Romantický wellness pro dva – jak si ho užít a přitom ušetřit?

Romantika a wellness spolu krásně ladí. Zapomeň na shon všedního dne a vyraz se svou láskou za oddechem. Našli jsme pro tebe několik zajímavých nabídek a slev.

Wellness je jeden z krásných tipů na valentýnský dárek. Protože právě probíhají valentýnské slevy, i spoustu dalších dárků můžeš získat levněji.

Do wellness romantiky pro dva tě dělí pár dnů či týdnů. Před tím nezapomeň trávit čas příjemně a užít si skvělé večery. S objednávkou u Košík.cz připravíš výbornou večeři z kvalitních surovin. K romantické večeři se bude hodit i láhev dobrého vína.  

Někdy musíš změnit prostředí a vycestovat kousek či dál, abys ze sebe střásl nahromaděný stres. Nejlíp se to dělá, když máš u sebe svou lásku. Společně pak můžete relaxovat a věnovat se jeden druhému. Aby plánování a objednávka romantického wellness pobytu pro dva proběhla hladce, čti dál. Dozvíš se například:

__check

tipy, kam vyrazit na wellness romantický víkend nebo pobyt

__check

slevy a akce na wellness romantiku pro dva

 

pripravky-procedura-wellness
Zdroj: Canva.com

 

Co je to wellness a jak slovo vzniklo

 

Wellness je pojem, kterým označujeme fyzický a duševní relax, pohodu a oddech. Zajímavostí je, že termín „wellness“ vzniknul v padesátých letech 20. století. V té době ho poprvé použil lékař Halbert L. Dunn ve své knize „High-Level Wellness“. Definoval ho jako stav optimálního zdraví a pohody. Pokud člověk v takovém stavu je, může prý plně využít svůj potenciál pro radost ze života. Původně se tento pojem zaměřoval spíše na prevenci nemocí a odpovědnosti za vlastní zdraví.

Dnes pod wellnessem rozumíme širší a komplexnější přístup k celkovému blahu člověka. Je to slovo, které nám evokuje velmi příjemné zážitky a asociace. Wellness pobyty jsou velice oblíbené. Zkus romantický pobyt i ty. Je na to několik důvodů.

 

zada-masaz-relax
Zdroj: Canva.com

 

Relaxace během wellness pobytu je velmi důležitá. Odpočinek má být součástí tvého života a je důležité mu vymezit prostor. Odbouráš nahromaděný stres, může se ti zlepšit i fyzická stránka, zlepší se duševní zdraví, posílíš svou imunitu a zlepší se tvá produktivita a kreativita.

Na romantický pobyt budeš potřebovat kromě jiného i kosmetiku. Na takovéto příležitosti se skvěle hodí kosmetické taštičky a cestovní kosmetika z Notino.cz.

 

zena-muz-wellness-koupel
Zdroj: Canva.com

 

Proč je wellness pro páry tak oblíbený

 

Proč je romantický wellness skvělým dárkem? Luxusní romantický pobyt pro dva, spa pobyt nebo pobyt ve vzdálené přírodě má hned několik benefitů pro tvůj vztah. Kombinace romantiky s odpočinkem je sama o sobě luxusní a lákavá. Wellness přináší možnost společného oddechu, a to je velké plus. Zejména v případě, že normálně s partnerem či partnerkou na sebe nemáte dostatek času. Možná jste pracovně vytížení, máte děti, spoustu povinností a je složitější najít společný čas trávený oddechově.

Další výhodu je změna prostředí. Ta přináší úlevu a nadhled. Je přirozené, že nejvíce si oddechneme, pokud necháme vše být a čas trávíme i mimo domova a pracoviště. Čím hezčí prostředí zvolíme, tím líp. Jste pár, který obdivuje architekturu velkých měst, malebnost malých vesniček nebo volnou přírodu?

Takto vzniká úžasný prostor pro romantiku. I malá gesta, kdy se pár věnuje sobě, jsou hodně důležitá. Společný čas a společné zážitky jsou pro fungování ve vztahu základem. Dokáží přinést závan čerstvého vzduchu do každého vztahu. Během procedur pobytů se páry mohou společně věnovat péči o sebe a duševní pohodu.

__bulb
Máte rádi krátké poznávací zájezdy? Cestujte levněji!

Levné poznávací zájezdy jsou tou správnou volbou, jak můžete cestovat výhodněji. Navíc, ušetřit můžete i na dopravě. Jak na to? Prozradíme vám v našem článku.

