Víš, jak vybrat tyčový vysavač? Tento pomocník ti usnadní život

17.05.2024 Eva Nakupování na internetu Sdílet

Úklid je součástí běžného života, ať se nám to líbí nebo ne. Když ale víš, jak vybrat tyčový vysavač, pořídíš si pomocníka k nezaplacení, který ušetří čas i námahu.

Pravidelně ti přinášíme tipy na různé kategorie nákupů a výběr cenově zvýhodněných nabídek. Mezi ně patří i sortiment dětského zboží a hraček. Ať už budeš nakupovat praktické funkční věci nebo to bude nákup pouze pro radost, zaplatit můžeš výrazně méně. Klikni na slevy ke dni dětí.

Tyčový vysavač, ať už je to verze 2v1 či 3v1, je přenosný model vysavače s kompaktním tělem. Obsahuje motor i nádobu na odpad. Na jednom konci je tvar navržen k manipulaci a ovládání, na druhém konci je hlavice vysavače s kartáčovým válcem a sacím mechanismem.

 

obyvak-tycovy-vysavac
Zdroj: Canva.com

 

Proč potřebuješ tyčový vysavač

 

 

Takovýto vysavač je navržen tak, aby byl lehký a snadno ovladatelný. Je to perfektní řešení pro pohodlné vysávání různých povrchu a prostředí. Naprostá většina je bezdrátová a dobíjecí, takže pohyb není omezen délkou kabelu a dosahem zásuvky.

Hlavním použitím jsou rychlé úklidové práce. Jsou pohodlné, snadno se s nimi manipuluje a jsou velmi flexibilní. Všechny výhody bychom mohli shrnout takto:

Uklidíš rychleji a snadno. Nemusíš za sebou tahat těžký vysavač a hledat zásuvky. Tyčový model jednoduše vezmeš jednou rukou a přesuneš kamkoliv. Například i k vysátí kufru auta.

Manévrování a ovladatelnost jsou mnohem pohodlnější. Jsou totiž lehčí a snadno se s nimi pohybuje i v úzkých prostorech.

Jsou velmi flexibilní. Navíc mohou být vybaveny různým příslušenstvím pro další povrchy a typy nečistot.

Je energeticky účinnější díky efektivní baterii a technologiím, které umožní vysávat déle na jedno nabití. Může to znamenat úsporu času i energie.

Je přenosný a velmi snadno uskladnitelný. Nemusíš hledat skříň či místnost, kam vysavač uložit. Rozměry jsou praktické a celkový design zapadne do bydlení tak, že se prostě stane jeho součástí. Odpadává starost s nekonečným vytahováním a uklízením spotřebiče.

 

 

zena-luxuje-koberec
Zdroj: Canva.com

 

 

Jak vypadal první přenosný vysávač v historii

 

V roce 1905 došlo k revoluci ve vysávání. Byl totiž vyroben první přenosný vysávač a autorem byl James Murrray Spangler. Ten využil části, které měl právě po ruce: motor z ventilátoru, malý příruční koš, látkový pytel a krabici z cigaret. Sestrojil dílo úklidu a pak přesvědčil svého švagra, Williama Hoovera, aby výrobek masově propagoval. Takhle se začala éra vysavačů Hoover.

 

Pro koho je určený tyčový vysavač?

 

Jsme přesvědčeni, že takovýto typ vysavače se hodí absolutně do každé domácnosti či prostoru s cílem rychlého, funkčního a pohodlného úklidu. Jsou ale skupiny lidí a typy prostorů, kterým tyto benefity mohou obzvláště pomoci. Pak by mělo být správné vybavení samozřejmostí.

Vysávač měli s sebou dokonce i během mise Apollo 15, kdy byl upravený vysavač použitý na povrchu Měsíce. Speciální vysavač byl vyroben NASA a odsával prach a drobné částice pro čistější pracovní prostředí astronautů. Nejenom astronauti ovšem dokáží ocenit funkčního pomocníka v úklidu.

Námaha při úklidu může být velmi zatěžující zejména pro lidi s omezeným pohybem či pro starší generace. Lehké tyčové vysavače jsou výborným řešením pro udržování čistotu a pořádku bez nadměrného namáhání.

Jsou také výborným řešením pro malé byty či apartmány. Skladování je jednoduché díky mnohem menší objemnosti ve srovnání s tradičními vysavači.

Majitelé domácích mazlíčků ocení tyčové vysavače kvůli jejich schopnosti snadněji dosáhnout do těžko hůř přístupných míst, kde se mohou shromažďovat chlupy a prach a speciální funkce pro odstranění zvířecích chlupů. 

Alergici zase budou vděční za modely se speciálním vybavením pokročilými filtry, které účinně zachycují prach, alergeny a další nečistoty. I lidé s obtížemi a nemocemi dýchacích cest udrží své domovy čistější a zdravější.

Maminky s malými dětmi vědí, jak často je potřebné zamést a postarat se o různé typy menších i větších nečistot. Tyčový vysavač je doslova vykoupením při péči o domácnost, ve které žijí děti. I několikrát denně snadno sáhnou po spotřebiči a lehce se zbaví nečistot. Navíc ovládání je tak jednoduché, že s úklidem dokážou pomoct i děti.

cisteni-vysokych-prostor

Zdroj: Canva.com

Tvůj domov bude krásný díky čistotě a úklidu, ale i díky správným doplňkům. Vyber si obraz z našich tipů a udělej ze svého bydlení ještě hezčí místo.

Jak vybrat výkonný tyčový vysavač

 

Výhody tohoto domácího spotřebiče jsou bez diskuze. Teď už ti jenom zbývá vybrat konkrétní model, který dokáže uspokojit všechny konkrétní představy a potřeby. Zvaž základní parametry a funkce:

__check

Bezdrátový či vysavač s kabelem?

