Hledá se nejlepší pračka se sušičkou – AEG LWR71944BC vs. LG F2DV5S8S1

zena-pracka-pradlo

Hledáš nejlepší variantu pračky se sušičkou? Porovnali jsme dva vybrané modely spotřebičů, které ti pomohou ušetřit čas i prostor při praní a sušení prádla.

Čti dál a dozvíš se:

Co si všímat při výběru pračky se sušičkou 

 

Před hledáním a pořízením konkrétního modelu pračky se sušičkou potřebuješ znát několik údajů. Je velmi individuální, které z nich jsou důležité právě pro tebe, ale je potřeba všimnout si tyto základní informace:  

__check

Jaké jsou rozměry a design pračky, aby se spotřebič vešel do prostoru, pro který je určen a stylově zapadal.

__check

Jaká je kapacita pračky a sušičky. Pračka se sušičkou má obvykle jinou kapacitu v kg prádla pro pračku a jinou pro sušičku. Podívej se, jestli ti bude postačovat konkrétní model pro praní a následné sušení prádla.

__check

Zajímej se o funkce a programy spotřebiče. Zejména, pokud máš specifické požadavky, například na praní prádla pro alergiky a podobně, potřebuješ využívat zkrácené cykly, praní citlivých tkanin a podobně.

__check

Hledej pračku se sušičkou s dobrým energetickým štítkem, co ti může ušetřit peníze.

__check

Rozhodujícím faktorem může být hlučnost. Například pokud bude pračka se sušičkou umístění v blízkosti obytné zóny, ve které trávíš hodně času.

__check

Přečti si recenze a hodnocení. Reakce zákazníků ti mohou pomoci. V tomto článku budeš mít přehled o porovnání dvou konkrétních typech pračky.

__check

Ujisti se, že u vybraného modelu ti bude poskytnuta dostatečná záruka a služby servisu.

regal-rucnik-pracka
Zdroj: Canva.com

 

 

Výhody a nevýhody pračky se sušičkou

 

Pračka se sušičkou je zařízení, které spojuje dva spotřebiče potřebné pro praní a následné sušení prádla. Toto řešení přináší několik výhod. Největším plusem je, že ušetříš místo. Ne každá domácnost má dostatek prostoru pro oba spotřebiče.

Další výhodou je, že nemusíš hlídat cyklus pračky a čekat, až prádlem naplníte sušičku. Je to jednoduší z hlediska času a organizace práce. Pohodlně se pak můžete věnovat jiným činnostem. Některé modely jsou dokonce navrženy tak, aby byly energeticky úspornější a spotřebovaly méně vod než samostatné pračky a sušičky. To může vést k úspoře na účtech za energie a vodu.

Nevýhodou může ale být nižší kapacita pro sušení ve srovnání se samostatnou sušičkou a někdy i delší doba cyklu sušení ve srovnání s tradičními sušičkami. Při koupi tohoto kombinovaného spotřebiče je omezenější možnost výběru. Na trhu je méně praček se sušičkou ve srovnání se samostatnými pračkami a sušičkami.

Vybrali jsme pro tebe dva modely od dvou výrobců, které mají výborné hodnocení od zákazníků. Pojďme se na ně spolu podívat a vybrat tu, která pro tebe bude lepší.

 

Připravuješ nový prostor pro pračku se sušičkou? Kromě vyřešení technické stránky udělej výhodný nákup pracích prostředků a dalších potřebných produktů pro praní a sušení. Připravili jsme pro tebe seznam věcí, které nesmí chybět, pokud chceš mít čisté a voňavé prádlo.

nakupni-seznam-prani

 

 

Faktory ovlivňující výběr pračky se sušičkou

 

Podívejme se na naše dva vybrané modely zblízka. Hledáme nejlepší pračku se sušičkou na trhu a každý zákazník má jiné požadavky na jejich funkce, rozměry a další specifikace. Model od značky AEG, který jsme vybrali, má standardní rozměry. Model Lg je užší, tedy spadá do kategorie „Slim“.

Při rozhodování zvaž několik faktorů

__check

základní vlastnosti 

__check

energetické údaje 

__check

funkce a programy 

__check

rozměry 

__check

cenu 

ciste-pradlo-kos

Zdroj: Canva.com

 

 

Hlučnost, počet otáček a otevírání dvířek

 

Zajímá tě hlučnost spotřebiče? Jestli bude pračka se sušičkou například blízko obýváku, je to důležitá informace. Obvyklá hlučnost praní a sušení se pohybuje mezi cca 50-70 decibelů. U našich modelů je hlučnost stejná. Je to 72 dB, co odpovídá přibližně hluku v kanceláři během rušného dne nebo zvuky v obchodě. Pokud je ale pračka se sušičkou v zavřené místnosti, hlučnost budeš vnímat výrazně méně, přibližně o 10-20 decibelů.

Co se týče počtu otáček, vyšší otáčky znamenají nižší vlhkost. Při nižším počtu otáček pak bude probíhat delší sušení. Prádlo bude obsahovat více vody po odstřeďování. Vyšší otáčky se ale nedají využít u každého typu prádla. Při citlivějším prádle, jakými jsou například hedvábí nebo vlna, je lepší zvolit nižší otáčky. No a nevýhodou vyšších otáček je, že může být odstřeďování hlučnější.

Nenapadlo tě zajímat se o stranu otevírání dvířek? I toto rozhodnutí může ovlivnit tvou další manipulaci s prádlem. Pokud počítáš s menším prostorem nebo s konkrétními požadavky na otevírání dvířek, podívej se i na tento parametr. Může být rozhodující kvůli estetice, uspořádání místnosti, usnadnění manipulace, přístupností a také bezpečnosti hlavně s ohledem na děti v domácnosti. Vybrané modely umožňují změnu strany otevírání dvířek.  