Jaké typy wellness pobytů si s polovičkou můžete vybrat

 

Nejčastějším výběrem relaxačního pobytu pro dva je ten, který zahrnuje procedury jako masáž, koupel a také romantickou večeři. Možností je ale více. Jste s partnerem nebo partnerkou sportovci? Nebo máte rádi meditace? Typů romantických pobytů je více:

 

__check

Lázeňské wellness pobyty – léčivé zdroje přírody jsou velmi přínosné. Oblíbené pro páry jsou minerální prameny, bahenní koupele i další formy přírodní terapie. Často kombinují relaxaci a léčivé procedury.

__check

Spa pobyty – tyto pobyty se zaměřují na relaxaci a též regeneraci těla. Pár se může zúčastnit různých wellness procedur. Jsou to například masáže, sauny a kosmetické služby. Spa pobyty jsou rozhodně jedny z nejoblíbenějších. Rezervuj si jeden na ověřených stránkách Spa.cz.

__check

Fitness pobyty – jsou navrženy pro ty, kteří jsou rádi aktivní nebo chtějí podpořit svou fyzickou kondici. Aktivní odpočinek může pár realizovat na různých tréningách, lekcích jógy, během plavání nebo jiných sportovních aktivitách.

muz-zena-meditace
Zdroj: Canva.com

__check

Meditační pobyty – náplní těchto pobytu je zejména duševní stránka. Zapojit se můžete do praktikování meditací a mindfulness. Cílem je přinést vnitřní klid a možná také věnovat prostor vašemu citovému vztahu.

__check

Wellness retreats – tyto pobytu jsou nejčastěji umístěné v přírodě a na odlehlých místech. Nabízejí únik od každodenního stresu a individuální program pro páry. Příroda a wellness je jedinečná kombinace.

kade-okno-priroda
Zdroj: Canva.com

 

Stále populárnějšími jsou romantické víkendové pobyty s vířivkou na pokoji. Ocení ji ti, kteří mají rádi soukromí a intimitu. Patříš mezi ně i ty? Zkus se podívat na takovéto možnosti. 

Pokud je tento pobyt překvapení pro tvou lásku, mysli na její individuální potřeby. Promysli místo, způsob přepravy, program a také na možnosti stravování během společného času. Wellness hotely najdeš i na stránkách Booking.

 

starsi-par-wellness
Zdroj: Canva.com

 

 

Jak si wellness výlet užít naplno?

 

Tady je několik tipů, které ti pomohou s organizací a průběhem hezky stráveného wellness pobytu:

__check

najdi společný termín, díky kterému bude jednoduchý příjezd i odjezd z pobytu a nebude se křížit s jinými povinnostmi či akcemi

__check

vyber místo, které se líbí vám oběma, nebo vybírejte společně

__check

promysli, jaké procedury či aktivity byste rádi absolvovali

__check

mysli na zabezpečení stravování, informuj se o blízkých restauracích

__check

rezervaci potvrď

__check

před odjezdem si dej záležet na tom, aby i balení a cesta proběhla v klidu a mohli jste se jako pár na pobyt těšit

__check

během pobytu zapomeň na pracovní povinnosti a komunikaci prostřednictvím PC či telefonu, digitální svět nechej stranou

__check

užívej si wellness procedury i společné okamžiky, přítomný čas a místo

__check

třešničkou na dortu může být malý dárek, a to ne jenom ke svátku sv. Valentýna – co takhle šperk od Vivantis?

baleni-kufr-wellness
Zdroj: Canva.com

__bulb
Jak vybrat cestovní kufry za výhodnou cenu? Poradíme ti

Chystáš se na dlouhý výlet, dovolenou nebo na pracovní cestu? Už s předstihem mysli na to, do čeho se sbalíš. Zjisti, podle jakých kritérií vybírat cestovní kufry.

Chybí ti cestovní kufr? Zavazadla koupíš rychle a jednoduše kliknutím na stránkách Bagalio.cz Vyber podle velikosti a materiálu, případně jiných preferencí. Najdeš tu i spoustu zlevněných produktů.

 

par-vecere-vino
Zdroj: Canva.com

 

Společné chvilky s tvou láskou jsou k nezaplacení. O to příjemnější mohou být během wellness pobytu pro dva. Na Valentýna i kdykoliv a v kterémkoliv ročním období. Věříme, že si ti podaří vybrat takový wellness, který potěší a možná i překvapí.

 

banner-valentynske-slevy