Airbnb sleva – ještě levnější způsob ubytování

26.07.2022 Eva Ubytování Sdílet

Hodně cestujete? Chcete vědět, jak ušetřit za ubytování? Doporučujeme vám vyzkoušet službu Airbnb, protože ta se i v České republice stává čím dále populárnější.

Co to vlastně Airbnb je a jak získat nejlevnější ubytování? V následujících řádcích vám poradíme.

Co je Airbnb?

 

Airbnb je zkratka pro Air bed and breakfast. Je to celosvětová síť, v rámci které lidi pronajímají svůj dům, byt či pokoj jiným lidem. Stránka www.airbnb.com, která má i českou verzi, tak propojuje hostitelé a hosty.

Hostitelé pronajímají ubytování dlouhodobě nebo jenom na určitou dobu, například na období, kdy odcestují na dovolenou. A co je důležitější, ceny v takovém typu ubytování jsou zpravidla mnohem příznivější, jako by jste získali například v hotelu. Pokud tedy hledáte ubytování levně, jste na správném místě. Jak to funguje?

Najít levné ubytování nemusí být náročné. V našem článku jsme pro vás shrnuli několik tipů, jak ušetřit nejenom na dovolené, ale také na ubytování.

airbnb-jak-to-funguje

Pokud jste hostitelem

 

Máte v domě nebo v bytě volný pokoj? Můžete jej pronajmout! Zaregistrujte své ubytování na stránce Airbnb, přidejte poutavé fotografie a popište, proč by se měl zájemce ubytovat právě u vás. Nezapomeňte zdůraznit případné benefity (například blízkost do centra města či do obchodů a podobně).

airbnb-pokud-jste-hostitel

Cenu ubytování si stanovíte sami a registrace je zdarma. Službě platíte zpravidla paušální poplatek ve výšce 3 % za rezervaci (jeden z nejnižších za podobné služby). Za ubytování můžete dostat zaplaceno hned po příchodu hosta.

Cestujte pohodlně, bez starostí a výhodně. Využijte autobusovou dopravu FlixBus.

Pokud jste host
 

Jestli chcete najít dobré ubytování přes Airbnb, postupujte podle těchto jednoduchých kroků:

__check

Na stránce Airbnb zadejte místo vašeho plánovaného pobytu, přidejte datumy příchodu a odchodu a počet hostů. Možná hledáte například airbnb Karlovy Vary nebo třeba Beskydy, Český Krumlov či další zajímavá místa.

__check

Zobrazí se vám dostupné ubytování, na které použijete další filtry.

__check

Typ ubytování – ubytování v soukromí nebo pronájem celého bytu nebo domu, samostatný pokoj či sdílený pokoj s jinými nájemci.

__check

Cenová relace – minimální a maximální cena za jednu noc.

__check

Počet ložnic a postelí – dokonce můžete určit i počet koupelní.

__check

Vybavení ubytování – jaké má být vybavení (interiér i exteriér) a kde se má ubytování nacházet (při pláže, v centru a podobně).

__check

Můžete zvolit, jestli chcete ubytování s bezbariérovým vybavením a také, v jakém jazyce s hostitelem chcete mluvit.

__check

Údaje uložte a z dostupných ubytování vyberte ty, které vám nejvíce vyhovují.

__check

Při vybraných ubytováních si všímejte jejich lokalitu, popis majitele a nezapomínejte na recenze jiných lidí. Ty vám o ubytování přes Airbnb prozradí nejvíce.

airbnb-filtry-k-vyhledavani

zdroj:https://cz.airbnb.com/

Vybrali jste si ubytování přes Airbnb? Jednoduše, rychle a přehledně si ho na stránce rezervujte. Následně proveďte rezervační poplatek prostřednictvím své platební karty nebo přes Paypal. Airbnb tuto sumu rezervuje a uvolní ji hostitelovi po skončení vašeho pobytu.

Náš tip: Pokud si stáhnete Airbnb aplikaci, můžete se spojit s hostitelem a získat od něj doporučení na zajímavá místa.

airbnb-loznice-pokoje-k-pronajmu

Nenašli jste ubytování, které by vám vyhovovalo? Využijte další výhodnou nabídku od Booking.

Sleva na Airbnb

 

Jak jsme zmiňovali, za ubytování přes Airbnb zpravidla zaplatíte méně, než byste zaplatili v hotelu. To ale neznamená, že nemůžete ušetřit ještě více. Možností je hned několik.

jak-usetrit-jeste-vice-airbnb

1

Zaregistrujte se na Airbnb

Airbnb nabízí pro nové registrované uživatelé startovací kredity. Získáte je, pokud se zaregistrujete přes speciální odkaz, který vám pošle váš známý nebo ho najdete na internetu. Když si prostřednictvím tohoto odkazu založíte účet na Aibnb, služba vám daruje kredit podle aktuální akce. Využít ho můžete už u prvního ubytování.

2

Doporučujte Airbnb dále

Airbnb ubytování se vyplatí doporučit svým kamarádům a známým. Pokud udělají rezervaci přes váš odkaz, dostanete kredity. Automaticky se odečtou během vašeho dalšího ubytování a získáváte slevu. Kredity můžete získat i za doporučení hostitele. Stačí, když se nový uživatel registruje prostřednictvím vašeho odkazu jako hostitel a pronajme své ubytování. Vy získáte odměnu ve formě cestovního kupónu.

3

Využijte slevy pro dlouhodobé ubytování

Některá ubytování nabízí týdenní nebo měsíční slevu. Proto se, paradoxně, může stát, že na ubytování ušetříte, pokud v něm zůstanete o nějaký ten den déle.

airbnb-dalsi-slevy-online

V případě, že jste ještě nikdy nevyužili nabídku Airbnb ubytování, vyzkoušejte ji teď. Co tím získáte? Ušetříte peníze za ubytování a můžete si dopřát kvalitnější jídlo nebo navštívit více míst a odnést si nezapomenutelné zážitky.

Airbnb ubytování si můžete rezervovat i v zahraničí. Toto jsou naše tipy na destinace, které letos stojí za návštěvu.