První a nejdůležitější surovinou Pumpkin Spice Latte, je dýňové pyré. Můžete si ho koupit hotové nebo si ho udělat doma.
Postup na přípravu domácího dýňového pyré:
1. Můžete použít klasickou máslovou dýni nebo Hokkaido. Dýni umyjeme, ošoupeme, vybereme jadýrka a nakrájíme na kostky.
2. Ve vyhřáté troubě pečeme na 180 stupňů přibližně 1 hodinu.
3. Po vychlazení dýni roztlačíme vidličkou nebo rozmixujeme na jemné pyré.

Než se dýně upeče, připravíme si dýňové koření smícháním 4 surovin:
- 1 ČL muškátového oříšku
- 1 ČL mletého zázvoru
- 3 ČL mleté skořice
- 10 ks drcených hřebíčků

Své Pumpkin Spice Latte dokončíme:
1. Uvaříme oblíbenou kvalitní kávu – například espresso. Necháme ji vychladnout.
2. V malém hrnci zahřejeme 3 PL dýňového pyré, přidáme koření a promícháme.
3. Do této směsi přidáme kávu, 250 ml mléka, 1 PL medu a 1 ČL vanilkového aroma.
4. Celou směs přelejeme do mixéru a mixujeme, dokud dýňové latte nenapění.
5. Přelejeme ho do sklenic, dozdobíme vyšlehanou smetanou na šlehání a posypeme skořicí.
Pokud vás láká domácí dýňové latte – recept je opravdu jednoduchý. Tento podzimní zázrak v hrníčku vás zahřeje a navodí tu správnou atmosféru.