Představujeme e-shopy, ve kterých vybereš nejlepší parfém pro muže

muzsky-parfem-muz

Hledáš dárek pro muže? Trefou do černého je darovat parfém. V našem článku získáš tipy na ty nejkrásnější pánské parfémy a e-shopy, ve kterých je najdeš.

Pokud hledáš dárek ke Dni svatého Valentýna, k parfému můžeš přibalit ještě další překvapení. Právě teď probíhají valentýnské slevy, ve kterých najdeš spoustu dárků nejenom pro muže, ale pro všechny, které chceš potěšit.

 

Co ti vůně prozradí

 

Parfém je vyjádřením osobnosti, ale také momentální nálady a do jisté míry i příležitosti. Dát prostor výběru parfému je velmi důležité. Dokážeš díky němu zvýraznit své já. Je součástí tvé identity a jedinečnosti.

Když vybereme správnou vůni, cítíme se víc v pohodě a můžeme mít dokonce vyšší sebevědomí. Navíc, hezká vůně je příjemná i pro naši společnost. Dík ní můžeš u protějšku vyvolat dobrý dojem a být v očích ostatních atraktivnější. A to je jasný signál, že je namístě věnovat pozornost výběru vůně vzhledem k osobnosti, pro kterou je určený. Jestli už vybíráš parfém pro sebe nebo jako dárek. Někdy stačí trochu představivosti a intuice. S malou nápovědou pak určitě sáhneš po krásné vůni. Vybrali jsme pro tebe ty nejlepší parfémy pro muže. Dočteš se o jejich konkrétních složeních, i o tom, pro jaké muže budou ideální.

 

Kdo začal jako první prodávat parfémy ve velkém

 

Parfémy existují už od starověku. V minulosti byly používané nejen pro osobní hygienu, ale také při náboženských obřadech a rituálech. Masově se začaly vyrábět a prodávat v devatenáctém století. Vzniknulo nové průmyslové odvětví a velké parfémové domy, jako například Guerlain nebo Chanel. Pak už se to s navrhováním a produkcí parfémů začalo točit velice rychle.

flakony-chanel-parfem
Zdroj: canva.com

 

Zajímavostí je, že prvním unisex vůní byl právě parfém od Chanel, a to Chanel No. 5. Ten byl na trh uveden v roce 1921 a doteď je to ikonická vůně komerčně velmi úspěšná. I když byla původně navržená pro ženy a nosila ji například Marilyn Monroe, oblíbila si ho i spousta mužů. Tato vůně byla inovativní a stala se klasikou. Prý ji používal i rocker Mick Jagger.

Nejen parfémy, ale i vůně pleťových krémů, šampón, olejů, tělového mléka a další kosmetiky dotváří tvou vůní. Za nákup kosmetiky můžeš právě zaplatit méně díky slevovým kupónům: 

 

A proč je nejlepší mužský parfém skvělým dárkem? Estée Lauder řeklad, že „Parfém je nejintimnější formou luxusu. Říkáte, kdo jste, bez slov.“ My k tomu už jenom dodáme, že i to, jaký parfém darujete, vypovídá o vašem vztahu a náklonnosti.

Jak tedy vybrat nejlepší vůni pro muže? K celkovému dojmu a charakteru vůně přispívá každá obsažená složka v takzvaných „vrstvách“ parfému. Ty určují typ vůně, její rozvíjení, průběh a celkový dojem. Vrchní tóny cítíme hned po aplikaci parfému. Střední tóny se objevují po rozptylu vrchních tónů a jsou takzvaným jádrem vůně. Základní tóny parfémů vydrží nejdéle. Vnímáme je jako teplejší a hřejivější. Vybrali jsem pro tebe nejoblíbenější parfémy pro různé typy mužů a shrnuli, čím tyto vůně muže dostaly. Každý z parfémů je jedinečný. Hledáme nejlepší voňavku pro muže. Jaký je muž, pro kterého vůni vybíráš?

 

Moderní a elegantní

 

Pro moderního muže s elegancí doporučujeme vůni Gentleman od Givenchy. z e-shopu plného krásných vůní Sephora. Je svěží a má v sobě velmi osvěžující tóny. Je to vůně, která zdůrazní šarm muže. Dřevité a kořenité prvky zase akcentuji hloubku a sílu. Hodí se pro muže, kteří chtějí sofistikovanou vůni. Budou ji nosit sebevědomě a se stylem. Je to charismatická vůně s nádechem orientu pro muže, kteří dokáží udělat dojem. Je to prostě vůně pro gentlemana. Chlapa na správném místě.

parfem-givenchy-gentleman
Zdroj fotografie: Tolulope Abe (Pexels.com)

Sebevědomý a smyslný

 

