Hledáš nejlepší sluneční brýle? Tipy na designové kousky

08.04.2024 Eva Nakupování na internetu Sdílet

Trendy sluneční brýle nejsou jenom stylovým doplňkem tvého outfitu. Chrání tvůj zrak a přináší ti pohodu i na velmi ostrém slunci během léta či zimního období.

Sluneční paprsky mohou být velmi silné v každém ročním období. Vybav se a pořiď si všechny módní a praktické doplňky. K pobytu na sluníčku budeš potřebovat kromě slunečních brýlí i pokrývku hlavy, například kšiltovku nebo klobouk a správnou kosmetiku, nové kousky oblečení či další kousky. Právě teď můžeš na nákupu ušetřit, protože probíhají jarní slevy se spoustou výhodných nabídek.  

V článkem jsme pro tebe připravili tyto informace: 

Kromě zajímavých a vkusných doplňků tvůj styl dotváří i výběr vůně. Jak vybrat nový parfém? Přečti si náš článek a vyber vůní, která zvýrazní tvou osobnost.  

zena-slunce-bryle
Zdroj: Canva.com

 

Proč jsou sluneční brýle důležitým doplňkem?  

 

Základním důvodem výběru a pořizování slunečních brýlí je ve většině případů ochrana očí před UV zářením. Sluneční záření totiž obsahuje ultrafialové záření, které může poškodit tvé oči a vést k různým problémům. Kvalitní sluneční brýle zamezují většinu UV záření a chrání tak oči.  

Dalším benefitem nošení slunečních brýlí je ochrana pokožky v očním okolí. Sluneční paprsky mohou způsobit předčasné stárnutí pokožky kolem očí a tvorbu vrásek i pigmentových skvrn. Díky slunečním brýlím přispěješ k prevenci proti předčasnému stárnutí kůže kolem očí.  

Pokud jsou brýle polarizované, mohou pomoci ke snížení odlesků od hladiny vody, sněhu, skla a dalších lesklých povrchů. Je to důležitý parametr například během řízení kvůli bezpečnosti nebo při sportovních aktivitách.  

Nošení slunečních brýlí je oblíbené i kvůli pohodlí, které přináší. Při pobytu na slunci máš ochranu proti paprskům a tvé oči nejsou tolik namáhané. To jistě přispěje ke tvému komfortu.  

Pečuj o svou pleť, tělo i vlasy díky správné kosmetice. Podívej se na aktuální slevy v kategorii kosmetiky a nakupuj levněji. Každá ušetřená koruna přeci potěší.  

 

zena-zkouseni-bryli
Zdroj: Canva.com

 

Co si všímat při výběru slunečních brýlí?  

 

Nejlepší sluneční brýle budou ty, které ti budou dobře sedět a líbit se ti, ale měly by poskytovat i dostatečnou ochranu proti slunečnímu záření. Podívej se na faktory, které mohou tvůj výběr ovlivnit:  

__check

Snad nejdůležitějším požadavkem bude ochrana proti UV záření. Zkontroluj, jestli sluneční brýle poskytují dostatečnou ochranu proti ultrafialovému záření. Měly by blokovat nejméně 99 %UVB a 95 % UVA záření.  

__check

Při výběru je důležitá i velikost a tvar rámu. Vyber si rám, který nejlépe ladí s tvou tváří.  

__check

Sluneční brýle můžeš vybírat i podle materiálu rámu. Na výběr jsou varianty: plast, kov, dřevo nebo kombinace těchto materiálů. Pokud se přikláníš k některému z nich, může to být důležité kritérium výběru.  

__check

Barva čoček může ovlivnit tvé vidění a pohodlí během nošení. Hnědé a šedé čočky jsou obvykle vhodné pro každodenní nošení, žluté či oranžové mohou být vhodné pro některé sporty.  

__check

Kritériem výběru brýlí může být polarizace z důvodů, které jsme uvedli výše. 

__check

Praktickými parametry jsou cena a kvalita. Zvaž, jestli máš možnost investovat do kvalitnějších slunečních brýlí, které ti poskytnou lepší pohodu a ochranu před sluncem.  

__check

Posledním kritériem je styl a design brýlí, který ti vyhovuje a sedí ke tvému osobitému výběru módních doplňků.  

Výběr brýlí podle tvaru tváře  

 

Někdy je těžké odhadnout, jestli se konkrétní tvar a design brýlí bude hodin k danému typu obličeje. Podívej se na naše tipy k jednotlivým tvarům obličeje. 

tabulak-typy-obliceju-bryle 

Tipy na stylové kousky moderních slunečních brýlí  

 

Hledáš retro sluneční brýle? Pánské či dámské barevné nebo černé brýle, dámské či pánské pilotky, kulaté lennonky či cat eye? Výborná zpráva je, že v módě můžeš cítit naprostou svobodu a vybírat jenom podle sebe, ověřené klasiky či momentálního nadšení z konkrétního designu.  

