Lněné šaty na 5 způsobů: Univerzální kousek na každý den

zena-len-more

Součástí tvého jarního a letního šatníku by měl být nadčasový kousek, jakým jsou lněné šaty. Nevíš, jak je nosit? Inspiraci najdeš v našem článku.

S blížícím se létem je čas na obměnu šatníku. Definitivně odlož teplé kousky a nahraď je tenčími a lehčími. Mezi nimi ti nesmějí chybět oblíbené dámské lněné šaty. Jsou univerzálním kouskem oblečení, který můžeš nosit na různé způsoby. Přesvědč se o tom sama.

Nakupuj lněné šaty pohodlně a rychle a vybírej si z různých střihů, barev a vzorů. Skvělé nákupy na tebe čekají v e-shopu Answear.

lnene-obleceni-knofliky

 

Proč nosit šaty ze lnu?  

 

Jednou z nejstarších látek používaných pro šití oděvů je právě len. Tento jedinečný přírodní materiál byl oblíbený už několik tisíc let dozadu. Hlavně díky dlouhé životnosti patří dodnes mezi populární a vyhledávané textilie.

Další výhody oblečení ze lnu:

__check

pevnost

__check

antibakteriální účinky

__check

antialergické vlastnosti

__check

vysoká odolnost vůči poškození nebo vytahání

__check

prodyšnost

__check

savost potu (na oblečení nezůstavají ani mokré skvrny)

__check

šetrné k životnímu prostředí

__check

kvalitní materiál

Jaké má lněné oblečení nevýhody? Jsou to hlavně:

__check

vysoká mačkavost látky během nošení

__check

při praní může dojít ke sražení prádla

__check

náročnější žehlení za sucha (doporučuje se žehlit, dokud je oblečení ještě vlhké)

__check

vyšší cena oblečení

Chceš při nákupu oblečení ušetřit? Využij nabídky v kategorii móda na našem webu.

Len se v současnosti využívá nejenom na výrobu oblečení, ale také ručníků, ložního prádla či doplňků pro bydlení. O jeho celkové popularitě svědčí i fakt, že se využívá i v gastronomii ve formě lněných semínek či oleje. Stejně tak ho najdeš jako složku v přírodní kosmetice.

 

zena-lnene-saty-stromy

 

Jak si vybrat a nosit lněné dámské šaty?

 

Nemusíš mít obavy, že by tento typ šatů nekorespondoval s tvojí postavou. Vyrábí se v nejrůznějších střizích, takže určitě najdeš ty, které ti budou dokonale sedět.

Preferuješ jednobarevné a snadněji kombinovatelné kousky? Vyber si z nich. Nebo naopak toužíš vyniknout v barevných modelech? V nabídce je jich víc než dost.

Rozhodovat se můžeš i mezi tím, jestli chceš šaty bez jakýchkoliv aplikací nebo s nimi, například s krajkou. Záleží jenom na tvém vkusu a příležitosti, na kterou si šaty vybíráš.

 

bile-saty-len-schody

 

Ležérní každodenní look

 

Přemýšlíš, jaké lněné šaty si koupíš jako první? Doporučujeme ti sáhnout po těch ve stylu tuniky, zajímavé jsou také lněné zavinovací šaty po kolena. Zkombinuješ je skutečně se vším. Obleč si denimovou bundu, obuj tenisky, přidej sluneční brýle a máš skvělý outfit do městských ulic.

Chceš mít kapslový šatník? Právě tyto šaty mohou být nosným prvkem pro několik tvých outfitů.

 

zena-lnene-saty-kosik

 

Formální outfit do práce

 

Ano, tento druh šatů si můžeš klidně obléct i do kanceláře. Na pracovní setkání jsou dokonalé lněné košilové šaty s páskem. Jsou decentní, ale zároveň krásně zvýrazní tvou postavu.

Přidej ještě lodičky nebo mokasíny a máš připravený perfektní elegantní outfit.

A co je nejlepší, díky skvělým vlastnostem lnu se nemusíš obávat ani velikého letního horka. Na letní lněné šaty se jednoduše můžeš vždy spolehnout.

 

zena-lnene-saty-zavesy

 

Lněné šaty na speciální příležitosti

 

Napadlo tě, jestli si můžeš obléct šaty ze lnu na rodinnou oslavu nebo svatbu? Odpověď je jasná, můžeš. Při výběru zohledni místo a téma události. Naším tipem jsou dlouhé lněné šaty v neutrálních barvách. Tím skutečně nic nezkazíš.

 

zena-lnene-saty-masle

 

Letní lněné šaty do města i na pláž

 

Kdy sáhnout po pestrých a barevných šatech, pokud ne během léta? Veselé barvy jako žlutá, růžová či oranžová jsou ideální. Ale víme, že se nemusí líbit každému. Můžeš udělat i opak – zvol bílé lněné šaty a přidej doplňky.

Jedno je jisté, lněné šaty na léto s ramínky oceníš na procházce městem i na pláži. Chybí ti už jenom klobouk a pohodlné sanádly a můžeš vyrazit.
 

zena-saty-klobouk

 

Romantický look na rande

 

Každá z nás chce občas vypadat tajemně a zároveň žensky. A to zvláště při speciálních událostech s partnerem. Jestli slavíte výročí, chcete se jenom tak projít městem nebo jít na večeři, vhodnou volbou budou lněné maxi šaty v jemných a neutrálních odstínech. Doplň je decentními šperky a lodičky.

 

zena-lnene-saty-pole

 

Péče o lněné šaty

 

Správná péče o oblečení je klíčová, pokud chceš, aby ti oblečení vydrželo několik let. Oblečení ze lnu můžeš prát v pračce ideálně při teplotě 30 stupňů C. Nedoporučuje se používat bílení, ani prací prášky s takovýmto účinkem. Při praní se řiď symboly na štítku konkrétního oblečení.

Pro zachování kvality nechej oblečení ze lnu přirozeně vyschnout na sušáku. Pokud chceš oblečení žehlit, nastav příslušný stupeň na len a žehli ho ještě vlhké. Zůstane tak pěkně hladké.

 

zena-bile-saty-klobouk

 

Jestli ještě nemáš v šatníku lněné šaty, minimálně jedny si pořiď. Krom toho, že je jejich materiál na léto must have, jsou velmi moderní a vydrží ti několik sezón.

Navíc je možné, že se stanou tvými oblíbenými i na podzim či v zimě. Delší model tě totiž ochrání před chladem a budeš vypadat výborně. Tady najdeš další tipy na trendy podzimní šaty.