TOP značky

Vyber nejlepší dárek na Den otců a přilož hezké přáníčko

otec-s-detmi-na-skateboardu

Kdy se slaví Den otců? A jak jednoduše vybrat ten nejlepší dárek na Den otců, který potěší a vykouzlí úsměv? Podívej se na naše tipy a udělej velikou radost.

Už brzy slavíme Mezinárodní Den otců, který připadá na třetí červnovou neděli. V roce 2024 je to tedy 16. červen. Po Dni matek přichází čas, kdy vyjádříme svou lásku a vděk tatínkům.  Blíží se Den otců a dárek určitě potěší každého jednoho.

Co se dočteš v našem článku?

__check

Jak vybrat ten nejlepší dárek

__check

Že tě dárek nemusí stát moc a stejně bude úžasný

První oslava tohoto svátku byla 19. června v roce 1910 ve Spokane. Oslavy se rychle šířily a o několik desetiletí se staly národním svátkem v USA. Původní myšlenka se připisuje Sonoře Smart, která chtěla uznat lásku a péči otců a jejich roli ve výchově dětí. Její vlastní otec totiž vychovával sám šest dětí po smrti své manželky.

 

oec-s-detmi-na-gauciZdroj: Canva.com

 

Jak svátek vzniknul

 

 

Od roku 1924 byl den otců oficiální svátek a v roce 1972 prezident Richard Nixon podepsal zákon, který oficiálně uznal tento den jako národní svátek ve Spojených státech. V různých koutech světa se ale slaví různě. Například v Německu je to 40 dní po Velikonocích, tedy na Den nanebevstoupení Páně. V Austrálii a na Novém Zélandu je to první neděle v září a jiných zemích je to 19. března na svátek sv. Josefa.

Ať už je tento den kdykoliv, smysl je pořád stejný. Je to příležitost vyjádřit otcům vděčnost. A nejenom otcům, ale také osobám, které zastupují tuto úlohu a přináší to, co tatínkové svým dětem dávají.

Otec je někdo, kdo tě chytí, když padáš a taky ten, kdo tě padat naučí. Ukazuje ti, jak najít svou vlastní cestu. Podle Jima Valana:

„Největší dar, který mi můj otec dal, bylo věřit ve mne.“

 

panske-doplnky-jako-darkyZdroj: Canva.com

Jsou totiž dary nevyčíslitelné hodnoty, dary od srdce, které nejsou hmotné a jsou ty největší. A jsou tu také menší či větší dárky, které věnuješ, protože chceš vyjádřit své „děkuji.“

Podívej se na naše tipy na dárek na Den otců a vyber takový, který nejlépe vystihuje tvého tatínka a tvou lásku. Nemusí to být dárek jako hrom. Někdy stačí maličkost, která ukáže, že na druhého myslíš, že víš, co má rád nebo co potřebuje.

 

Dárky pro všechny tatínky

 

Připravili jsme pro tebe několik kategorií dárků k mezinárodnímu Dnu otců:

__check

Pro milovníka elekroniky a gadgetů

Pokud je tatínek vždy rád o krok napřed s nejnovějšími technologiemi nebo ocení moderní gadgety, volba je jasné. Tyto větší kousky i malé drobnosti dokážou zpříjemnit každodenní život a táta může být v obraze díky nejnovějším technologiím.

Sousta dárků ze sekce gaming, hry a zábava a také TV, foto, audio a video čeká na Alza.cz. Podívej se na příklad na výběr dronů s různými funkcemi i designem.

Jako dárek z této kategorie doporučujeme sluchátka. Podívej se na náš výběr v článku a vyber ty nejlepší podle vlastních preferencí.

__check

Pro tátu z první ligy

Je tvůj otec sportovec nebo vyznává aktivní životní styl? Sportovní vybavení a oblečení podpoří jeho vášeň pro pohyb a udrží ho ve formě. Takto mu můžeš přinést i motivaci k dalším sportovním výzvám.

Sportovní vybavení a potřeby najdeš v Insportline, ať už je oblíbená sportovní aktivita jakákoliv. 

Sportovní oblečení, funkční i technické vybereš jednoduše na Answear.cz

 

__check

Pro krále kutilů

Sem jistě patří nářadí a vybavení. Ocení ho každý kutil. Tátovi usnadní a zefektivní práci na jeho domácích projektech. S těmito dárky se hravě pustí do nových výrobků či vylepšení domácnosti.

Dílna a nářadí z e-shopu 4home nabízí spoustu produktů pro zábavu v dílně i při opravách doma či na zahradě

Skříňky a regály na nářadí vytvoří ráj kutilů a jsou extrémně praktické.