 

Porovnání základních vlastností AEG LWR71944BC vs. LG F2DV5S8S1

 

zakladni-vlastnosti-pracky

 

Nejlepší pračka se sušičkou v jednom by toho měla zvládnout hodně. Model AEG LWR71944BCtechnologii Steam Refresh, která dokáže neutralizovat pachy včetně zápachu z cigaret a redukovat pomačkání oděvů, a to jenom za 25 minut. Nejkratší cyklus praní trvá 20 minut a za 60 minut i se sušením.

Pračka se sušičkou LG F2DV5S8S1 překvapí řadou funkcí a můžete ji propojit s aplikací, co ti umožní chytrou diagnostiku, monitoring odhadu spotřeby a vzdálené ovládání. Spotřebič sám dokáže rozeznat nejlepší kombinací pracích pohybů šetrných k prádlu. 4 kilogramy prádla vypereš a usušíš za 180 minut.

Výběr funkcí, programů a třídy účinnosti odstřeďování

 

Které programy můžeš u pračky se sušičkou hledat? Zamysli se i nad tím, jaké prádlo nejčastěji budeš prát, jak často, jaké máš požadavky na speciální programy. Nabídka může zahrnovat tyto možnosti:

__check

Dětská pojistka zabezpečí bezpečnostní stránku manipulace v blízkostí dětí

__check

Programy pro speciální tkaniny jako jsou sportovní oblečení a nepromokavé materiály nebo svetry

__check

Programy pro odstranění zápachu jsou určeny k odstranění například potu nebo cigaretového kouře, u našich modelů má tuto funkci pára

__check

Antialergické programy pomáhají odstranit alergeny, bakterie a plísně

__check

Ekonomické programy minimalizují spotřebu energie a vody

__check

Rychlé programy umožňují rychlé praní a sušení menšího množství prádla za krátkou dobu

__check

Standardní programy obvykle zahrnují tyto typy: bavlna, syntetika, jemné prádlo, vlna a ruční praní

Porovnání funkcí, programu a třídy AEG LWR71944BC vs. LG F2DV5S8S1

 

funkce-programy-pracky

Obě pračky se sušičkou disponují jedním velkým bonusem. Je ním pára. Díky síle páry spotřebujete mnohem méně vody a je šetrnější než běžné praní. Navíc dezinfikuje, zbavuje prádlo pylů a alergenů, což uvítají nejen alergici. Výhody této funkce bychom mohli shrnout takto:

__check

odstranění zápachu 

__check

úspora energie i vody - efektivnější čištění při nižší teplotě 

__check

šetrnost k textiliím

__check

redukce zmačkaní prádla

__check

dezinfekce a odstranění bakterií

__check

účinnost při odstraňovaní skvrn

Pára má tedy mnoho výhod, ale pamatuj i na to, že ne úplně každý typ prádla můžeš pomocí ní prát.

Třída účinnosti odstředění je označená písmenem od A do G, přičemž A znamená nejlepší účinnost, nejlepší odstranění vlhkosti a G nejnižší účinnost. V praxi to znamená, že pračky s vyšší třídou účinnosti odstředění mají tendenci odstraňovat více vlhkosti z prádla, a to znamená kratší dobu sušení v sušičce, případně na vzduchu.

Při výběru pračky se sušičkou je třída účinnosti odstředění důležitým faktorem, pokud chceš minimalizovat čas sušení prdla nebo ušetřit energii.

Energetická třída, spotřeba, rozměry a cena

 

Energetická třída praček se sušičkou je jedním z parametrů, který stojí za to zhodnotit. Obvykle se označuje písmem od A do G, přičemž A je znamená nejvyšší účinnost a G nejnižší.

Nicméně důležitá z hlediska šetření energie a nákladů není jenom energetická třída, ale také uživatel a jeho přístup k používání spotřebiče. Pokud dodržuješ pravidla ekologického a ekonomického přístupu k praní a sušení, spotřeba energie může být mnohem nižší. Ušetříš, když budeš dodržovat tyto body:

1

Vyhni se častému praní prádla, které není znečistěné.

2

Čisti filtr sušičky.

3

Když je to možné, suš prádlo na vzduchu.

4

Využívej funkce úspory vody, pokud je spotřebič má.

5

Vybírej nižší teplotu, co šetří energii.

6

Plň pračku správně pouze plnými náplněmi, abys maximalizoval využití vody a energie.

 

 

Porovnání energetických údajů rozměrů a ceny AEG LWR71944BC vs. LG F2DV5S8S1


energeticke-udaje-oracka

K dalším překvapivě výkonným spotřebičům v péči o prádlo patří ruční napařovače oděvů. Díky nim vyžehlíte košile a kabáty, závěsy, záclony i jiné textilie vertikálně, jednoduše a rychle. Podívejte se na nabídky ověřeného prodejce a oblíbených značek.  

ruce-ciste-pradlo
Zdroj: Canva.com

 

Nejlepší kombinovaná pračka se sušičkou musí zvládnout spolehlivě vyprat prádlo a šetrně ho vysušit. Modely, které jsme porovnávali, mají i celou řadu dalších funkcí. Díky nim může být prádlo čisté, suché a voňavé bez velké starostlivosti s nastavováním programů, překládání prádla z pračky do sušičky a čekání na skončení cyklů. To všechno zvládnou tyto spotřebiče samy. Věříme, že vybereš model, se kterým budeš spokojený.