Bezdrátový je mnohem pohodlnější, ten s kabelem zase zvol, pokud potřebuješ delší provozní dobu nebo potřebuješ uklidit větší plochu.

__check

2v1 či dokonce 3v1?

Vysavače 2v1 nabízí možnost proměny z tyčového na ruční vysavač. Takováto variabilita je velkým plusem při různých druzích povrchů a těžko dostupných prostorech. Pokud jde o model 3v1, tak třetí funkce může být různá. Může jít například o vysátí tekutin nebo další příslušenství zaměřené na vysátí chlupů či vysávání ve výškách.

__check

Jaké funkce a příslušenství?

Multifunkční tyčové vysavače jsou navrženy tak, aby byly víceúčelové. Různé modely mají ovšem různé kombinace funkcí, proto je důležité říct si, které funkce hledáš a jaké příslušenství je potřebné.

Hledáš pračku se sušičkou? Podívej se na naše porovnání.

muz-vysava-auto
Zdroj: Canva.com

 

 

Naše tipy na nejlepší tyčové vysavače

__check

Výkonný aku vysavač s bohatým příslušenstvím

Sencor SVC 8725GD je moderní a překvapí vás vysoký výkon, provozní doba 50 minut, tři stupně rychlosti, filtrační systém HEPA a řada příslušenství. Motorizovaný kartáč je skvělým pomocníkem například i pro chovatele domácích mazlíčků. Vysaje chlupy, vlasy a nečistoty na čalounění. Balení obsahuje držák, který stačí jednoduše připnout na zeď.

__check

Pomocník bez ztráty výkonu

Gorenje SVC180FW má konstantní sací výkon bez ztráty výkonu díky lithiové baterii. Turbo kartáč s motorem umožňuje opravdu účinně zchytit nečistoty. Zcela sklopná rukojeť navíc umožňuje skladování i v menších prostorech. Umístit ho můžeš na nabíjecí dok, takže bude kdykoliv připraven.

__check

Tichý a s vysokým sacím výkonem

Klarstein Clean Butler 4G Silent je akumulátorový vysavač bez kabelu s perfektními výsledky. Díky optimalizaci hluku je v porovnání s ostatními produkty obzvlášť tichý. Rozdíl pocítí i alergici na prach. Odstraňuje až 95 % pylu a prachových částic. Dlouhá trubice zase umožňuje příjemné čištění bez bolesti zad.

muz-vysava-lesklou-podlahu
Zdroj: Canva.com

__check

Tyčový vysavač Electrolux na všechny druhy podlah

Electrolux tyčový vysavač model 500 Allergy ES52HB25SH dobru provozu 55 minut, což je velmi dobré číslo. Ergonomický design je vytvořen pro pohodlný úklid a filtrační systém zachytí až 99 % mikročástic, díky čemu bude ovzduší v domácnosti čistší.

__check

Jednoduchý a funkční model s cyklónovou technologii

Sací hubice modelu Rowenta Air Force Light má LED osvětlení, takže vám neunikne ani zrnko prachu. Objem zásobníku má 0,65 l a tím spadá do kategorii větších nádob. Model má omyvatelný pěnový filtr, parkovací polohu pro snadnou manipulaci. Navíc je u něj 15letá záruka opravitelnosti, což je z dlouhodobého hlediska velká výhoda.

__check

Cenově velmi příznivé

Mezi výrobky od značky SILVERCREST najdete i tyčové vysavače v e-shopu Lidl. Pokud hledáš spotřebič na vysávání se základní výbavou a funkcemi, podívej se na tuto nabídku. Na výběr máš tyčový a ruční vysavač 2v1, bezsáčkový, aku tyčový vysavač s více stupni sání a například i s podsvícením. Stačí vybrat typ, který ti bude nejlépe vyhovovat.  

__check

Vysávač a mop v jednom

Tyčový vysavač s mobem Xiaomi Mi Vacuum Cleaner G10 si získal dobrá hodnocení od majitelů díky svým funkcím. Je určen na všechny druhy podlah a doba provozu je až 65 minut. Je skvělým pomocníkem při moji proti zvířecím chlupům a v recenzích se dočteš i o veliké spokojenosti s výkonem.

Jak perfektně vyčistit tyčový vysavač

 

Aby spotřebič fungoval, jak má, potřebuješ vědět, jak ho používat a jaká je jeho údržba. Určitě si přečti manuál k výrobku. Základní kroky jeho čištění jsou následovné:

1

Vypni vysavač a odpoj ho ze zásuvky, pokud je kabelový.

2

Vyprázdni nádoby na odpad a ujisti se, že jsou opravdu čisté.

3

Většina modelů má různé filtry – HEPA či prachové filtry. Vyčisti je podle pokynů výrobce.

4

Vyčisti kartáčový válec, pokud ho vysavač má. Odstraň zaklíněné nečistoty.

5

Ověř si stav baterie. Ujisti se, že není poškozená a u bezdrátového typu i to, že je nabitá.

Správné a pravidelné čištění ti pomůže zajistit jeho optimální výkon a také prodlouží jeho životnost. Čištění se doporučuje provádět pravidelně, ideálně po každém použití nebo minimálně jednou za měsíc.

 

luxovani-nizkeho-koberce
Zdroj: Canva.com

 

Těšíš se, až bude úklid snadnější a tobě zůstane dobrý pocit z čistého bydlení a více času pro sebe? Objednej nový spotřebič hned teď a už za pár dní budeš mít skvělého pomocníka doma.

 

benner-kampan-den-deti