 

otec-s-ditetem-na-ramenouZdroj: Canva.com

__check

Pro sympaťáka se stylem

Stylové oblečení může dodat tvému tátovi sebevědomí pro různé příležitosti. Kvalitní móda je praktickým i klasickým dárkem. Oblečení či doplňky vybírej podle preferencí konkrétního muže. Pár základních kousků ale ocení úplně každý.

Nadčasový módním a funkčním kouskem je pánský pásek.

Stylové pánské doplňky najdeš například na Answear.cz.

__check

Pro gurmána či lahůdkáře

Z této kategorie vybereš dárky pro otce, který rád vychutnává každé sousto. Lahůdky a delikatesy potěší jeho chuťové pohárky a zpestří chvíle gastronomickým zážitkem. Dopřej mu chvíle pohody a výtečných chutí.

Láhev oblíbeného nápoje najdeš na Shop-vino.cz

Jestli tatínek sám rád připravuje chutná jídla, určitě oblibuje i atmosféru rodinného grilování. Co takhle nový gril? Tady je výběr našich tipů.

__check

Pro voňavého gentlemana

I tatínkové si zaslouží péči. Kvalitní produkty zabezpečí komfort při starostlivosti o každého muže. Klasickým dárkem je jistě parfém. Vyber ten nejlepší a přečti si náš článek.

Dárkové sady kosmetiky a parfémů z Notina a pokud chceš vybrat nový parfém a nevíš si rady, podívej se na náš výběr nejhezčích pánských parfémů. 

cerny-hrnicek-s-textem-tataZdroj: Canva.com

__check

Maličkosti pro citlivé duše

Personalizované dárky jsou velmi jednoduché, ale mají obrovskou oblibu. Tady je vidět pravidlo, že nemusíš utratit jmění, abys dárek udělal radost. Maličkost s vlastní fotografii nebo potiskem je výběrem nad tisíce slov.

Pro výrobu takovéhoto jedinečného dárku doporučujeme internetový obchod Hooray.cz. Najdeš tu krásné produkty z přírodních materiálů – ze dřeva a kůže.

__check

Pro ty, kteří jsou věčně na cestách

Vůně do auta osvěží vzduch a vůně může taky připomínat milovaného člověka

Autochladničky pro oblíbené nápoje či chutné sendviče vždy po ruce.

Dlouhé chvíle zase zpříjemní oblíbené skladby či audio knihy. Seženeš je v e-shopu Knihy Dobrovský. 

__check

I na poslední chvíli

Rozhodování je někdy velmi těžké. Skvělá zpráva, Existují přeci dárkové poukazy a s nimi nikdy netrefíte vedle. Obdarovaný si sám vybere dárek, který se mu bude líbit nejvíce. Tady je článek s výběrem těch nejlepších voucherů.

 

 

Den otců – přání s hezkým vyznáním

 

Tvůj dárek povýší přáníčko, které k němu přiložíš. Pokud nemáš vysloveně básnické střevo, pomoz si slovy klasika či různými citáty. Tady je několik hezkých textů, které jistě potěší:

__check

Přání #1

Milý tatínku, děkuji za všechno, co pro mě děláš. Jsi můj hrdina a vzor. Přeji ti krásný Den otců plný lásky. Zasloužíš si to.

__check

Přání #2

Tati, ty jsi ten nejlepší otec, jakého jsem si mohl/a přát. Přeji ti úžasný Den otců plný pohody.

__check

Přání #3

Šťastný Den otců, tati! Děkuji ti za tvou nekonečnou podporu, lásku a moudrost, které mi každý den předáváš.

__check

Přání #4

Milý tati, přeji ti krásný Den otců! Děkuji za všechny nezapomenutelné chvíle a za to, že jsi tu vždycky při mně.

__check

Přání #5

Tati, dnes je tvůj den! Přeji ti, aby byl hezký a abys věděl, jak moc si milován.

slovo-dad-z-koralkuZdroj: Canva.com

 

Tvůj dárek pro tátu ukazuje, že na něj myslíš a oceňuješ to, jaký je a co všechno pro tebe dělá. Ať už to bude drobnůstka nebo větší dar, osobní význam je v tomto případě na prvním místě. Mysli na svého tátu a věříme, že vybereš perfektní dar. Dej na svůj instinkt a objednej ho hned.

__tag_orange

11194

slevových kupónů

277142

slev
__cart_orange

2458

internetových obchodů
__users_orange

300 000

uživatelů Vašekupóny