Vůně, kterou koupíte na stránkách parfumérie Douglas Uomo Born In Roma Intense od Valentino bude skvělá pro může, kteří se rádi cítí silní a atraktivní. Tato vůně kombinuje tradiční prvky s moderními. Je vhodná pro širokou škálu věkových skupin, zejména pro muže, kteří mají rádi bohaté, intenzivní a smyslné vůně. Podtrhne mužnost kořenitými, dřevitými a citrusovými tóny. Flakón parfému kup pro muže, který ví, co chce a jde si za tím.

parfem-uomo-valentino
Zdroj fotografie: Sandu Muresan (Pexels.com)

ZAJÍMAVOST: Parfémy jsou silně spojeny s pamětí. Určitě jsi už i ty zažil situaci, ve které vůně vyvolala vzpomínky a pocity. Tento psychologický jev má název. Je to „Proustův efekt“. Má silný vědecký základ. Aromatické kompozice vůně mohou posílit spojení mezi oblastmi mozku, a tak vytvořit jakési emocionální pozadí. Salvador Dalí to vystihnul dokonale, když řekl: „Vůně jsou nejintenzivnějším tajemstvím paměti.“ Je pravděpodobné, že dárek nového flakónu bude podnětem pro nové a krásné vzpomínky.

Free a plný života 

 

Vůně z oblíbené parfumérie Vivantis Acqua di Giò Giorgio od Armani je ideální volbou pro muže, kteří vedou aktivní životní styl. Parfém se hodí k jejich energii. Je lehká a svěží, inspirovaná přírodou, zejména mořem. Díky lehkosti a sofistikovanosti vůně je vhodná na každodenní nošení. Nadčasová kompozice parfému asociuje nekonečné moře a sílu přírody. Ve verzi toaletky je prototypem pro svěží vůně. Parfém je vhodný pro sportovce a muže s nohami na zemi, kteří si chtějí užívat život a čas trávit tím, co je baví. 

parfem-giorgio-armani
Zdroj fotografie: Ecko Vision (Pexels.com)

Silný a sofistikovaný

 

Terre d'Hermes od Hermès koupíš na stránkách parfumérie Sephora. Je vhodný pro všechny muže, kteří docení kvalitní a výrazné vůně. Parfém je inspirovaný přírodou, velmi intenzivní jsou zemité a dřevité prvky. Je velmi vhodná pro kancelářské prostředí, ideální pro formální a profesionální setkání. Jde o příjemnou kořeněnou vůní, zvlášť se hodí v chladnějších měsících roku. Parfém pro muže, kteří jsou přirozeně výrazní, mají slovo a nepotřebuji o tom nikoho přesvědčovat.

parfem-terre-hermes
Zdroj fotografie: Iram Shehzad (Pexels.com)

 

S vkusem a energii

 

Parfém nebo i parfémová voda Sauvage od Dior z parfumérie Funn je vhodný pro muže s intenzivním prožíváním a s velkou životní energii. Mají rádi pohyb a docení čistou vůni, velmi výraznou a silnou. Oblíbí si ho muži, kteří mají rádi moderní a sebevědomý styl. Vůně kombinuje složky, díky kterým je velmi univerzální a vhodná pro muže různého věku a každé roční období. Divoká krása parfému okouzlí muže i ženy. Voně bude perfektním dárkem pro muže, kteří chtějí vybočit z řadu a podpořit svou jedinečnost.

parfem-sauvage-dior
Zdroj fotografie: Alexas Zang (Pexels.com)

BONUSOVÝ TIP pro vyzývavého a smyslného muže

 

Le Male Elixir od Jean Paul Gaultier, který koupíš v online parfumérii Notino, je intenzivnější a bohatší verze svého předchůdce „Le Male“. Je smyslná, orientální a moderní. Tuto vůni doporučujeme jako top dárek pro ty, kteří jsou sví a nebojí se vyjádřit svou individualitu. Mají rádi bohaté, hřejivé vůně a k životu přistupují sebevědomě. Je to intenzivní a smyslná vůně. Skvěle vynikne během dlouhých večerů a při speciálních příležitostech. Je to vůně plná sex-appealu. Tento parfém se vysloveně hodí k svátku sv. Valentýna.

parfem-bonusovy-tip
 

Vnímání vůně je velice subjektivní. Stejně tak i spojení parfému s přirozenou vůní. Jestli se bojíš, že vůně nesedne, jak má, je tu pro tebe perfektní služba Try me! od Sephory. Díky ní si objednáš vůni spolu se vzorkem. Vzorek vyzkoušíš před otevřením zakoupeného parfému a pokud se ti bude líbit, vůni si necháš a užíváš.

Tipy na vůně a online parfumérie jsme pro tebe připravili, abychom ti usnadnili nákup nejlepšího parfému. Věříme, že vybereš opravdu hezkou pánskou vůni, která dokáže vyjádřit a podtrhnout osobnost jejího majitele.

 

banner-valentynske-slevy