Toto je 6 největších chyb při žehlení vlasů. Děláte je i vy?

22.08.2018 Kristína Volný čas Sdílet
Toto je 6 největších chyb při žehlení vlasů. Děláte je i vy?

Také se často snažíte přelstít přírodu a své kadeře tím, že je jednoduše vyžehlíte? Najednou však začínáte cítit, že kvalita vašich vlasů už není to, co bývala? Možná děláte následující chyby. Pokud dočtete článek až do konce, určitě se dozvíte i to, které žehličky jsou momentálně top a jako při jejich nákupu ušetříte.



1. Podceňujete péče "před"

 

Úvodem je třeba si uvědomit, že vaše vlasy jsou jemná věc a vyžadují zvláštní péči. O to více to platí, pokud pravidelně pracujete se žehličkou, kulmou nebo fénem. Tepelná úprava obecně vlasům neprospívá. Na trhu však najdete několik dobrých pomocníků, který jí negativní dopad zmírní a vaše vlasy ochrání.

Základem výbavy by pro vás měly být produkty, které do vlasů vmasírujete před použitím žehličky. Pro tento účel se prodávají krémy či spreje s ochranným účinkem. Hledejte výrobky s obsahem panthenolu a keratinu. Pozor však - nezaměňujte si ochranný sprej s pěnovým tužidlem nebo lakem na vlasy. Tyto stylingové přípravky patří až na finální účes.


 

2. Zvolili jste špatnou techniku ​​žehlení

 

Co je na tom? - řeknete si. Vezmu pramen vlasů a vyrovnám ho. Omyl, dámy. Nesprávnou technikou si můžete vlasy nejen poškodit, ale i natrvalo zničit. Úplně prvním krokem má být dokonalé rozčesání. Díky tomu zbavíte vlasy nečistot a zauzlených míst. Pokud vás trápí nedostatečný objem, zkuste vlasy žehlit tak, že pramen vlasů zvednete a žehličkou budete postupovat jakoby směrem nahoru. Zabráníte tím tomu, aby účes padal hned na začátku.

»Náš tip: Neničte si konečky. Mnozí odborníci radí nežehlit vlasy až po konec délky.


 

3. Používáte příliš vysokou teplotu

 

Věděli jste, že teplotu žehličky byste měli přizpůsobit tomu, zda máte přirozený odstín vlasů nebo si je barvíte? Struktura každého vlasu je totiž jiná. Zatímco přirozené vlasy snesou vyšší teplotu, při těch barvených si třeba dát větší pozor a pár stupňů ubrat. Zahřejte žehličku jen na nezbytné minimum a zkuste, zda to bude stačit. Podle potřeby pak teplotu postupně přidávejte. Obecně platí, že vlasy nesnesou teplotu vyšší než 170 ° C.


 

4. Trápíte vlasy každý den

 

Žádná z nás nechodí do společnosti každý den. Vždy je tedy možnost nechat vlasy odpočinout a dát jim den - dva přestávku od horka, kterou jim běžně dopřejete. Odvděčí se vám za to zdravým a lesklým vzhledem. Žehlení vlasy vysušuje a láme. Proto se nedoporučuje jako každodenní způsob úpravy.


 

5. Nepoužíváte správné pomůcky

 

Nežehlíte si vlasy denně, ale stále se dá říci, že často? V tom případě neváhejte investovat do dobré žehličky, která jednak déle vydrží a jednak je k vlasům šetrnější. Spolehněte se na značky, které jsou svými produkty známé a ověřené. Vysoká cena ani v tomto případě nemusí znamenat vysokou kvalitu. Spolehněte se na recenze a hodnocení reálných zákaznic. Ušetřit na ceně pomůže například slevovy kupon Okay. Toto jsou top 3 žehličky roku 2018:


• Rowenta SF1512

Jde o základní typ žehličky, která dokáže vlasy dostatečně vyžehlit nebo naopak navlniť. Keramické plochy jsou navíc ke vlasům šetrné a dodávají jim hedvábný lesk. Nahřívání je poměrně rychlé, žehlička je tak téměř okamžitě připravena k použití. Výraznou nevýhodou je absence displeje, který by ukazoval teplotní stav žehličky.

Nízká cena
Dokáže vytvořit i vlny
Otočná šňůra
Rukojeť se zámkem

Nemá displej
Bez automatického vypnutí
Bez displeje
Chybí jí nastavitelný termostat


• Remington S 9600

Remington S 9600 představuje zlatou střední cestu mezi žehličkami. Po zapnutí je připravena k použití do 10 sekund, což určitě oceníte zejména v případě, kdy se budete spěchat do práce či na setkání. O bezpečnost se stará i automatické vypnutí a výborným benefitem je i LED displej.

 Přijatelná cena
LED displej
Otočná šňůra
Rukojeť se zámkem
Čas ohřívání 10s
Automatické vypínání po 1 hodině

Při delším zahřívání se mírně zahřívá rukojeť
Chybí je ionizace

 

• Babyliss ST395E IPRO 230

Tato žehlička je určena všem dámám, které touží po profesionálních výsledcích jako od kadeřnice. Její snad jedinou nevýhodou je, že si s ní určitě nenavlníte vlasy. Žehlička je navíc vybavena nádobkou na vodu, ze které se během žehlení stávapara. Dolní část žehličky je návsi doplněna o hřeben, který lze nastavit do tří poloh. Tato žehlička má navíc i ionizátor, který zabraňuje nepříjemnému elektrizování.

Parní funkce
Ionizace
Integrovaný hřeben
5 teplotních stupňů

Vyšší cena
Vzhledem k tomu, že je trochu větší, je i méně pohodlná
Není vhodná na tvorbu vln
 


 

6. Podceňujete péče "po"

 

Jen zdravé vlasy jsou krásné vlasy. To je zlaté pravidlo, které si můžete opakovat do omrzení. Aby takové byly i vlasy namáhané častou tepelnou úpravou, musíte jim věnovat o to větší pozornost. Základní kombinace šampon + kondicionér jednoduše nestačí. Pro udržení zdravého vzhledu vlasů je potřebný pravidelný zábal kombinovaný s maskami na vlasy a po každém vyžehlení i ošetření pomocí séra minimálně na konečky.