Mezinárodní Den matek a nápady na dárky pro každou ženu

zena-s-matkou-objeti-ruce

Mama je jedním z nejdůležitějších lidí v našem životě. Za co všechno ji chceš ve svátek matek poděkovat? K slovům přibal i pěkný dárek z našich nápadů.

Vroucná, milující, starostlivá, obětavá, vždy usmáta, i když je pořádně unavená. Taková je mama. Jaký přívlastek bys použil, když si vzpomeneš na tu svou? Ať už by byl jakýkoliv, určitě souhlasíš, že její role ve tvém životě je nezastupitelná.

Pokud ji své díky a pocit neprojevuješ často, Den matek je pro to ideální. A co nedokážeš říci slovy, vyjádři za tebe tyto dárky na Den matek.

„Matky jsou jako lepidlo. I když je nevidíme, stále drží rodinu pohromadě.“
- Susan Gale, americká spisovatelka

Znáš módní vkus své maminky? Oblečení, doplňky nebo něco z kategorie bydlení i dekorací. Možností je hodně, no v e-shopu Answear rozhodně něco najdeš.

rodiny-ctyri-objeti

 

Den matek 2023

 

Kdy je Den matek? Tento svátek nemá pevně stanovené datum, ale jenom to, že mu patří 2. květnová neděle. Na svou mámu letos nezapomeň 14. května. Dokonce ho v každé krajině oslavujeme v jiném termínu a odlišné jsou i některé oslavy a tradice.

 

rodina-doma-okna

 

V krátkosti se vraťme do historie. Zakladatelkou Dne matek byla Anna Maria Jarvis. Tato americká aktivistka přišla s myšlenkou oslavovat ho napříč všemi národy po celém světě. Americký prezident Woodrow Wilson ho uznal za národní svátek v roce 1914.

Od roku 1923 byl tento svátek národním v rámci Československa. Zásluhou těchto oslav si připsala veřejná činitelka, charitativní a osvětová pracovnice Alice Masaryková. Mimochodem, tato úspěšná žena byla i zakladatelkou Česko-slovenského Červeného kříže.


matka-dcera-postel

 

Nápady na dárek ke Dni matek

 

Nikdo jiný nezná tvoji mámu lépe než ty. Víš, co ji dokáže udělat radost, kam vždycky toužila jet nebo co vždy chtěla, ale doteď si to nekoupila? Splň její přání právě dnes.

Chybí ti inspirace? Přečti si naše nápady na vhodné dárky k svátku matek. Možná rychleji vymyslíš něco speciální a pokud ne, využij naše tipy na univerzální pozornosti.


matka-dcera-smich-zada

 

Chutné dobroty nemohou chybět

 

Čokoláda a jiné sladkosti jsou už snad tradiční dárek ke Dni matek, ale i na jiné svátky. I v tomto případě ovšem můžeš být kreativnější. Má tvoje máma ráda kávu? Objednej ji jinou odrůdu, než běžně pije nebo unikát v podobě limitované edice.

Co takto vzít ji na její oblíbenou zmrzlinu? V květnu je už příjemně teplo a tvůj nápad ji mile překvapí.

Další tipy, jak popřát vše nejlepší ke dni matek

__check

lyofilizované ovoce v čokoládě

__check

makrónky všech barev

__check

poukaz na ochutnávku čokolády

__check

personalizovaný box s čokoládou

Výhodné nabídky najdeš v kategorii potraviny a nápoje.

 

mama-dcera-dareck

 

Pohlazení pro oči do vázy

 

Mamince ke dni matek určitě udělá radost kytice. Preferuje tvoje máma živé květy nebo dává přednost těm v květináči? Nenápadně si ověř, které jsou její nejoblíbenější a jedinečný dárek je na světě.

mama-dcera-tulipany

 

Šperk pro zvýraznění krásy

 

Stávkou na jistotu je i nákup produktů z kategorie hodinky a šperky. Je to jeden z oblíbených ženských dárků.

Pokud si nejsi jistý, jestli spadá do vkusu tvé mamky, vybírej spíše jemnější a menší šperky. Vhodné budou nenápadné náušnice, sada prstenů na každý den nebo neutrální náramek. Přesně víš, po jakém náhrdelníku už dlouho touží? Překvap ji a daruje ji ho právě ty.

 

zlaty-nahrdelnik-privesek

Vybírej jenom šperky, které podtrhnou tvůj styl a vkus. Najdeš je v tomto e-shopu. Bonusem je propracovaný design a výběr ze zajímavých značek.

Poukázka na zasloužený oddech

 

Wellness padne dobře každému a mámě dvounásobně. Bude praktické, pokud ji ho daruješ ve formě dárkové poukázky. Sama si bude moci vybrat, kdy si ho půjde užít.

A co tak dopřát ji příjemný relax, kdykoliv po něm zatouží? Vyber pro ni něco z nabídky pomůcek a doplňků na domácí wellness. Může to být například masážní podložka, hřejivá deka, pěna do koupele, ale i nová matrace pro kvalitní spánek.

Můžeš ji připravit ještě jedno větší překvapení. Daruj ji ke Dni matek dárek jako je wellness pobyt pro dva a uvidíš, jak se potěší.


zena-vana

 

Věříme, že ti naše tipy pomohou vymyslet takový dárek, který mámě vykouzlí úsměv na tváři. Kromě hmotných dárků ji nezapomeň věnovat svůj čas, ten je přeci nejcennější.