeňte o změně pojišťovny informovat svého zaměstnavatele.

zena-dela-strecing

 

Veliké procento lidí zdravotní pojišťovnu nemění jenom tak ze zvyku. Nejdůležitější jsou ovšem benefity, které vám vaše pojišťovna poskytuje.

Nejste s jejími službami spokojení? Neváhejte se stát pojištěncem jiné zdravotní pojišťovny.

 

Potřebujete poradit s pojištěním, financemi nebo hypotékou? Možná vám pomohou výhodné nabídky na našem webu.