Nejlepší motivační knihy vás podnítí k produktivitě

knihy-polozene-na-deke

Máte pocit, že hodně prokrastinujete? Tyto motivační knihy vás podnítí ke změně životního stylu.

Po pandemii se mnoho lidí přistihlo u toho, že během dne více prokrastinují než reálně pracují. Změna každodenních návyků je mimořádně těžká. O tom není žádných pochyb. Existuje ovšem několik motivačních knih, které vás osmělí a dají vám přesný návod na to, jak začít.

Obohatí vás o všeobecný rozhled, ukáží, že se máte nadmíru dobře, naučí vás komunikovat s vaším okolím, no hlavně, podnítí ke změně.

Jste vášnivým čtenářem knih? V tom případě velice dobře víte, že knihy něco stojí. A ne málo! Nenakupujte proto za plnou sumu. Vždy si počkejte na výhodnou nabídku.

Toto jsou nejlepší bestsellery motivační literatury, které už pomohly ne jednomu z nás.

 

Faktomluva - Hans Rosling

Tato kniha nasycená cennými informacemi vás dostane hned v úvodu. Švédsky lékař, profesor a vědec Hans Rosling odhaluje fenomén mezinárodního zdraví. Faktomluva čtenářům nabízí revoluční vysvětlení tohoto jevu.

„Když je naše mysl ovládaná strachem, neexistuje v ní místo pro fakta.“
Hans Rosling

obrazek-ke-knize-faktomluva

 

Chcete obohatit vaši knihovnu o množství nových knih? Přečtěte si doporučení v našem článku.

Faktomluva vás přesvědčí, že se vůbec nemáte špatně. Už jenom proto, že doma používáte splachovací WC či sporák na teplé jídlo. V knize se kromě jiného dovíte:

__check

Kolik % populace žije v extrémní chudobě.

__check

Jakým tempem roste počet obyvatelů na Zemi.

__check

Jaká je úroveň vzdělávání v jednotlivých koutech světa.

__check

Jestli nás ohrožují klimatické změny.

__check

A mnoho jiného.

Klub ranních vítězů – Robin Sharma

 

Jak z vašeho dne vytěžit maximum? Pomocí jedné z nejlepších motivačních knih naběhnete na systematický životní styl, ušetříte hromadu času a budete mít čas na vše – práci, rodinu, přátelé, oddych i čas pro sebe.

Výmluvy jako „nemám čas“ nebo „nechce se mi“ pro vás skutečně ztratí význam. Robin Sharma vysvětluje, že je to skutečně možné:

„To, co dělá nejlepší nejlepším, není genetika, ale návyky.“
Robin Sharma

klub-rannich-vitezu

Kniha je tím nejlepším dárkem, jaký můžete někomu dát. Prohlídněte si jejich nabídku a nakupujte za ty nejlepší ceny na trhu.

Atomové návyky – James Clear

 

Představte si, jak by váš život vypadal, kdybyste ho každý den vylepšili o 1 %...

Pomocí těchto praktických rad dosáhnete malé, no efektivní změny ve vašem životním stylu. Všechny ovšem vedou k pozoruhodným výsledkům. Ať už jste sportovec, podnikatel nebo jednotlivec, všechny tyto nástroje a techniky vás posunou vpřed.

„Cíle jsou skvělým způsobem, jak nastavit směr, no systémy jsou nejlepší pro proces.“
James Clear

kniha-atomove-navyky

 

Čtyřhodinový pracovní týden - Timothy Ferriss

 

Jste propracovaným zaměstnancem nebo podnikatelem uvězněným ve vlastní firmě? Tento spisovatel vás naučí, jak si naplno užít život a nebýt novodobým otrokem. Kniha vám prozradí, jaký je rozdíl mezi relativním a absolutním příjmem, jak si vycvičit šéfa, aby vás ocenil či jak se ubytovat zdarma kdekoliv na světě nebo sehnat levné letenky.

„To, čeho se nejvíc bojíme, je obyčejně to, co nejvíc potřebujeme udělat.“
Timothy Ferriss

Už více nemusíte sedět mezi čtyřmi zdmi v kanceláři, ani odkládat život do důchodkového věku. Dosáhněte luxusní životní styl za expresně krátký čas a staňte se pánem svého času.

ctyrhodinovy-pracovni-tyden-kniha

Láká vás přečíst si tuto knihu? I vy můžete docílit toho, že budete pracovat jenom 4 hodiny denně. S touto knihou se vám to rozhodně musí podařit!

V obklíčení idiotů – Thomas Erikson

 

Věděli jste, že existují čtyři základní typy lidského chování?

1

Dominantní a panovační červení,

2

optimističtí žlutí toužící po společnosti jiných,

3

uvolnění a přátelští zelení,

4

analytičtí a pedantští modří.

V obklíčení idiotů vás naučí, jak porozumět lidem ve vašem okolí a vycházet s nimi. Pokud máte pocit, že všude potkáváte samé idioty, je na čase zjistit, proč je to tak. Je to váš životní partner, šéf, kolega či dítě? Možná jim jenom nerozumíte.

„Je jednoduché kritizovat jiné. Jak často se ovšem podíváme do zrcadla?“
Thomas Erikson

kniha-v-obkliceni-idiotu

BONUS TIP:

Sapiens – Yuval Noah Harari

 

Není to motivační kniha v pravém smyslu slova. Ovšem, pochopíte, že má smyl zaujímat se o naši historii, protože vše je navzájem propojené. Historie se opakuje, variuje a i taková událost, jakou je přechod z kočovného života na statický, má vliv na budoucnost.

Sapiens je vynikající kniha, kterou můžete přečíst během jakékoliv dovolené. Nebo si ji jednoduše vychutnejte během několika týdenního čtení před spaním.