Po zvážení všech informací k výběru slunečních brýlí teď bude hračkou vybrat ty, které ti budou dělat společnost ve slunečních dnech. Vybrali jsem pro tebe několik tipů a také to, kde je snadno koupíš díky pohodovému online nakupování.  

__check

Club master brýle kombinují prvky kovového rámu s plastovým horním okrajem. Je to klasický typ brýlí se špetkou elegance. Příkladem jsou jednoduché, a přeci výrazné brýle Vans. Těchto modelů najdeš spoustu od značky Ray-Ban.  

__check

Sportovní brýle jsou navrženy tak, aby splňovali požadavky pro aktivní životní styl. Jsou lehké a velmi odolné s dobrou ochranou proti slunečním paprskům. Na menší obličej padnou brýle Kilpi. O něco větší jsou cyklistické brýle s protiskluzovou aplikaci. Model Ozello bude slušet různým typům obličeje a je vhodné pro vycházky, turistiku či jiné sportovní aktivity.  

__check

Cat eye brýle jsou brýle se špičatými horními okraji a název je odvozen kvůli podobnosti s kočičím tvarem očí. Ve velmi výrazném provedení se přiklání k retro stylu. Sluneční brýle od Vuch budou slušet ženám i mužům. Brýle Medicine v hnědé barvě skel a zlatým rámem vypadají velmi jemně a žensky.  

__check

Wayfarer brýle mají čtvercové rámy a byly populární hlavně v 50. a 60. letech. Jde o stylový a výrazný design. Tady nás zaujaly brýle Veyrey, které jsou unisex a ve velmi zajímavé barevné kombinaci. Ležérní styl těchto brýlí bude o něco nápaditější s kontrastním použitím barev, například jako je to u brýlí Vans.  

dvoje-bryli-latka0
Zdroj: Canva.com

__check

Lennonky jsou inspirované stylem, který nosil John Lennon. Mají kulaté čočky a tenké kovové rámy. K tomuto modelu vybíráme unisex brýle se zlatým rámem od značky Vans. Vysoce letní design mají brýle Answear lab, kde se tvar kruhu změnil na hranatější verzi.  

__check

Oversized brýle poskytují velmi výrazný vzhled kvůli velkým čočkám i rámům. Velké černé brýle koupíš například od značky Aldo. Výrazné oversize černé brýle od Answear Lab mají masivní rám a působí dokonale stylově.  

barevne-bryle-muz
Zdroj: Canva.com

__check

Barevné brýle dokážou tvému outfitu přinést osobitost a originalitu. Byly velmi oblíbené zejména v 90. letech a jsou zpátky. Na pláž či letní festival se jednoznačně hodí barevné brýle z bambusu Vuch. Barevnost může být ale mnohem výraznější. Jako například u brýlí Von Zipper.  

__check

Aviator brýle nebo také „pilotky“ jsou inspirované designem pilotních brýlí, mají typické velké čočky a tenké kovové rámy. Pilotky Vans jsou nestárnoucí klasikou. Jemné dámské pilotky má i Aldo. Barva skla doplněná o tenký zlatý rám působí romanticky.   

__check

Retro brýle například od Aldo jsou velmi výrazným osvěžením outfitů a prozradí o tobě, že máš rád trendy a nové věci, i ty inspirované retro stylem. Navíc v odstínu fialové jsou skutečně originálním kouskem. Sluneční brýle Volcom a Answear Lab doslova přináší chuť zajezdit si v kabrioletu ze 60. let.  

 

 

BONUS: Trik na domácí čištění slunečních brýlí je jednoduchý. Smíchej mléko a vodu v malé nádobě v poměru 1:1. Namoč do něj měkký hadřík a opatrně ním otírej čočky brýlí. Poté je utři suchým hadříkem, dokud nebudou suché a lesklé. Mléko totiž pomáhá odstraňovat otisky prstů a mastnotu a díky vodě je tento postup velmi šetrný. 


muz-zena-slunecni-bryle
Zdroj: Canva.com

 

Užij si pohodové sluneční dny více díky novým slunečním brýlím. Pečovat o svůj zrak je velmi důležité a díky pořízení nových brýlí si na dobré cestě k správné starostlivosti a také získáš kousek, který stylově doplní tvé outfity.  


banner-jarni-slevy-clanek